Main Content

Správy dňa z španielskej Primera Division (5.8.)

nedeľa, 5. august 2012 14:18 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa z španielskej Primera Division (5.8.)
Správy dňa z španielskej Primera Division (5.8.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: 15. marca 2011 bol Erikovi Abidalovi diagnostikovaný nádor na pečeni. O rok neskôr podstúpil operáciu a následne aj transplantáciu pečene. Po dlhej rekonvalescencii by sa mohol populárny francúzsky obranca podľa vlastných slov opäť vrátiť na futbalové trávniky už v novembri tohto roku. Držíme palce!

REAL MADRID:
Vo včerajšom rozhovore prezradil tréner Bieleho Baletu, José Mourinho, že jeho tím je takmer kompletný a pripravený na novú sezónu. Zdá sa, že Mourinho už čaká len na vyriešenie prestupu Luku Modrica.

REAL MADRID: V zajtrajšom priateľskom zápase Realu Madrid so Santus Laguna budú zrejme chýbať Alvaro Arbeloa a Angel Di Maria. Obaja hráči majú totiž menšie zdravotné problémy.

MALAGA: O čom sa pár dní intenzívne špekulovalo sa dnes stalo realitou. Najlepší útočník Malagy, Salomón Rondón, sa stal novým hráčom Rubin Kazaň. 22-ročný Venezuelčan podpísal s ruským klubom 4-ročnú zmluvu. Prestupové podmienky zatiaľ uverejnené neboli. Výpredaj hráčov Malagy tak pokračuje.

MALAGA: Každý deň sa dozvedáme o nových špekuláciách o odchode hráčov Malagy. Jedným z tých hráčov, ktorí by mali byť na odchode je aj Jerémy Toulalan. Ten však mediám prezradil, že je v Malage spokojný a súhlasil by aj so znížením platu.

VALENCIA: Valencia je pripravená urobiť čokoľvek, aby v záujme všetkých prekonala krízu, ktorá vyčíňa v celom Španielsku. Valencia začne preto 10. augusta svoju novú kampaň, prostredníctvom ktorej by rada predala okolo 50 tisíc permanentiek. Klub bude kampaň financovať sám, keďže na španielske banky sa kvôli hospodárskej kríze nedá spoľahnúť.

CELTA VIGO: Dani Abalo sa v najbližších dňoch dozvie, či bude v nadchádzajúcej sezóne hrať za Celtu Vigo, keďže 24-ročný záložník minulú sezónu hosťoval v Gimnásticu. Všetko závisí na trénerovi Pablovi Herrerovi, ktorý sa v najbližších dňoch rozhodne, či si Abala v tíme ponechá.