Main Content

Chelsea odletela na letné turné do USA. Pozrite si program víťaza Ligy majstrov.

nedeľa, 15. júl 2012 12:50 | Autor: Jakub Vaverka

Chelsea odletela na letné turné do USA. Pozrite si program víťaza Ligy majstrov.
Chelsea odletela na letné turné do USA. Pozrite si program víťaza Ligy majstrov. | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, chelseafc.com

25-členná výprava hráčov Chelsea v sobotu odletela na letné turné, ktoré čaká úradujúceho víťaza Ligy Majstrov v USA.

Štvorica hráčov, ktorá reprezentovala svoje krajiny na Euro 2012 – Ashley Cole, John Terry, Florent Malouda a Raul Meireles ešte čerpá dovolenky a k tímu sa pripojí až v Amerike  Chýbať budú aj Ryan Bertrand, Daniel Sturridge, Oriol Romeu a Juan Mata, ktorí sú členmi olympijských výberov Veľkej Británie respektíve Španielska.

S A-mužstvom pocestujú na takzvanú US Tour aj víťazi mládežníckeho FA Cupu a členovia rezervného tímu Jamal Blackman, Todd Kane, Lucas Piazon a Nathaniel Chalobah, ktorý sa vrátil zo šampionátu U19, kde Anglicko vypadlo až po semifinálovej dráme s Gréckom a prehre 1-2 po predĺžení.

Členmi výpravy budú aj 19-ročný záložník George Saville a aj 18-ročný Patrick Bamford, ktorý sa k Chelsea pripojil v januári po prestupe z Nottinghamu Forest. Roberto Di Matteo si chce totiž urobiť obraz o výkonnosti všetkých hráčov, ktorých má k dispozícii. V súbojoch s atraktívnymi súpermi a aj výberom MLS diváci uvidia aj trojicu nových posíl The Blues Marka Marina, Kevina De Bruyneho a hviezdneho Edena Hazarda, o ktorého bol na prestupovom trhu obrovský záujem.



Prvým súperom, na ktorého úradujúci víťaz Ligy Majstrov a FA Cupu narazí bude domáci Seattle Sounders. Duel sa odohrá v stredu, no Európania ho uvidia až o 3:30 ráno vo štvrtok 19. júna. 

Ďalším súperom zverencov Roberta Di Mattea bude posilnený parížsky PSG, ktorý možno nastúpi už aj s novými posilami Thiagom Silvom a Zlatanom Ibrahimovičom. Zaujímavosťou je, že v tíme Parížanov pôsobí bývalý obranca Londýnčanov Alex a aj kormidelníkom PSG je bývalý kouč Chelsea - Talian Carlo Ancelotti. 

Na Jakuba, 25. Júla, nastúpi víťaž Ligy majstrov proti výberu MLS (Major League Soccer) na čele s hviezdnym Davidom Beckhamom a turné po Severnej Amerike, ktoré ma Chelsea zviditeľniť aj v tomto kúte sveta The Blues zakončia 28. júla v taktiež prestížnom zápase s talianskym AC Miláno.

Výprava CFC, ktorá pocestuje do Ameriky:
Petr Čech, Ross Turnbull, Hilario, Jamal Blackman, Paulo Ferreira, Sam Hutchinson, Branislav Ivanovič, David Luiz, Gary Cahill, Michael Essien, John Mikel Obi, Josh McEachran, Ramires, Frank Lampard, Kevin De Bruyne, Marko Marin, Eden Hazard, Gael Kakuta, Yossi Benayoun, Romelu Lukaku, Todd Kane, Nathaniel Chalobah, George Saville, Lucas Piazon a Patrick Bamford.