Main Content

Analýzy MS 2010 (7.): Argentína - J.Kórea, Grécko - Nigéria, Francúz. - Mexiko

štvrtok, 17. jún 2010 01:34 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (7.): Argentína - J.Kórea, Grécko - Nigéria, Francúz. - Mexiko
Analýzy MS 2010 (7.): Argentína - J.Kórea, Grécko - Nigéria, Francúz. - Mexiko | zdroj: SITA

Včera večer duelom domácej Juhoafrickej republiky s Uruguajom (0:3) odštartovalo druhé kolo zápasov na svetovom šampionáte vo futbale. V hre sme videli už všetkých 32 zúčastnených reprezentácií.

Vieme tak lepšie posúdiť, aké sú vyhliadky jednotlivých celkov na postup do osemfinále. Dnes sa odohrá druhý duel skupiny A medzi Francúzskom a Mexikom a dva zápasy v skupine B. Argentína si v nej zmerá sily s dobre hrajúcou Kóreou a Nigéria s Grékmi, ktorí toho moc v úvodnom zápase nepredviedli. Prečítajte si naše predzápasové analýzy.


Argentína – Južná Kórea, 17. júna od 13:30


Oba tímy si v prvom kole pripísali na svoj účet víťazstvo, keď Argentína porazila Nigériu 1-0 a Kórejčania po góloch Lee Jung-Soa a Park Ji-Sunga Grékov 2-0.

Napriek tomu, že sa o kontroverznom koučovi Argentíny Diegovi Maradonovi a o jeho spôsobe vedenia tímu popísalo mnoho, prvý zápas dokázal, že jeho mužstvo má na to, aby na turnaji uspelo. Navyše Lionel Messi, ktorý mal s Diegom dlhodobé spory, sa proti Nigérii ukázal vo vynikajúcom svetle.

Messi bol v poslednej dobe kritizovaný najmä za to, že svoju formu z Barcelony nevedel preniesť do reprezentácie. No výkonom v úvodnom zápase určite potešil a len málo chýbalo, aby sa dostal aj na listinu strelcov.

Južná Kórea ukázala svoju silu v zápase s Grékmi. Dobrá hra na dlhé lopty a herná disciplína žali úspech proti víťazovi Eura 2008 a určite sú aj varovaním pre Argentínu, ktorá si nemôže dovoliť tohto súpera podceniť.

Juan Sebastian Veron opustil v utorok tréning a dnes pravdepodobne do zápasu nezasiahne. Na jeho mieste by sa mal predstaviť Maxi Rodriguez, ktorý Verona striedal aj v prvom zápase.

Maradona by mohol spraviť aj nejaké zmeny v obrane, keďže proti Nigérii hral až príliš otvorený futbal. Nicolas Burdisso z AS Rím by sa tak mal v obrane vystriedať s Jonasom Gutierrezom.

Tréner Kórejčanov Huh Jung-Moo, ktorý mimochodom v roku 1986 na MS proti Diegovi Maradonovi aj hral, by mal mať k dispozícií uzdraveného útočníka Lee Dung-Guka. V prípade, že zasiahne do hry budú hrať pravdepodobne systémom 4-5-1 na hrote s Dung-Gukom, ktorého by podporoval v ofenzíve predovšetkým Park Chu-Yong.

Jung Song-Ryong by sa mal znova predstaviť v bránke po tom, čo tréner nechal v prvom zápase Lee Woon-Jeaho len na lavičke. Brankár Song-Ryong má pred sebou istotne omnoho ťažší duel než ten s Grékmi, kde sa počas celého zápasu k lopte veľmi nedostal.

Náš tip:
víťazstvo Argentíny (kurz 1,40 na bwin.com)



Grécko – Nigéria, 17. júna od 16:00

Nigéria sa dnes stretne s Gréckom v boji o prvé body do tabuľky.B skupiny. Obidva celky totiž zaznamenali vo svojich úvodných zápasoch prehry. Nigéria nestačila napriek sympatickému výkonu favorizovanej Argentíne a prehrala 0-1. Nevýrazní Gréci prehrali s Južnou Kóreou 2-0.

Podľa papierov sú v pred týmto zápasom favoritmi hráči z Afriky, ktorí by si dnes podľa všetkých predpokladov mali s víťazmi Euro 2004 poradiť a získať tak prvé 3 body. Nigérijčania predviedli v zápase s Argentínou dobrý výkon, keď siahali po bode za cennú remízu. Brankár Nigérie Vincent Enyeama bol navyše vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu.

