Main Content

Analýzy MS 2010 (5.): Pobrežie Slonoviny - Portugalsko, Brazília - KĽDR

pondelok, 14. jún 2010 23:51 | Autor: Tipovanie Sport7

15. jún 2010 je na Slovensku v súvislosti s futbalovými majstrovstvami spájaný predovšetkým s historicky prvým vystúpením našej reprezentácie na tomto vrcholnom podujatí. Okrem tohto zápasu sa však hrajú ešte ďalšie dva, ku ktorým sme pre vás taktiež pripravili kvalitné predzápasové analýzy. Prajeme prijemne čítanie.

Analýzu k zápasu Slovensko - Nový Zéland čítajte tu !


Pobrežie Slonoviny - Portugalsko, 15. júna o 16.00

Pobrežie Slonoviny sa hneď na úvod stretne v mimoriadne dôležitom zápase s Portugalskom na Nelson Mandela Bay štadióne v Port Elizabeth. Skupina G je považovaná za takzvanú skupinu smrti a tak prípadná absencia Didiera Drogbu z Chelsea Londýn dnes môže zohrať kľúčovú úlohu.

Drogba, ktorý sa zranil v poslednom prípravnom zápase s Japonskom by tak mohol byť nahradený Seydom Doumbiom, 32-ročným strelcom z CSKA Moskva. Drogba už síce trénoval, no Sven Goran Eriksson by jeho prípadné ďalšie komplikácie so zranením pravdepodobne neriskoval. Šlo by o to väčšiu stratu, keďže Didier má za sebou vydarenú sezónu s 37 gólmi v drese Chelsea.

Kolo Toure by v prípade neprítomnosti Drogbu prevzal kapitánsku pásku a v útoku by sa tak predstavila dvojica Salomon Kalou a Seydom Doumbia.

V kádri Pobrežia Slonoviny je ale aj mimo Didiera Drogbu mnoho talentovaných hráčov od bratov Toureovcov cez Didiera Zakora až po Emmanueal Eboueho.

Eriksson si na Portugalcov pamätá veľmi dobre po tom, čo v roku 2004 vyradili jeho Anglicko v penaltovom rozstrele v Nemecku. Portugalčania sa určite budú spoliehať na svoj talizman - Cristiana Ronalda, ktorý dúfa, že nadviaže na výbornú formu z poslednej sezóny v Reale Madrid.

Jeho tím však postúpil na MS až cez baráž, v ktorej Portugalsko narazilo na Bosnu a Herzegovinu. Možno aj preto, že Ronaldo v kvalifikácií nestrelil žiaden gól v siedmych zápasoch. V tom poslednom sa navyše zranil.

Kouč Carlos Queiroz ešte nemá istotu, či bude mať k dispozícii krídelníka Simaa Sabrosu z Atletica Madrid, ktorý má za sebou dlhú sezónu a sériu nepresvedčivých výkonov v prípravných zápasoch. Druhý krídeľník Nani je však definitívne mimo po tom, čo pre zranenie do Afriky ani necestoval.

Simao by ani v prípade priaznivých výsledkov predzápasových testoch nemusel mať isté miesto v základnej zostave, keďže Danny sa zaskvel výborným výkonom pri výhre Portugalska nad Mozambikom 3-0 v poslednom prípravnom zápase. Stav Pepého je taktiež otázny a pre zranenie kolena by dnes nemusel nastúpiť.

Tento zápas pravdepodobne rozhodne o tom, kto sa pripojí k Brazílii a postúpi zo skupiny smrti.

Náš tip: víťazstvo Pobrežia Slonoviny s nízkym vkladom(kurz 3,50 na bet365.com)



Brazília - KĽDR, 15. júna o 20.30

Brazília na ceste za v poradí šiestym titulom majstrov sveta narazí v úvodnom zápase na Severnú Kóreu. Hráči z krajiny samby sú jednými z megafavoritov na celkový triumf v Afrike a Kórejčania tak dnes v Ellis Parku môžu len prekvapiť.

Tento zápas pripomína skutočné stretnutie Dávida s Goliášom. Stretne sa v ňom totiž najvyššie nasadený tím s tým najnižšie nasadeným.

Brazília má navyše k dispozícii všetkých svojich hráčov. Tréner Dunga už môže počítať aj s brankárom Juliom Cesarom, čo znamená, že Heurelho Gomes z Tottenhamu bude len na lavičke náhradníkov. Luis Fabiano sa predstaví na hrote útoku podporovaný Kakom a Robinhom.

Severná Kórea taktiež nemá žiadne problémy so zraneniami a tréner Kim Jong-Hun môže vyskladať očakávanú ultra-defenzívnu formáciu dúfajúc, že Brazílčanom pripraví hneď na úvod šampionátu nepríjemné prekvapenie.

Náš tip: Brazília s handicapom -1(kurz 1,34 na bwin.com)