Main Content

Ďalší škandál. Ferdinand nazval Ashleyho Colea čokoládovou zmrzlinou.

pondelok, 16. júl 2012 12:41 | Autor: Jakub Vaverka

Ďalší škandál. Ferdinand nazval Ashleyho Colea čokoládovou zmrzlinou.
Ďalší škandál. Ferdinand nazval Ashleyho Colea čokoládovou zmrzlinou. | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Stopér Manchestru United Rio Ferdinand musí vysvetľovať svoje správanie. Pár dní po ukončení súdneho procesu jeho brata Antona s kapitánom Chelsea Johnom Terrym pre údajné rasistické narážky musí teraz sám čeliť podobným obvineniam.

Na sociálnej sieti Twitter totiž jeden z Ferdinandových priateľov zverejnil príspevok, v ktorom označil obrancu Chelsea Colea za „čokoládovú zmrzlinu“. Rio si to prečítal a verejne na to reagoval so slovami: „Zdieľam tvoj pocit. Čokoládová zmrzlina, to je klasika, hahahahaha,“ či viacerých jeho odberateľov pobúrilo.

Okamžite sa začali v médiách objavovať informácie o tom, že po neúspešnom obvinení Johna Terryho od Antona Ferdinanda sa práve jeho brat dopustil rovnakého prehrešku a rasisticky osočil Ashleyho Colea.

Sám spoľahlivý obranca Manchestru United mal veru čo robiť, keď mu začali chodiť otázky na to, ako to myslel a prečo tak učinil. Ferdinand sa vyjadril, že označenie „čokoládová zmrzlina“ nemá nič s rasistickým podtónom, ale používa sa v súvislosti s pokryteckými ľuďmi, ktorí sú navonok dobrí (bieli), no vnútro majú zlé (čierne), ako čokoládová zmrzlina.

Je však na každom, aby si spravil o celej udalosti vlastný názor. No Rio Ferdinand, ktorý sa netají tým, že je častým používateľom Twitteru by si mal nabudúce dávať pozor na to, čo vypustí do sveta, aby potom nevznikali podobné dvojzmyselné situácie.

A prečo v tom bol zapletený Ashley Cole? Cole bol totiž svedkom, ktorý svedčil na súde v prospech Terryho a to preto, lebo počas hádky Antona Ferdinanda s Terrym stál na ihrisku najbližšie a všetko tak dokonale počul. Rio Ferdinand si myslí, že Cole na súde nehovoril pravdu a tak vzniklo toto nešťastné prirovnanie. 

Čo si myslíte vy? Mal by Rio Ferdinand čeliť podobnému procesu ako John Terry? hovoril Ashley Cole na súde pravdu?