Main Content

KOMENTÁR: Choas v Malage, alebo ako sa dá všetko pokaziť

streda, 8. august 2012 12:23 | Autor: Anton Martinka

KOMENTÁR: Choas v Malage, alebo ako sa dá všetko pokaziť
KOMENTÁR: Choas v Malage, alebo ako sa dá všetko pokaziť | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Pred rokom kúpil Malagu arabský šejk, Abdull ben Thani, s cieľom urobiť z andalúzskeho tímu konkurencie schopný tím pre Real Madrid a Barcelonu. Sezóna sa podarila, no to čo sa začalo diať cez toto leto si nikto nevie poriadne vysvetliť.

Ben Thani sa rozhodol z klubu, ktorý v sezóne 2010/2011 bojoval o udržanie sa v Primera Division, spraviť tretiu mocnosť v Španielsku. Svoje rozhodnutie začal aj realizovať, keď kompletne prebudoval realizačný tím aj káder.

Do šatne prišli hráči ako Ruud Van Nistenrlooy, Santi Cazorla, Jerémy Toulalan, či Joris Mathijsen. Malaga skončila na skvelom štvrtom mieste a vybojovala si miestenku v predkolách Ligy Majstrov. Zdalo sa, že káder Manuela Pellegriniho čaká svetlá budúcnosť.

Začiatkom tohto leta však začali prvé problémy. Odštartovali ich výplaty, ktoré hráčom nechodili na účty načas. Pridali sa  k tomu neskoré splátky za nákup futbalistov z minulej sezóny. Ako prvému došla v klube trpezlivosť legende Realu Madrid, Fernandovi Hierrovi, ktorý sa rozhodol rezignovať z pozície generálneho riaditeľa.

Deň na to podali štyria hráči sťažnosť na klub kvôli neskorým výplatám, no miliardár Ben-Thani im sľúbil vyplatenie miezd v dvoch splátkach. Zdalo sa, že problémy sú zažehnané, no po vyhlásení arabského šejka, že už tím nebude ďalej financovať a plánuje ho predať nastal v Malage doslova chaos.

Veľké dlhy prinútili vedenie, aby si utiahlo opasky, čo znamenalo predaj hráčov a padák pre niektorých ľudí z realizačného tímu. Ako prvý prišiel o svoj “flek“ športový riaditeľ Antonio Fernandéz. Na prepustenie bol prichystaný aj tréner Manuel Pellegrini, ktorému bolo naznačené, aby si začal hľadať nový angažmán. No bývalý tréner Realu Madrid zatiaľ ostáva ...

Dlhy sa majú splatiť peniazmi, ktoré získajú Andalúzania z predaja hráčov. Z tímu medzitým odišli prví traja hráči.

Najväčšiu finančnú injekciu do deravého rozpočtu priviedol včerajší prestup Santiho Cazorlu do Arsenalu, ktorý vyšiel londýnsky veľkoklub 18,9 milióna eur. Ďalším hráčom, ktorý opustil Malagu je útočník Salomon Rondón, ktorý minulú sezónu zaznamenal v 39 zápasoch 11 gólov a stal sa najlepším strelcom “ Los Boquerones“. Rondón bude od novej sezóny pôsobiť v Rubin Kazaň, ktorá ho vykúpila za 10 miliónov eur.



Doteraz posledným hráčom, ktorý opúšťa potápajúcu sa loď je Apoňo smerujúci do Realu Zaragoza za jeden milión eur. Ďalšími v poradovníku, ktorí takmer s určitosťou odídu zo štadiónu “ La Rosaleda“ sú Eliseu a Bounanotte, o ktorých má záujem Espanyol Barcelona. A najmä mladý talentovaný záložník Isco, ktorého by zase rád videl vo svojom kádri Sir Alex Ferguson, či Joris Mathijsen, ktorý je žiadaný najmä v Holandsku.

Ak by odišli, Malaga by bola z toho najhoršieho (po finančnej stránke) zrejme von, no stále by jej chýbala jedna vec - nový majiteľ. Ben-Thani po oznámení, že do klubu nevrazí už ani cent začal hľadať nových ľudí, ktorý by mali o jeho pokazenú hračku záujem. Ozvala sa Albánska skupina Taci, tá si ale kúpu Malagy rýchlo rozmyslela. Prečo asi ...

Momentálne nik netuší čo bude s tímom ďalej. Pellegrinimu nie je čo závidieť. Pritom najsmutnejšie na tom je, že klub oslavoval ešte nedávno postup do Ligy majstrov a keby sa pred novou sezónou nerozsypal, nemusela to byť pre Malagu vôbec zlá sezóna.

Ak vás článok oslovil mohli by ste mu dať LIKE. Ďakujeme.