Main Content

Nestrácajme nádej, Slováci majú stále reálnu šancu na postup! My veríme!

utorok, 15. jún 2010 16:55 | Autor: Martin Gregor

Nestrácajme nádej, Slováci majú stále reálnu šancu na postup! My veríme!
Nestrácajme nádej, Slováci majú stále reálnu šancu na postup! My veríme! | zdroj: SITA

V historicky prvom zápase Slovenskej futbalovej reprezentácie na MS vo futbale sa zrodila remíza 1:1 s Novým Zélandom, ktorá istotne vyviedla z miery mnohých našich fanúšikov.

Predovšetkým spôsob, akým sme prišli o víťazstvo vlieva do žíl dávku adrenalínu. Nový Zéland, ktorý vážnejšie neohrozil Muchu v našej bráne takmer celý zápas vyrovnal necelých 30 sekúnd pred koncom nadstaveného času po chybe našej obrany.

Najprv neveriacky pohľad, potom rozčarovanie, hnev a následne beznádej. To bol mix pocitov, ktoré sme zažívali po odpískaní konca zápasu. Dobre sme vopred vedeli, že na postup zo skupiny potrebujeme najprv zdolať Nový Zéland a to sa nám nepodarilo.

Naša skupina F, v ktorej hrá okrem nás a Protinožcov aj obhajca majstrovského titulu Taliansko a silný juhoamerický tím Paraguaj je situácia po prvých zápasoch úplne vyrovnaná. Všetky tímy majú po bode s rovnakým skóre 1:1. Práve trochu nečakaná remíza Talianska s Paraguajom by mohla vliať nášmu tímu, ale i fanúšikom iskierku nádeje, keďže už teraz vieme na 100%, že v záverečnom zápase s Talianskom budeme stále v hre o postup do osemfinále. O akú situáciu pôjde, či budeme musieť vyhrať o viac gólov, alebo bude stačiť víťazstvo, možno len remíza to si nedovolíme tipovať. Isté je, že 24. Júna budeme sledovať zápas Slovensko – Taliansko so správnou dávkou adrenalínu a s pocitom nádeje.

Radi by som zdôraznili, že išlo o prvý zápas Slovenska v ére samostatnosti na vrcholovom podujatí. Preto remízu 1:1 netreba vnímať ako katastrofálnu. Naši chlapci proste zaplatili krutú nováčikovskú daň. Iste, mali sme na viac, ale mohlo to skončiť aj horšie. Aj na tých najskúsenejších hráčoch na čele s Vittekom bolo vidieť, že atmosféra majstrovstiev sveta dokáže rozklepať kolená každému. V ďalšom zápase to bude z tohto pohľadu už určite lepšie.

Ďalším faktom, ktorý nám hrá do karát je to, že v ďalších zápasoch nebudeme my tí, ktorí musia útočiť a tvoriť hru. Paraguaj a Taliansko budú tvoriť a my budeme nebezpeční z protiútokov. Tento herný štýl nám vyhovuje oveľa viac, ako úloha útočiaceho mužstva. Ako najlepší príklad slúži práve náš boj o postup na MS. Keď sme potrebovali doma bodovať so Slovinskom neuspeli sme, následne sme však zdolali Poľsko a to dokonca na jeho pôde.  

Futbalový šampionát pre nás len začína, čaká nás minimálne ďalších 180 minút slovenského futbalu, ktorý nás pevne verme poteší ďalšími gólmi a väčšou dávkou radosti po odpískaní konca zápasu. No a ak aj nepostúpime nič sa nedeje, veľkým úspechom je už účasť na MS. Náš tím je mladý a plný  potenciálu, ktorý istotne využije aj v ďalších rokoch.