Gréci naopak v meraní síl s Kórejčanmi úplne vyhoreli a podali snáď najslabší výkon na tohtoročných MS spomedzi všetkých účastníkov. Určite teda majú čo zlepšovať, ak sa chcú vyvarovať situácie, ktorá nastala pri ich prvom účinkovaní na MS v roku 1994. Vtedy prehrali všetky tri skupinové zápasy a nestrelili ani jeden gól. Na spomínanom šampionáte sa stretli aj s dnešným súperom z Nigérie, ktorej podľahli 2-0.

Hráči Grécka si v úvodnom zápase MS 2010 s Južnou Kóreu pripísali len dve strely na bránu. Nigéria je teda právom považovaná za favorita zápasu aj napriek faktu, že gól nestrelila v posledných štyroch zápasoch na MS.
 
Taye Taiwo by mal dnes nastúpiť aj napriek tomu, že utrpel zranenie palca v zápase s Argentínou. Tréner Lagerback by dnes mohol od začiatku postaviť aj krídelníka Petra Odemwingieho, ktorý sa po príchode na ihrisko v tom istom zápase ukázal v dobrom svetle. Žiadne ďalšie zmeny v základnej zostave Nigérie sa neočakávajú.

Tréner Grékov Rehhagel by mal dnes do základu postaviť obrancu Liverpoolu Sotiriosa Kyrgiakosa, ktorého prekvapujúco nechal v prvom zápase len sedieť na lavičke. Po zranení by mal nastúpiť aj ďalší obranca Vangelis Moras. Či nemecký kouč spraví v zostave aj nejaké ďalšie zmeny sa dozvieme až tesne pred zápasom. Do úvahy prichádza taktiež štart Dimitriosa Salpingidisa.

Náš tip:
víťazstvo Nigérie (výhodný kurz 2,00 na bet365.com)



Francúzsko – Mexiko, 17. júna od 20:30


Francúzsko sa stretne s Mexikom v súboji o dôležité body v zamotanej skupine A. “Les Blues“ ako Francúzov prezývajú v prvom zápase remizovali s Uruguajom 0-0, kým zápas JAR – Mexiko skončil taktiež nerozhodným výsledkom 1-1. Včera vyhral Uruguaj s prehľadom nad JAR 3:0 a vytvoril si tak výbornú východiskovú pozíciu pre postup do osemfinále.

Tréner Francúzov Raymond Domenech čelil po zápase s Uruguajom kritike ohľadom herného systému a nesprávne naordinovanej taktiky. Tlak naňho je o to väčší, že po šampionáte ho v kresle trénera reprezentácie nahradí Laurent Blanc.

Kontroverzný Domenech je najdlhšie slúžiacim trénerom “Les Blues“. V roku 2006 ich doviedol až do finále proti Taliansku, v ktorom nešťastne prehrali po pokutových kopoch. Napriek tomuto úspechu je považovaný vo Francúzsku za najhoršieho trénera reprezentácie všetkých čias.

Florent Malouda by sa už mohol zapojiť do hry po tom, čo vynechal prvý zápas kvôli zraneniu. V zákulisí sa dokonca šuškalo, že Malouda nehrá pre nezhody s trénerom Domenechom. Tak či onak, dnes by sa mal objaviť na ľavom krídle.

William Gallas, ktorý sa zranil na tréningu dnešný zápas pravdepodobne vynechá, čo bude znamenať veľké problémy v strede obrany Francúzska. 32-ročný obranca, ktorý sa netajil tým, že nesúhlasí s udelením kapitánskej pásky Patricovi Evrovi totiž tvorí osvedčenú stopérsku dvojicu s Ericom Abidalom.

Náhradný mexický brankár Cederic Carrasso vynechá pre zranenie celý šampionát. Žiadosť o nahradenie Carrassa iným brankárom FIFA zamietla.

Tréner Mexika Javier Aguirre prisľúbil pokračovať vo vysoko ofenzívnej hre svojho mužstva aj napriek tomu, že sa dnes postavia proti víťazom z MS 1998 a vícemajstrom z MS 2006. “El Tri“ nastúpia vo formácii 4-3-3 v útoku s Velom, Francom a Dos Santosom. Rafael Marquez by aj napriek drobnému zraneniu zo zápasu s JAR mal nastúpiť a podporí tak Mexičanov v boji o postup.

Náš tip:malý vklad na viac ako 2,5 gólu v zápase (výhodný kurz 2,55 na bwin.com)