Main Content

Slovan načne European Trophy prvým zápasom v utorok

pondelok, 30. júl 2012 17:17 | Autor: Dávid Lech

Slovan načne European Trophy prvým zápasom v utorok
Slovan načne European Trophy prvým zápasom v utorok | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Hokejisti Slovana Bratislava, ktorí budú v nasledujúcom ročníku hájiť farby nováčika KHL sa predstavia na turnaji European Trophy. Na tomto európskom turnaji budú môcť diváci vidieť 32 tímov zo siedmich európskych štátov (Rakúsko, Nemecko, Česko, Švédsko, Fínsko, Švajčiarsko, Slovensko).

Jediným zástupcom Slovenska na turnaji bude spomínaný Slovan.

Slovan Bratislava načne najprestížnejší európsky turnaj už zajtra 31. augusta. Zverenci Rostislava Čadu odohrajú prvý zápas na ľade nováčika českej extraligy v Chomutove. „Piráti“ z Chomutova sú jedným zo siedmich účastníkov z Česka.

Slovan v rámci základnej časti European Trophy nastúpi na osem zápasov. Po zápase s Chomutovom bude nasledovať 10-denná prestávka a po nej sa základná časť rozohrá naplno – v období od 10.8.-31.8. sa uskutoční zvyšných sedem zápasov a základná časť sa tak posledným augustovým dňom ukončí.

Prehľad zápasov Slovana Bratislava na European Trophy:

31.7. (utorok), 17.30h: KLH Chomutov  (ČR) – HC Slovan Bratislava
10.8. (piatok), 18.00h: HC Slovan Bratislava – UPC Viedeň Capitals (AUS)
14.8. (utorok), 18.00h: HC Slovan Bratislava – HC Sparta Praha (ČR)
17.8. (piatok), 19.00h: HC Linköping (SWE) – HC Slovan Bratislava
19.8. (nedeľa), 15.00h: HV 71 (SWE) – HC Slovan Bratislava
24.8. (piatok), 18.00h: HC Slovan Bratislava – JYP Juväskylä (FIN)
26.8. (nedeľa), 18.00h: HC Slovan Bratislava – KaiPa Kuopio (FIN)
31.8. (piatok), 19.15h: UPC Viedeň Capitals (AUS) – HC Slovan Bratislava


32 tímov bude rozdelených do štyroch divízií po osem klubov. Každý tím odohrá sedem zápasov so svojimi divíznymi rivalmi. Z divízie postupujú dve najlepšie mužstvá do finálového turnaja nazvanom Red Bull Salute, ktorý sa pravidelne konal v Salzburgu. Tento rok však Salzburg nebude dejiskom finálového turnaja a finálový turnaj sa uskutoční vo Viedni na štadióne UPC Viedeň Capitals a taktiež na domácom stánku bratislavského Slovana. V prípade, že by sa Viedeň alebo Slovan t.j. hostitelia finálového turnaja nedostali do najlepšej dvojice svojej divízie postúpia na úkor najhorších klubov umiestnených na druhom mieste.

Divízie European Trophy 2012

Severná divízia -
EC Red Bull Salzburg (AUS), Eisbären Berlín (GER), Hamburg Freezers (GER), HC Kometa Brno (ČR), HC Mountfield České Budějovice (ČR), HC Plzeň 1929 (ČR), Lulea HF (SWE), Kärpät Oulu (FIN)

Južná divízia -
Piráti Chomutov (ČR), HC Slovan Bratislava (SVK), HC Sparta Praha (ČR), HV71 (SWE), JYP Jyväskylä (FIN), KalPa Kupio (FIN), Linköpings HC (SWE), UPC Viedeň Capitals (AUS)

Východná divízia
- Bílí Tygři Liberec (ČR), Brynäs IF (SWE), Djurgaardens IF (SWE), HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (ČR), HC Fribourg-Gottéron (SUI), SC Bern (SUI), Tappara Tampere (FIN), TPS Turku (FIN)

Západná divízia
- Adler Mannheim (GER), ERC Ingolstadt (GER), EV Zug (SUI), Frölunda Indians (SWE), Färjestads BK (SWE), IFK Helsinki (FIN), Jokerit Helsinki (FIN), Zürich SC Lions (SUI)

Finálový turnaj „Red Bull Salute“ je na programe v decembri (13.12.-16.12). Istým účastníkom sú HC Slovan Bratislava a UPC Viedeň Capitals, ktorí sú hostiteľmi tohto turnaja. O ďalších šesť finálových miesteniek budú zvádzať súboj mužstvá v auguste.

O priebehu turnaja Vás budeme informovať.