Main Content

Cazorla sa teší z prestupu do Arsenalu. Wenger v ňom vidí veľkú posilu.

utorok, 7. august 2012 16:39 | Autor: José Letavaj

Cazorla sa teší z prestupu do Arsenalu. Wenger v ňom vidí veľkú posilu.
Cazorla sa teší z prestupu do Arsenalu. Wenger v ňom vidí veľkú posilu. | zdroj: José Letavaj pre Sport7.sk

Arsenal Londýn získal španielskeho záložníka Santiho Cazorlu, s ktorým podpísal dlhodobú zmluvu. 27-ročný hráč prestupuje ku kanonierom zo španielskeho klubu Málaga, ktorá je momentálne vo finančnej kríze a za Cazorlu získala sumu okolo 15 miliónov eur.

Santiago Cazorla González, ako je jeho celé meno, odohral v minulej sezóne 38 zápasov, v ktorých strelil 8 gólov. Španiel sa už pripojil k svojim novým spoluhráčom k predsezónnemu tréningu v Nemecku a nasleduje Lukasa Podolského and Oliviera Girouda do Premier League, kde sa budú snažiť získať klubovú trofej, ktorú Arsenal nevyhral už 8 sezón.

"Santi Cazorla je pre nás skvelý prírastok. Je to hráč s veľkými skúsenosťami, ako na klubovej, tak  aj na medzinárodnej úrovni, ktorý pridá významnú kvalitu do nášho tímu," povedal manažér Arsenalu Arsène Wenger. "Sme radi že sa k nám pridal," dodal nakoniec francúzsky manažér.

Cazorla, ktorý bol zvolený ako Španielsky hráč roka 2007 povedal: "Som šťastný, že som sa pripojil k Arsenalu. Toto je klub so skvelými hráčmi, fantastickým štadiónom a obrovskou podporou. Klub má jedného z najlepších manažérov vo futbale a ich štýl hrania je uznávaný a obdivovaný po celom svete."