Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.8.)

utorok, 7. august 2012 14:28 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (7.8.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Fámy o odchode Ibrahima Afellaya z Nou Campu sa nakoniec ukázali ako nepravdivé, keďže dnes jeho agent potvrdil, že Ibrahim je v Barcelone šťastný a teší sa na novú sezónu.

BARCELONA: Adriano Correia sa opäť zúčastnil na tréningu Barcelony. Brazílsky obranca totiž pár dní netrénoval kvôli zraneniu členka, ktoré si odniesol zo zápasu s Paris St. Germain.

BARCELONA: 20-ročný Cristian Tello po rozhodnutí Tita Vilanovu už nie je hráčom A-tímu Barcelony. Vilanova sa rozhodol, že mladého útočníka by najradšej poslal na hosťovanie. O Tella sa vraj intenzívne zaujíma najmä Atlético Madrid a Ajax Amsterdam. Ako sa Vilanova vyjadril, jeho rozhodnutie je len pre Tellovo dobro.

REAL MADRID:
Zo včera na dnes boli dokončené rokovanie ohľadne novej zmluvy pre Raula Albiola. Španielsky stopér mal s Bielym baletom kontrakt ešte na dva roky, no včera ho predĺžil až do roku 2017.

REAL MADRID: Real Madrid toto leto viacej predáva ako nakupuje, čoho dôkazom je aj včerajší prestup hráča Castilly, Joselua, do nemeckého Hoffenhaimu. Nemci Pusinkám zaplatili 6 miliónov eur a poistili si nádejného útočníka  na 4 roky. V zmluve však stojí aj 2-ročné právo Madridu na odkúpenie hráča naspäť.

REAL MADRID:
Pravý obranca Interu Miláno, Maicon, sa pre Sky Sports vyjadril, že túži hrať v Reale Madrid po boku svojho bývalého trénera Josého Mourinha. Maicon je na odchode z Interu Miláno a vraj kvôli Realu odmietol aj ponuku Parisu St. Germain.

MALAGA: Posledné dni sa v Malage špekulovalo najmä o odchode Santiho Cazorlu do Arsenalu. Táto špekulácia sa napokon stala skutočnosťou. Prestup Cazorlu na Emirates Stadium stál 18 miliónov eur a všetci dúfajú, že príchody Podolskeho, Cazorlu či Girouda presvedčia Robina Van Persieho, aby zostal v Arsenale.

MALAGA: Manažér Feyenoordu Roterdam a legenda Barcelony, Robert Koeaman, dnes na tlačovej konferencii potvrdil, že jeho klub má záujem o Jorisa Mathijsena z Malagy. Koeaman sa o Mathijsena zaujímal už minulé leto, no platové podmienky Malagy nakoniec presvedčili Jorisa, aby putoval do Španielska.

MALAGA: Výpredaj hráčov Malagy pokračuje a ďalším kto by mohol odísť zo Španielska je mladý talentovaný záložník Isco. O Isca má vraj záujem Manchester United, ktorý na neho chystá ponuku vo výške 10 až 15 miliónov eur. Po Cazorlovi by sa tak mohol stať Isco ďalším hráčom, ktorý z Malagy zamieril do Premier Leauge.

MALAGA: Ďalšími hráčmi, ktorí by mohli opustiť Malagu je dvojica Eliseu a Bounanotte. O oboch má podľa najnovších špekulácií vážny záujem barcelonský Espanyol.

VALENCIA: Po odchode Jordiho Albu do Barcelony, hľadá Valencia na trhu zaňho adekvátnu náhradu. Hlavným prestupovým cieľom sa stal ľavý obranca Sportingu Lisabon Emiliano Insua.