Main Content

Čo bude s Nashom, Seminom, Doanom a Ryanom? - III. Časť: Alexander Semin

sobota, 21. júl 2012 12:32 | Autor: Dávid Lech

Čo bude s  Nashom, Seminom, Doanom a Ryanom? - III. Časť: Alexander Semin
Čo bude s Nashom, Seminom, Doanom a Ryanom? - III. Časť: Alexander Semin | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Toto leto sa v NHL stali najskloňovanejšími menami Ryan Suter a Zach Parise. Obaja podpísali dlhodobé kontrakty s Minnesotou Wild. Po tom, čo veľký „boom“ okolo posíl Minnesoty ustál sa na trhu objavili ďalšie veľké hviezdy, ktoré boli počas leta prehliadané.

Svetom už obehlo množstvo správ o Hašekovi (naďalej bez zmluvy) , Jágrovi a Whitney (obaja Dallas). Na kvarteto skvelých útočníkov sa naďalej zabúda. K dosahu sú štyri megahviezdy Shane Doan, Rick Nash, Bobby Ryan a Alexander Semin. Kluby cítia opäť šancu na posilnenie svojho kádra podobne ako pri Suterovi a Parisem. V tomto článku sa dočítate o špekuláciách spojených s voľným hráčom Alexandrom Seminom.

NEPREHLIADNITE: Čo bude s Nashom?

Ruský útočník odmietol podpísať predĺženie kontraktu s Washingtonom Capitals a od prvého júla sa tak stal voľným neobmedzeným hráčom v NHL. Všetky kluby sa snažia, aby do svojich radov získali tohto rýchleho a veľmi talentovaného krídelníka. Tieto slová potvrdila aj ponuka účastníka KHL CSKA Moskva, ktorá ponúkla 28-ročnému Rusovi trojročnú zmluvu v hodnote 30 miliónov dolárov. O Seminove služby mal záujem aj Pittsburgh Penguins, no zatiaľ sa so Seminom nedohodol.

Alexander Semin bol draftovaný v roku 2002 z celkového 13. miesta. Bol druhou voľbou Washingtonu Capitals a v drese „Caps“ odohral 7 sezón, na svoje konto si pripísal 469 štartov, 197 krát skóroval a k necelým dvom stovkám gólov pridal aj 211 asistencií. K 408 bodom v základnej časti pridal aj 34 bodov z play-off, ktoré nazbieral v 51 zápasoch. Semin získal viacero úspechov na medzinárodnej scéne s ruským výberom. Dvakrát sa na jeho hrudi blysla zlatá medaila (2008, 2012). Raz získal striebro (2010) a bronz (2005).

NEPREHLIADNITE: Čo bude s Doanom?

O Semina majú záujem viacero klubov z NHL ale taktiež z KHL o čom svedčí aj spomínaná ponuka z CSKA Moskva. Semin sa tak môže rozhodovať či uprednostní kvalitnejšiu ligu, no plat bude mať o pár miliónov dolárov nižší, alebo odíde do Ruska za peniazmi. O Seminovi sa v zámorí hovorí ako o výborne technicky vybavenom hráčovi, ktorý má prudkú strelu a skvelé kanonierske schopnosti. Jeho renomé mu však kazí jeho povaha, ktorá je, zdá sa, príliš flegmatická. Všetci odborníci sa zhodnú, že Semin má hokejový talent na rozdávanie, no nevyužíva ho celý a efektívne v skratke mrhá talentom. Aj preto si myslia, že by mu prospela výmena a nový impulz.

NEPREHLIADNITE: Čo bude s Ryanom?

Pár hodín dozadu vyšli na povrch informácie o tom, že Detroit Red Wings sa usiloval o zisk Ricka Nasha, jeho ponuku však Columbus Blue Jackets odmietol resp. odignoroval a tak je dosť možné, že sa poobhliadnu po trhu s voľnými hráčmi a narazia práve na Semina. Spolupráca s ďalším skúseným ruským hokejovým „mágom“ Pavelom Datsyukom by mu mohla určite pomôcť. Záujem o šikovného Rusa mal aj Pittsburgh, ten sa však oficiálne zaradil medzi záujemcov o Shanea Doana, ak by však Doanov príchod do Pittsburghu nevyšiel, taktiež by svoje záujmy preladili na Semina. Veľkým otáznikom je New Jersey Devils, ktoré počas leta prišli o viacero opôr a tak sa špekuluje či by Lou Lamoriello nemal priviesť náhradu do tímu. Ako ideálny ťah vyzerá spojenie dvoch ruských ostrostrelcov v drese „diablov“ a to Ilyu Kovalchuka a Semina. Špekulácií je mnoho, no len jedna z nich bude tá správna.

Čo myslíte? Ostane Semin v NHL alebo dá prednosť ruským miliónom?