Main Content

Analýzy MS 2010 (4.): Holandsko - Dánsko, Japonsko - Kamerún, Taliansko - Paraguaj

nedeľa, 13. jún 2010 19:32 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (4.): Holandsko - Dánsko, Japonsko - Kamerún, Taliansko - Paraguaj
Analýzy MS 2010 (4.): Holandsko - Dánsko, Japonsko - Kamerún, Taliansko - Paraguaj

Pondelok je dňom, v ktorom zahája svoje súboje tímy skupín E a F. V skupine E odohrá veľmi prestížny duel Holandsko s Dánskom.

Nasledovať bude divácky menej atraktívny súboj medzi Japonskom a Kamerúnom. Slovenských fanúšikov bude zaujímať najmä večerný zápas Talianska s Paraguajom, ktorý veľa napovie o ďalšiom rozložení síl v našej skupine. Ako je to už zvykom na našom portáli sport7.sk pripravili sme pre vás predzápasové analýzy ku všetkým duelom.


Holandsko - Dánsko, 14. júna o 13:30

Rafael van der Vaart je pripravený plnohodnotne nahradiť Arjena Robbena v dnešnom úvodnom zápase Holandska proti Dánsku. Dlhodobo podceňovaný tím a finalista z rokov 1974 a 1978 je mnohými odborníkmi tipovaný za tohtoročného víťaza. Bert van Marwijkovi zverenci neprehrali 19 zápasov v rade a túto sériu ťahajú od septembra 2008!

Ich dnešný súperi Dáni prehrali prípravné zápasy s Austráliou a Juhoafrickou republikou. Na šampionát teda prichádzajú po sérii nie moc presvedčivých výkonov. V kvalifikačnej skupine však skončili pred Portugalcami a určite ich preto netreba podceňovať.

Tím Oranjes je plný hviezdnych mien, no dnes sa pravdepodobne bude musieť zaobísť bez krídelníka Arjena Robbena, ktorého trápi zranenie achilovky. Hviezda Bayernu Mníchov síce už trénovala, no jeho účasť v dnešnom zápase je veľmi málo pravdepodobná.

V zálohe by mal Robena nahradiť Van der Vaart, kým Robin van Persie by mal byť hlavnou hrozbou Holanďanov v útoku.

Dán Niklas Bendtner bude pravdepodobne ďalšou hviezdou, ktorú v dnešnom zápase neuvidíme. Hráča Arsenalu totiž trápia slabiny a Dáni tak nebudú riskovať jeho prípadne zhoršenie zdravotného stavu. Zasiahnuť do bojov by mal proti Japoncom a Kamerunu.

Dánsky kouč ešte nerozhodol, či jeho zverenci nastúpia v obrane s Simonom Kjaerom z Palerma, keďže aj ten netrénoval pre zranenie kolena. Brankár Thomas Sorensen nastúpi na prvý zápas od nepríjemného zranenia lakťa v apríli.


Náš tip:  víťazstvo Holandska(kurz 1,53 na bet365.com)




Japonsko - Kamerún, 14. júna o 16:00

Tréner Kamerunu Paul Le Guen nás možno dnes prekvapí viacerými zmenami v základnej zostave. Jeho zverenci sa predstavia v úvodnom zápase proti Japonsku. „Les Lions” ako Kamerún prezývajú dúfajú, že nadviažu na výkony z roku 1990, kedy sa predrali až medzi najlepšiu osmičku. Vo štvrťfinále vtedy vypadli v zápase s Anglickom. I keď sa Kamerunu na veľkých podujatiach poslednú dobu veľmi nedarí, ich dnešný súper má problémy nielen s výsledkami, ale aj s predvedenou hrou.

Japonci síce dokázali v historií s Kamerúnom dvakrát vyhrať a raz remizovať, no z posledných troch vzájomných zápasov mimo vlastnej pôdy ešte žiaden zápas na MS nevyhrali. Päťkrát prehrali a raz remizovali. Zaujimavosťou je, že Kamerún vyhral len jeden z posledných desiatich zápasov na MS.

