Main Content

Torres chce byť v Chelsea legendou a napodobniť tak Drogbu

utorok, 31. júl 2012 12:41 | Autor: Erik Tejedi

Torres chce byť v Chelsea legendou a napodobniť tak Drogbu
Torres chce byť v Chelsea legendou a napodobniť tak Drogbu | zdroj: Erik Tejedi pre Sport7.sk

Španielsky ostrostrelec z hrotu londýnskeho útoku, Fernando Torres, sa po jeden a pol ročnom pôsobení na Stamford Bridge konečne stane útočnou jednotkou.

Po nevýrazných výkonoch pod vedením Carla Ancelottiho, André Villasa-Boasa a Roberta Di Mattea sa El Niňo na Eure prebral a preto sa budú musieť anglické obrany mať pred ním na pozore.

Útočník anglického klubu Chelsea Londýn, Fernando Torres, sa podľa vlastných vyjadrení teší na úlohu jednotky "The Blues", keďže v budúcej sezóne by mal nahradiť v tejto pozícií Didiera Drogbu. "King Didi" totiž londýnsky Stamford Bridge pred zhruba mesiacom opustil, a to napriek tomu, že "The Blues" sú úradujúcimi majstrami Európy.

Po tomto relatívne šokujúcom víťazstve v Lige majstrov sa Didier Drogba sťahoval do čínskeho Šanghaja Shenhua, a boss Chelsea Roberto Di Matteo, sa pravdepodobne bude musieť spoliehať na Torresa. Ten za modrých doposiaľ nastrieľal len dvanásť gólov a tak sa mnohí fanúšikovia Chelsea obávajú, či strelecké suchoty "El Niňa" nebudú pokračovať aj v nasledujúcej sezóne.

"Teším sa na to," povedal Španiel na klubovej oficiálnej webovej stránke. "Mám rád zodpovednosť, a je to vec, ktorú by som robil celý život."

"Myslím, že Didier robil všetko pre tento klub. Strelil víťazný gól v Lige majstrov a bol pre nás inšpiráciou.Náš vzťah bol skvelý a keď sa rozhodol odísť, hovoril som sním o tom. Prial si, aby aj o mne fanúšikovia Chelsea hovorili ako o legende," vyjadril sa Torres na adresu svojho bývalého kolegu zo Stamford Bridge.

"Bol to úžasný začiatok leta pre nás (Španielsko), no najmä pre mňa a Juana Matu, keďže obaja sme vyhrali s Chelsea Ligu majstrov a neskôr so španielskym tímom i majstrovstvá Európy.”


"Vieme že je na nás vyvíjaný obrovský tlak, a že ľudia čakajú veľké veci. Existuje mnoho trofejí ktoré tento rok musíme vyhrať, no sme pripravení na túto výzvu. Som si istý, že to bude dobrá sezóna."


"El Niňo" sa počas posledných dvoch rokoch v podstate len hľadal, a keďže v modrom drese nastrieľal iba 11 gólov, pri Drogbovi často hral len druhé husle. Keď však pred pár týždňami pomohol "La Fúrií Roje" k tretiemu titulu majstra Európy, mnohí fanúšikovia "The Blues" začali veriť, že sa vrátil starý dobrý "El Niňo".

Torres navyše získal aj Golden Boot, čím len potvrdil že sa chce stať neoddeliteľnou súčasťou tímu, ktorý v Máji konečne získal oficiálnu "nálepku" najlepšieho tímu Európy.