Main Content

MS 2010: Taliani tvrdia, že Slovákom chýbala kreativita

utorok, 15. jún 2010 18:28 | Autor: TASR

Vzhľadom na vývoj zápasu nečakaná remíza Slovenska s Novým Zélandom (1:1) do istej miery vyhovuje favoritovi F-skupiny, futbalistom Talianska, ktorí vo svojom úvodnom vystúpení na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike tiež uhrali proti Paraguaju len nerozhodný výsledok 1:1.

Redaktori športového periodika Gazzeta dello Sport si myslia, že vzhľadom na predvedenú hru Slovákov a Novozélanďanov by nemali mať ich súperi Taliansko a Paraguaj problémy s postupom do osemfinále. "Pri všetkej úcte k tímom, ktoré sa v utorok predstavili vo vzájomnom súboji na štadióne Royal Bafokeng, Taliani aj Paraguaj by ich mali vo vzájomnom zápase prevýšiť," napísala Gazzetta.

V analýze súboja Slovákov a Novozélanďanov Taliani tvrdia, že Slováci boli na papieri favoritom, ale na trávniku to nie celkom naplnili. "Weissov tím mal viac vyťažiť z hernej prevahy proti tímu, ktorému chýbala v hre fantázia. Slovenskí futbalisti boli až príliš odkázaní na svojho dirigenta Hamšíka, ktorý sa však v druhom polčase odmlčal. Slováci akoby mali ťažké nohy, chýbala im potrebná kreativita. Pritom mali reálnu šancu vyhrať svoj prvý zápas na majstrovstvách sveta," komentovala Gazzetta.