Zverencom Takesiho Okadu sa nedarilo ani v príprave, keď prehrali so Srbskom, Južnou Kóreou, Anglickom a Pobrežím slonoviny a len remizovali so Zimbabwe v poslednom zápase v Georgei vo štvrtok.

Tréner Kamerúnu Le Guen prekvapil na sobotňajšej tlačovke, keď v predbežnej nominácií na zápas vynechal pár zvučných mien. Napríklad Alex Song z Arsenalu začne zápas pravdepodobne len z lavičky. Okrem toho sa v bráne nepredstaví Carlos Kameni, ktorého miesto zaujme 36-ročný Hamid Souleman.

Samuel Eto`o, ktorý bol najlepším strelcom na Africkom pohári národov s 9 gólmi v 11 zápasoch, ukončil svoj spor s legendárnym Rogerom Millom. Súčasná ikona Kamerúnského futbalu Eto`o sa po ústnom konflikte s Millom vyhrážal, že nepocestuje na MS reprezentovať svoju krajinu. Napokon však opora Interu Miláno pre dobro veci v Juhoafrickej republike nebude chýbať.

Záložník Japonska Makoto Hasebe je po zranení opäť v poriadku a dnes zasiahne do súboja. 26-ročný hráč Wolfsburgu sa zranil v prípravnom zápase s Pobrežím slonoviny. Japonský tréner Okada, ktorého fanúšikovia kritizujú za časté zmeny v základnej zostave dnes pravdepodobne postaví do stredu zálohy mladú hviezdu CSKA Moskva Keisuke Hondu.
 

Náš tip: víťazstvo Kamerúnu(kurz 2,00 na bwin.com)



Taliansko - Paraguaj, 14. júna o 20:30

Daniele de Rossi a Mauro Camoranesi by mali byť fit na otvárací zápas obhajcov majstrovského titulu, ktorý sa stretnú s Paraguayom. Azzurri vyhrali MS pred štyrmi rokmi v Nemecku a ani tento rok sa nevzdajú bez boja. Ich prvá veľká skúška prichádza už dnes, keďže Paraguaj je súper, ktorý môže prekvapiť nejedného favorita. Talianom navyše nevyšla príprava na turnaj, keď po nepresvedčivých výkonoch len remizovali so Švajčiarmi a s Kameruom. S Mexikom dokonca prehrali 1-2. Problémy má aj pomalá obrana na čele s 36-ročným Fabiom Cannavarom.

Paraguaj, ktorý má v poslednom čase stúpajúcu formu bude určite ťažkou skúškou pre Talianov a pravdepodobne dá aj odpoveď na otázku, čo môžeme od obhajcov tento rok na svetovom šampionáte v Afrike čakať. V kvalifikácii si poradil s Brazíliou aj Argentínou a tak ho určite nemôžeme podceňovať.

Nad štartom ikony talianského futbalu Pirla visí otáznik, aj keď posledné výsledky naznačujú, že by sa do hry mal čoskoro vrátiť. Prvý zápas s Paraguajom pravdepodobne nestihne. Jeho štart je pravdepodobnejší až v dueloch s Novým Zélandom a Slovenskom. Pozitívnejšou správou pre trénera Lippiho je stav de Rossiho a Maura Camoranesiho. Obaja sú pripravení zasiahnuť do bojov už dnes.

Na strane juhoameričanov mal chýbať Oscar Cardozo. Ten mal pôvodne pre zranenie členka vynechať celé majstrovstvá sveta. Jeho zdravotný stav sa však rapídne zlepšil a tak by sa mohol v útoku predstaviť po boku Roqueho Santa Cruza zo Manchestru City možno už dnes.

Náš tip: menej ako 2,5 gólu (kurz 1,45 na bet365.com)