Main Content

Analýzy MS 2010 (3.): Nemecko - Austrália, Srbsko - Ghana, Alžirsko - Slovinsko

nedeľa, 13. jún 2010 12:23 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (3.): Nemecko - Austrália, Srbsko - Ghana, Alžirsko - Slovinsko
Analýzy MS 2010 (3.): Nemecko - Austrália, Srbsko - Ghana, Alžirsko - Slovinsko

Futbalové majstrovstvá sa po prvých dvoch hracích dňoch naplno rozbehli už v troch základných skupinách. V nedeľu je na programe druhý duel v skupine C medzi Alžírskom a Slovinskom a dva zápasy v skupine D.

V nej si zmerajú sily Nemci s Austráliou a Ghana so Srbskom. Náš portál Sport7.sk pre vás pripravil k týmto zápasom kvalitné predzápasové analýzy, ktoré sme doplnili o naše tipy s výhodnými kurzami.


Slovinsko - Alžírsko, 13. júna o 13:30

Alžírsko sa stretne so Slovinskom v Polokwane, kde sa otvárajú boje v skupine C. Zápas sa odohrá na novom štadińe Peter Mokaba s kapacitou 45 tisíc divákov. Oba tímy sa do Afriky dostali cez baráž, no po remíze medzi Anglickom a USA sa dajú v tejto skupine očakávať aj ďalšie prekvapenia.

Slovinci si miestenku na MS vybojovali po tom, čo senzačne vyradili Rusov. Na ich vystúpenie v kvalifikačnej skupine so Slovenskom si všetci dobre pamätáme. V prípravných zápasoch si poradili s Katarom 4-1 a s Novým Zélandom 3-1.

Prvé a zároveň posledné vystúpenie Slovincov na MS bolo v roku 2002. Vtedy prehrali všetky tri zápasy základnej skupiny. Postupne so Španielskom, Juhoafrickou republikou a Paraguajom.

Tréner Matjaz Kek pravdepodobne nespraví žiadne zmeny v základnej jedenástke oproti osvedčenej zostave z posledných mesiacov. V útoku sa predstaví Milivoje Novakovič, ktorý sa do zostavy vrátil po zranení. Hneď pri svojom návrate sa zapísal na listinu strelcov v prípravnom zápase s Novým Zélandom. Hráč Cologne zaznamenal už 16 presných zásahov v národnom mužstve. Stačilo mu na to len 28 zápasov. Otáznik visí nad štartom jeho dvojičky z útoku Zlatanom Ljubijankičom, ktorého trápi zranenie členka. Slovinci môžu počítať aj so službami Zlaka Dediča z Bochumu a stredopoliara Roberta Korena z West Bromwich Albion.

Alžirsko vyhralo všetky svoje domáce zápasy počas kvalifikácie, no napriek tomu si muselo miestenku na MS vybojovať až v baráži proti silnému Egyptu.

Hráči zo severnej Afriky sa na MS predstavia po prvýkrát od roku 1986. Na MS v roku 1982 dokázali Alžirčania poraziť Západné Nemecko aj Čile, no napriek tomu sa im zo skupiny postúpiť nepodarilo.

Tréner Rabah Saadane vyradil z kádra kapitána Yazida Mansouri po sérii nepresvedčivých výkonov. Tento najskúsenejší hráč Alžírska odohral v národnom drese 67 zápasov. Na jeho mieste sa tak predstaví Medhi Lacen, kapitánsku pásku prevezme Anther Yahia.

Tento zápas sa určite zapíše do histórie MS, keďže ide o prvý duel, ktorý sa odohrá na sčasti umelej tráve.


Náš tip: výhra Slovinska(kurz 2,05 na bwin.com)
 



Nemecko - Austrália, 13. júna o 20:30

Trojnásobní majstri sveta z Nemecka sa dnes predstavia na svojom už 15. svetovom šampionáte v rade. V Durbane si zmerajú sily s Austráliou.

