Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.8.)

streda, 8. august 2012 12:36 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.8.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Tréner Barcelony, Tito Vilanova, nominoval na dva priateľské zápasy v Goteborgu a Bukurešti celkom 24 hráčov, medzi ktorými nechýba ani David Villa. Zdá sa tak, že Villa je už stopercentne v poriadku a je pripravený na novú sezónu.

BARCELONA:
Záložník Arsenalu Londýn, Alexander Song, prehlásil, že chce odísť z tímu Arséneho Wengera a pripojiť sa ku Barcelone ešte toto leto. Song by sa mal tak stať náhradou za Seydoua Keitu, ktorý odišiel do klubu Dalian Aerbin.

REAL MADRID: Podľa španielskeho denníku Marca sa o záložníka Realu Madrid, Nuriho Sahina, začal intenzívne zaujímať aj Liverpool. Prestup mladého Turka do Liverpoolu je podľa médií viac než reálny, keďže novo menovaný tréner Brendan Rodgers a José Mourinho sú blízki priatelia. Mourinho si kedysi Rodgersa vybral ako trénera mládežníckeho tímu v Chelsea.

REAL MADRID: Real Madrid dnes ráno podal poslednú oficiálnu ponuku v hodnote 38 miliónov eur za Luku Modrića. Uvidíme či to zaberie, keďže ako je už dlhšie avizované Tottenham požadoval čiastku okolo 40 miliónov libier.

REAL MADRID: O služby Nuriho Sahina podľa denníka AS prejavil záujem aj Besiktas Istanbul, ktorý chcel mladého Turka získať na ročné hosťovanie. Sahin však túto alternatívu okamžite odmietol.

ATHLETICO BILBAO: Fernando Llorente podľa baskickej televízie ETB odmietol predĺžiť zmluvu s Bilbaom a je veľmi pravdepodobné, že odíde. O 27-ročného útočníka vraj okamžite prejavil záujem Juventus Turín, ktorý za Llorenteho núka 20 miliónov eur.

VALENCIA
: Valencii bude v posledných dvoch zápasoch predsezónnej prípravy proti Tottenhamu a Eintrachtu Frankfurt chýbať útočník Roberto Soldado.Ten si vraj na tréningu priviedol svalové zranenie.

ESPANYOL BARCELONA: Dnes sú to tri roky, čo tragicky zomrel bývalý kapitán Espanyolu, Dani Jarque. Vedenie klubu sa rozhodlo že o deviatej večer otvorí brány štadiónu Cronella-El Prat, aby mu mohli fanúšikovia vzdať úctu pri Jarqueho soche.

REAL VALLADOLID: Juanito, ktorý sa po skončení zmluvy s Realom Valladolid rozhodol ukončiť  hráčsku kariéru, skúsi šťastie ako tréner. Jeho prvou trénerskou zastávkou bude mládežnícky tím Betisu, pritom za Betis hrával do roku 2009.