Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 3. kola Corgoň ligy - nedeľa (29.7.)

nedeľa, 29. júl 2012 10:14 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 3. kola Corgoň ligy - nedeľa (29.7.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 3. kola Corgoň ligy - nedeľa (29.7.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po neúspešnom pohárovom týždni je tu opäť Corgoň liga. V dnešnom programe sa predstavia všetci naši pohároví zástupcovia. Prinášame vám prehľad k nedeľným zápasom 3. kola Corgoň ligy.

 



ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina

Nedeľa 29. júla o 19:30 h, rozhodujú Vnuk - Benko, E. Weiss

V šlágri kola sa stretnú mužstvá, ktoré v týždni nedokázali postúpiť do 3. predkôl európskych súťaží. Bude preto zaujímavé sledovať, ako sa z tohto neúspechu obaja dostanú. Výhodou Žiliny je dvojdňový náskok na prípravu a Slovan môže mať výhodu v tom, že nepodal v pohárovej odvete zlý výkon a nemusí byť preto až tak sklamaný. Ale opäť sa ukázalo, že Slovan má veľký problém s dávaním gólov hlavne proti dobre postavenej obrane súpera, čo bude praktizovať zrejme aj Žilina. Na oboch stranách budú ešte stále chýbať tri opory, ktoré patria do základnej zostavy. Tento zápas môže veľa napovedať, ako sa bude vyvíjať celá jesenná časť súťaže a tým možno aj celý ročník.

Predpokladané zostavy

Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Pauschek, Lukšík – Milinkovič, Kopúnek, Grendel – Peltier, Šebo, Mészáros
Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Angelovič – Barčík, Paur, Pečovský, Pich – M. Ceesay, Majtán

Ako tipovať
Ak by sme sa pozreli na pohárové výkony oboch mužstiev, tak favoritom je Slovan. Je na ňom vidieť oproti minulej sezóne progres, ale stále sa trápi so strieľaním gólov. Žilina vie ako má na Slovan hrať, ale ešte stále sa nepozviecha po neúspešnom týždni. Kurz na víťazstvo domácich v našej tipovacej lige je 2,03.



Spartak Trnava - Spartak Myjava

Nedeľa 29. júla o 19:30 h, rozhodujú Jaška - Kubačka, Žákech

Ďalšie derby tohto kola, ale toto bude premiérové. Súboj dvoch Spartakov bude špecifický aj vzhľadom na blízkosť oboch miest. Preto sa očakáva, že opäť príde z Myjavy početná skupina fanúšikov, ktorá dúfa, že ich Spartak je lepší. Domáci to mali paradoxne pred zápasom ťažšie s cestovaním, keď museli absolvovať cestu z Írska, čo môže na mužstve zanechať určité stopy únavy. Pre Trnavu to bude iba druhý ligový zápas, ale tentoraz už bude chcieť doma vyhrať. To bude chcieť aj Myjava, pretože už iba tento výsledok jej chýba do ligovej zbierky. Ale nevie, či bude môcť rátať s 3 oporami a podobná situácia ohľadom absentujúcich je aj na domácej strane.

Predpokladané zostavy
Trnava: Filipko – Stožický, Janečka, Čvirik, Ľ. Hanzel – Karhan, Gross – Gašparík, Mikovič, Bicák – Vyskočil
Myjava: Solnička – Neoveský, Častulín, Černáček, Duga – Štrba, Pet. Majerník – Sládek, Ďuriš, Sabo – Šebek


Ako tipovať
Myjava nevie brániť a preto bude aj v Trnave útočiť. Domáci by chceli napraviť nevydarený zápas proti Košiciam, a tak budú musieť tiež hlavne útočiť. To všetko sľubuje góly a preto v zápase padnú aspoň 3. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,76.




FK Senica - MFK Košice


Nedeľa 29. júla o 19:30 h, rozhodujú Fajčík – D. Hrčka, Poláček

Senica ukončila svoje účinkovanie na pohárovej scéne a teraz by chcela ukončiť sériu štyroch prehier, pričom v až v troch z nich nedala gól. Aj preto je v tabuľke posledná a ako jediná nemá na konte ani bod. To Košice majú opačné starosti, pretože k dobrej defenzíve pridali už aj gólovú nadstavbu a získané 4 body sú určite nadplán. Do mužstva sa vrátili aj bývalé opory, keď po už dlhšie avizovanom Bašistovi sa vrátil aj bývalý kanonier Novák, ktorý by určite chcel, aby aj on si pod vedením trénera Kozáka spomenul na svoje slávne časy, keď dával góly na požiadanie. Domáci budú chcieť konečne stabilizovať zostavu, ale keďže majú v mužstve zdravotné problémy, tak to bude zrejme ešte chvíľu trvať.

Predpokladané zostavy
Senica: Švenger – Krajčík, Brabec, Koutný, Kalabiška – Križko – Jar. Diviš, Kóňa, Varadi, Blackburn – Masaryk
Košice: Tofiloski – Ostojič, Kavka, Bašista, Sekulič – Šinglár, K. Kuzma – Viazanko, Karaš, U. Matič – Škutka

Ako tipovať

Za posledné tri sezóny sa obe mužstvá stretli 9-krát a vzájomná bilancia je vzácne vyrovnaná 3-3-3. V týchto zápasoch sa iba 2-krát stalo, že padli v zápase viac ako 2 góly. Preto sa nedá čakať niečo prevratné a aj dnes padnú maximálne 2 góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,63.