Hneď na úvod čaká favorita veľký test, keďže tím Pima Verbeeka sa v poslednom čase ukazoval v dobrom svetle. Nemci však od roku 1994 neprehrali žiaden zápas v základnej skupine. Okrem toho vyhrali svojich posledných päť otváracích zápasov. Favorit je teda jasný. Napriek tomu, že Joachim Low má najmladší káder za posledných 76 rokov, stále je jeho tím považovaný za jedeného z top favoritov minimálne postup do vyraďovacích bojov.

Austrálčania sa budú v tomto meraní síl spoliehať najmä na skúsenosti svojich hráčov, ktorých vekový priemer je 30 rokov. Talentami nabitý káder Nemcov má priemer len 25 rokov.

Tento zápas bude taktiež testom pre nového kapitána Philippa Lahma, ktorý prebral kapitánsku pásku po zranenej ikone nemeckého futbalu Michaelovi Ballackovi z Chelsea Londýn. Napriek tomu, že obranca Bayernu Mníchov Lehm má len 26 rokov v reprezentačnom drese stihol odohrať už úctyhodných 65 zápasov.

Tréner Low má pre tento zápas k dispozícii všetkých nominovaných hráčov. Ani jedného z nich netrápi žiadne vážnejšie zranenie. V bráne by sa mal predstaviť Manuel Neuer. V útoku to vyzerá na dvojicu Cacau a Klose. V strede obrany bude nováčik z Manchesteru City Jerome Boateng a skúsený Per Martesacker. Sami Khedira nahradí v strede zálohy Ballacka.

V drese Austrálie sa očakáva návrat Bretta Emertona do zálohy, spolu s Jasonom Culinom, ktorý sa z pravej strane posunie do stredu poľa. Najväčším problémom trénera Verbeeka pred otváracím zápasom je zranenie Tima Cahilla z Evertonu, ktorý po tom ako si zranil krk trénoval len individuálne. Pripravený nastúpiť je Herry Kewell a tak dnes pravdepodobne uvidíme tím Austrálie hrať systémom 4-5-1.

Náš tip: výhra Nemecka (kurz 1,53 na expekt.com)

 



Srbsko - Ghana, 13 . júna o 16:00

V ťažkej skupine D, v ktorej je okrem týchto dvoch súperov aj Nemecko a Austrália sa za úspešný štart do šampionátu dá považovať len víťazstvo. Pre Ghanu je účasť na tohtoročných majstrovstvách sveta druhou v histórií, pričom Srbi dnes zažijú svoju premiéru. Pravda, ich futbal má pevné základy ešte z čias Juhoslávie alebo spoločného štátu Srbska a Čiernej Hory.
 
Kuriozitou je, že Ghanu vedie srbský kouč Milovan Rajevic. Ten varuje, že svojim dnes nič nedaruje. Vyrovnať sa bude musieť s neúčasťou najväčšej hviezdy Ghany, Michaelom Essienom, ktorý turnaj vynechá pre zranenie kolena. Hráč Interu Miláno Sulley Muntari sa vracia do zostavy po tom, čo vynechal posledný prípravný zápas v dôsledku zranenia.

Stephen Appiah prevezme kapitánsku pásku Black Stars, kým obranca Fulhamu John Pantsil bude základným piliérom Ghanskej obrany. V strede zálohy by sa mal predstaviť Kevin-Prince Boateng po tom, čo sa uprednostnil reprezentovanie Africkej krajiny pred Nemeckom.

Srbi dnes môžu počítať s najcennejším obrancom šampionátu Nemanja Vidičom, ktorý vynechal posledné dva zápasy pre chorobu. Tréner Radomir Antic má tak dispozícii plný káder. V útoku uvidíme Nikolu Žigiča, z krídiel Miloša Krasniča a Milana Jovanoviča.

Náš tip: viac ako 2,5 gólu(kurz 2,50 na bet365.com)