Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (29.7.)

nedeľa, 29. júl 2012 17:53 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (29.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (29.7.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Predaj Phoenixu naďalej neistý
Vedenie NHL, ktoré sa už dlhší čas snaží o predaj klubu z Arizony Phoenixu Coyotes sa naďalej nedokáže dohodnúť s výkonným riaditeľom San Jose Sharks Gregom Jamisonom, ktorý o tento klub prejavil záujem. NHL žiada predajnú čiastku 170 miliónov dolárov, Jamison však nie je ochotný zaplatiť takúto sumu a jeho najvyššia ponuka na kúpu tohto mužstva je 150 miliónov USD.

Ernest Bokroš povolal do „dvadsiatky“ ďalších dvoch hráčov

Tréner slovenskej reprezentácie do dvadsať rokov povolal do prípravy dvoch ďalších útočníkov a to Branislava Rapača a Dominika Migelu. Slovenská dvadsiatka sa bude môcť prezentovať na dvoch turnajoch a to vo Fussene a v Salzburgu.

Bránkovisko v Calgary sa zaplňuje

Kanadský hokejový brankár Leland Irving sa dohodol na ročnej dvojcestnej zmluve s tímom Calgary Flames, ktorý ho draftoval v roku 2006 z celkového 26. miesta. V bránkovisku Calgary tak budú stáť traja gólmani – Miikka Kiprusoff, Henrik Karlsson a Leland Irving. Prvý menovaný bude vykonávať pozíciu jednotky, Karlsson s Irvingom sa pobijú o post dvojky.

Ďalší Rus opúšťajúci KHL

Medzi ďalších ruských hokejistov, ktorí odchádzajú z KHL za more sa zaradil aj ruský gólman Sergej Kostěnko, ktorý bol draftovaný tohto roku Washingtonom Capitals. Bývalý brankár Metallurgu Novokuzněck podpísal zmluvu s Hershey Bears, ktorý je farmou Washingtonu v AHL.

Michal Macho do Ruska

Slovenská hokejový útočník, ktorý naposledy hájil farby Mladej Boleslavi Michal Macho, odchádza do vyššej ruskej ligy. Na zmluve sa dohodol s kazašským tímom Sarijakrka Karaganda. V tíme sa stretne s ďalšími Slovákmi Vladimírom Kováčom a Petrom Lichancom.

Ufa predĺžila kontrakty s tromi hráčmi

Účastník KHL Salavat Julajev Ufa predĺžil kontrakty s troma hráčmi. Na novej zmluve sa dohodli s reprezentantmi Ruska. Ufa si poistila služby obrancu Vitalija Aťušova a v kádri obhajcu Gagarinovho pohára ostanú aj útočníci Alexander Svitov a Oleg Saprykin.

V pondelok na ľad aj HKM Zvolen

Hokejisti HKM Zvolen začnú prípravu na ľade rovnako ako aj hokejisti Martina – v pondelok. Lodivod Zvolena Peter Mikula má k dispozícii veľké množstvo hráčov a je viac než isté, že všetci v mužstve Zvolena do novej sezóny nenastúpia.