Main Content

Villas-Boas túži po novom útočníkovi

piatok, 27. júl 2012 11:16 | Autor: Anton Martinka

Villas-Boas túži po novom útočníkovi
Villas-Boas túži po novom útočníkovi | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Nový kormidelník Tottenhamu potvrdil rokovania s Evertonom ohľadne Stevena Pienaara a taktiež okomentoval zranenie Rafalea van der Vaarta a Kylea Walkera.

André Villas-Boas uviedol, že by rád videl vo svojom klube nového útočníka. Mladý tréner sa zameral hlavne na Emanuela Adebayora, ktorý minulú sezónu hosťoval v Tottenhame, no stále je kmeňovým hráčom Manchestru City. Oslovili ho tiež výkony Marca Borrielliho z AS Rím.

Adebayor strávil v tíme “Spurs“ celú uplynulú sezónu, v ktorej zaznamenal 17 gólov v 33 zápasoch. Utočník Toga vyjadril svoju túžbu zostať v Tottenhame, no všetko komplikujú jeho vysoké platové podmienky.

Ambiciózny Boas má tak momentálne na svojej súpiske len Jermaina Defoa. V Tottenhame pôsobí aj Roman Pavlychenko, no ten je na odchode do Lokomotivu Moskva.

Prestížny futbalový portál goal.com v utorok odhalil špekuláciu, že Boas “pokukuje“ po Marcovi Borriellim z AS Rím.

Po prípravnom zápase Tottenhamu s LA Galaxy, ktorý skončil remízou 1:1 Villas- Boas prehlásil: “Neustále hľadáme ešte jedného útočník. Je to pozícia, ktorú musíme výrazne posilniť.“

“Myslím si, že traja útočníci na celú sezónu by mali stačiť. Niekedy to neplatí, ale my dúfame, že bude. Najradšej by sme chceli niekoho z vnútra,“ tvrdil Boas.

Jediným, kto Tottenham pravdepodobne opustí je stredopoliar Steven Pienaar, o ktorého má záujem Everton, v ktorom strávil druhú polovicu minulej sezóny.

34-ročný Boas potvrdil, že o Pienaarovi rokujú s Evertonom a samotný hráč je už takmer jednou nohou na Goodwison Parku.

“Rokovania s Evertonom pokračujú. Stevenovi sa tam minulú sezónu darilo, a preto by ho radi získali natrvalo. V tomto momente je však stále hráčom Tottenhamu a preto s nami odcestoval aj do USA. Túto situáciu vyriešime, keď sa vrátime do Anglicka,“ vysvetlil Boas.

Boas sa taktiež vyjadril ku zraneniu Rafaela van der Vaarta a Kyle Walkera. “Obom dáme 3-4 dni na regeneráciu, nie je to nič vážne. Cítia sa už lepšie a za 3 dni by mali byť späť,“ zakončil mladý tréner.