Main Content

MS 2010: V zápase Porgugalska a Pobrežia Slonoviny remíza

utorok, 15. jún 2010 18:10 | Autor: TASR

Úvodný polčas veľa futbalovej krásy nepriniesol. Obe mužstvá vychádzali zo zabezpečenej obrany a lopta sa do pokutových území dostávala len vo výnimočných prípadoch.


Pobrežie Slonoviny - Portugalsko 0:0


ŽK: 7. Zokora, 21. Demel - 21. Cristiano Ronaldo, rozhodovali: Jorge Larrionda - Pablo Fandino a Mauricio Espinosa (všetci Urug.), 37 430 divákov, hralo sa na štadióne štadión Nelson Mandela Bay v Port Elizabeth

Zostavy:
Pobrežie Slonoviny: Barry - Demel, K. Touré, Zokora, Siaka Tiéné - Gervinho (82. Kader Keita), Eboué (89. Romaric), Y. Touré, Tioté - Dindane, S. Kalou (66. Drogba)
Portugalsko: Eduardo - Paulo Ferreira, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Fábio Coentrao - Pedro Mendes, Raúl Meireles (85. Amorim) - Deco (62. Tiago Mendes) - Cristiano Ronaldo, Danny (55. Simao Sabrosa) - Liedson

O najkrajší moment prvej štyridsaťpäťminútovky sa postaral Cristiano Ronaldo, ktorý v 11. min vystrelil z 25 metrov a trafil pravú žrď Barryho bránky. Divákov ešte vzrušil o desať minút neskôr konflikt Demela s Cristianom Ronaldom, ktorí si po vzájomnom súboji o loptu "skočili do vlasov", uruguajský rozhodca Larrionda to ocenil žltými kartami pre oboch hráčov. V druhom polčase sa spustil na trávnik hustý dážď, ale obraz hry sa príliš nezmenil. Prevládal fyzicky náročný tvrdý futbal s množstvom zákrokov na hranici pravidiel, v ktorom sa obe mužstvá viac snažili neinkasovať gól, ako nejaký streliť.

Hlasy:

Sven-Göran Eriksson (tréner Pobrežia Slonoviny):
"Nik nechce prehrať v zápase, akým bol tento. Prejav oboch tímov bol teda značne opatrný, možností na skórovanie minimum. Cristiano Ronaldo mal dobrú príležitosť na strane Portugalčanov, my sme si vypracovali niekoľko polovičných šancí. Ak si niekto predsa len zaslúžil tri body namiesto jedného, potom si myslím, že moji zverenci. S ich výkonom som veľmi, veľmi spokojný. Počas celých deväťdesiatich minút hrali disciplinovane a kompaktne. Portugalsko má kvalitný tím a mnoho veľmi dobrých individualít, ale zvládli sme to."

Carlos Queiroz (tréner Portugalska): "My sme mali príležitosti najmä v prvom polčase, súper sa spoliehal predovšetkým na protiútoky. Pobrežie Slonoviny vyrukovalo so stratégiou postavenou vyložene na kontrách. O postupný útok sa dnes usilovalo len jedno mužstvo, ono je to však zložité, keď máte pred sebou jedenástich protivníkov. Vzhľadom na ich rýchlosť sme si museli počínať dostatočne premyslene, aby sme do ofenzívy nezapájali priveľa futbalistov a nepodstupovali tým priveľké riziko."

Didier Drogba (útočník Pobrežia Slonoviny): "Remíza proti tretiemu mužstvu z rebríčka FIFA je úžasná. Musíme byť hrdí a spokojní s týmto výsledkom, pretože na šampionátoch ešte len zbierame skúsenosti."
Deco (stredopoliar Portugalska): "Samozrejme, že sme sklamaní. Potrebovali sme víťazstvo z tohto zápasu a mali sme šance na jeho dosiahnutie. Bolo to naše prvé vystúpenie na tomto šampionáte, panovala nervozita, zväzujúci pocit zodpovednosti. Vedeli sme, že je to dôležité stretnutie, a teraz sme si vedomí nevyhnutnosti nemenej sa koncentrovať na to ďalšie."