Main Content

Analýzy MS 2010 (6.): Španiel. - Švajčiarsko, Čile - Honduras, Uruguaj - JAR

streda, 16. jún 2010 10:25 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (6.): Španiel. - Švajčiarsko, Čile - Honduras, Uruguaj - JAR
Analýzy MS 2010 (6.): Španiel. - Švajčiarsko, Čile - Honduras, Uruguaj - JAR | zdroj: SITA

Dnes je na programe už šiesty hrací deň na MS, čo znamená, že dva tímy zo skupiny A – JAR a Uruguaj odštartujú druhé kolo zápasov v základných skupinách. Okrem toho je však potrebné dohrať prvé zápasy v poslednej skupine H.

V nej sa stretne Španielsko so Švajčiarskom a Chile s Hondurasom. Do zápasu Španielov vkladáme nádeje, že konečne uvidíme nejaký pekný zápas. Tých zatiaľ na MS moc veľa nebolo, no Španieli by mali byť zárukou ofenzívného a technického futbalu. 




Honduras - Čile, 16. júna od 13:30


Príprava oboch dnešných súperov v skupine H sa nezaobišla bez problémov. Oba tímy nemôžu počítať s viacerými kľúčovými hráčmi, kým Honduras trápi aj nevýrazná forma z posledných týždňov.

Napriek tomu, že Honduras vybojoval postup do Afriky na úkor Kostariky, výsledkovo a herne má na tím z roku 1982 ďaleko. Vtedy sa totiž datuje posledná účasť Hondurasu zo na MS, ktorá bola veľmi príjemná.

Tím Reinalda Ruedu nevyhral žiaden zápas od Januára, keď Honduras porazili USA 3-1. Nasledovali prehry s Tureckom, Venezuelou a Rumunskom a remízy s Azerbajdžanom a Bieloruskom.  V posledných  piatich zápasoch navyše strelili len dva góly, čomu je na vine najmä neúčasť zraneného stredopoliara Wilsona Palaciosa z Tottenhamu a Davida Suaza z Interu Miláno, ktorý poslednú sezónu strávil v Janove. Obaja majú problém so stehenným svalom a tréner Rueda dnes prípadné komplikácie riskovať nebude.

Čile vyhralo posledné tri zápasy v príprave so Severným Írskom, Izraelom a Novým Zélandom. Tím vedení Marcelom Bielsom predvádza pekný útočný futbal, ktorý im vyslúžil aj druhé miesto v kvalifikačnej skupine, hneď za favoritmi z Brazílie.

Útočník Humberto Suazo sa trápi so zranením. 29-ročný najlepší strelec tímu v kvalifikácií s 10 gólmi sa zranil v zápase s Izraelom a pravdepodobne nebude riskovať a na zápas nenastúpi. Ide o ôsmu účasť Čile na MS. Posledná sa datuje na tok 1998.

Pre obe mužstvá by znamenala dnešná výhra obrovský krok k postupu zo skupiny, keďže prvé miesto je, pravdepodobne, rezervované pre favoritov zo Španielska.

Náš tip: víťazstvo Chile(s kurzom 1,66 na bet365.com)


 
Španielsko – Švajčiarsko, 16. júna od 16:00


Španieli dúfajú v dobrý začiatok ich účinkovania na MS, keď sa dnes o 16.00 stretnú v Durbane so Švajčiarmi. Majstri Európy z roku 2008 sa konečne zbavili nálepky tímu bez šance na zisk trofeje z veľkých podujatí a do Afriky prišli ako jeden z top favoritov na celkové prvenstvo.

Tréner Vincente del Bosque má v tíme to najlepšie z európskych trávnikov a mnoho jeho hráčov má za sebou životnú sezónu. Problémom ale môžu byť početné absencie „La Fura Roja“, keď so zranením laboruje Torres, Fabregas a aj Iniesta. Torres, ktorý pre zranenie kolena chýbal v príprave by v dnešnom zápase ešte nemal nastúpiť. Možno bude pripravený na lavičke na prípadne striedanie. Iniesta sa zranil v zápase s Poľskom (6-0) a nad jeho štartom taktiež visí otáznik. Cesc Fabregas sa, zdá sa, na trávnik vráti a doplní tak hviezdny stred poľa na čele s Davidom Villom.

Švajčiari neprešli kvalifikáciou bez zaváhania, keď šokujúco podľahli Luxembursku. Možno aj vďaka tomu sú oproti Chile a Španielsku považovaní za menších outsiderov skupiny H. Štvrtým tímom v skupine je Honduras.

Manažér Ottmar Hitzfeld má hlavu v smútku po tom, čo mu zo zostavy pre zranenia vypadli dvaja kľúčoví hráči Alexander Frei a Valon Behrami. Kapitán Frei chýba pre zranenie členka a v útoku ho nahradí Eren Derdiyok. Stredopoliar West Hamu Behrami má problémy so stehenným svalom. Obaja by do bojov mohli zasiahnuť najskôr v pondelok na zápas s Čile.

Náš tip:víťazstvo Španielska(s kurzom 1,22 na bwin.com)


Juhoafrická republika – Uruguaj, 16. júna od 20:30

Zápas Juhoafrickej republiky s Uruguajom odštartuje druhé kolo zápasov v základných skupinách. Prípadná výhra jedného alebo druhého tímu môže výrazne zvýšiť postupové šance zo skupiny A. Oba tímy začali svoje účinkovania na MS remízami, čo znamená, že všetky štyri tímy majú na konte po jeden bod.

Juhoafričania v prvom zápase prekvapili mnohých odborníkov a napriek nepriaznivým prognózam majú šancu dostať sa až do vyraďovacích bojov. „Bafana Bafana” ako ich prezývajú vyhrávali v zápase s Mexikom 1-0 po góle Siphiwe Tshabalalu z 55. minúty, no svoj náskok udržať nedokázali. Rafael Marquez vyrovnával na 1-1. Obranca Lucas Thwala bol v úvodnom zápase striedaný skúseným Tsepom Masilelom, ktorý by dnes mal nastúpiť už od prvej minúty. Steven Pienaar bude napriek zdravotným komplikáciám trénerovi taktiež k dispozícii.

Uruguaj v prvom zápase remizoval s Francúzskom 0-0. Bod z tohto zápasu je o to cennejší, že Uruguajčania hrali posledných 10 minút bez vylúčeného Nicolasa Lodeira. Ten dnes za Uruguaj nenastúpi po tom, čo videl dve žlté a následne červenú kartu. Zaujímavé je, že na ihrisko prišiel až v 63. minúte.

Tréner Oscar Tabaréz sa pohráva s myšlienkou zmeny herného štýlu svojho tímu, no či sa zmena nakoniec aj udeje zistíme až po úvodnom hvizde. Do úvahy prichádza rozostavenie s troma útočníkmi s tým, že Diego Forlán by sa stiahol viac do zálohy a podporoval by tak Luisa Suaréza a Edisona Cavaniho vpredu.

Náš tip:menej ako 2.5 gólu(s kurzom 1,45 na bwin.com)