Main Content

Analýzy MS 2010 (8.): Nemecko - Srbsko, USA - Slovinsko, Anglicko - Alžír.

piatok, 18. jún 2010 08:03 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (8.): Nemecko - Srbsko, USA - Slovinsko, Anglicko - Alžír.
Analýzy MS 2010 (8.): Nemecko - Srbsko, USA - Slovinsko, Anglicko - Alžír. | zdroj: SITA

Dnešný, už ôsmy hrací deň na MS prináša súboje v skupinách C a D. V úvodnom zápase od 13.30 si zmeria sily silné Nemecko (prvý zápas vyhralo 4:0 nad Austráliou) so Srbskom, ktoré v úvodnom vystúpení trochu prekvapujúco podľahlo Ghane 0:1.

Náš kvalifikačný súper Slovinsko nastúpi od 16-tej hodiny proti USA. Ak by Slovinci vyhrali zabezpečili by si postup do osemfinále ako prvý v skupine C. Večer od 20.30 vybehne na trávnik veľký favorit turnaja  z Anglicka proti outsiderovi skupiny C Alžírsku. Keďže v úvodnom zápase Angličania prekvapujúco len remizovali s USA musia v tomto dueli jednoznačne zvíťaziť.  Prečítajte si naše predzápasové analýzy ku všetkým trom dnešným duelom.


Nemecko - Srbsko, 18. júna od 13:30

Nemci a Srbi vstupujú do zápasu v odlišných pozíciách. Kým zverenci Joachima Lowa po výbornom výkone rozdrvili Austráliu 4-0, Srbi šokujúco prehrali s Ghanou 1-0.

Mnohí očakávali od zverencov trénera Antiča postup zo skupiny, no slabí výkon a strata troch bodov v prvom zápase znamená minimalizovanie postupových nádejí.

Miroslav Klose je iba štyri góly od vyrovnania rekordu Ronalda v počte strelených gólov na MS, keď ich má na konte momentálne už 11. Bastian Schweinsteiger by dnes pre chorobu nemusel nastúpiť. No predzápasové vyjadrenia naznačujú, že sa aj napriek tomu objaví v strede zálohy po boku SamihoKhediru. Tréner Low by teda nemal robiť v základnej zostave žiadne zmeny. Prečo aj, keď Nemci hrali v prvom zápase tak dobre.

Zdravko Kuzmanovič by sa napriek jednej vážnej chybe z prvého zápasu mal objaviť v zostave Srbov. Stredopoliara Nenada Milijasa by mal nahradiť Zoran Tosič. Nevec Subotic by mal nastúpiť namiesto Alexsandra Likovica.

Naše tipy: 
víťazstvo Nemecka
(kurz 1,61 na bet365.com)
viac ako 2,5 gólu v zápase (kurz 2,15 na bet365.com)



 


Slovinsko - USA, 18. júna od 16:00

Náš kvalifikačný super Slovinsko sa postaví dnes v Johanesburgu proti výberu USA. Prípadná výhra by Slovincom zabezpečila postup zo skupiny C. Tím Matjaza Keka začal svoju púť na šampionáte výhrou nad Alžírskom 1-0 a remíza zo zápasu Anglicko - USA len pomohla postupovým nádejam týchto miernych skupinových outsiderov.

Slovinci, ktorí sa zúčastňujú len druhého svetového šampionátu v histórií ich krajiny majú tak príležitosť dosiahnuť veľký úspech. Dnešná výhra by pre nich znamenala nie len postup do osemfinále ale zároveň len ich druhú výhru na MS vôbec.

Tlak dnes bude predovšetkým na hráčoch USA, ktorí by v prípade prehry minimalizovali svoje možnosti na postup do osemfinále. Tréner Bradley pred zápasom povedal, že očakáva ešte viac taktický boj než to bolo v zápase s Anglickom. Pekný futbal nás teda asi nečaká.

Slovinci by mali hrať v rovnakej zostave ako v otváracom zápase. Tím netrápia žiadne zranenia. Zlatan Ljubijankič si pýta miestenku do základnej zostavy po tom, čo striedal Zlatka Dediča v druhom polčase zápasu s Alžírskom a predviedol kvalitný výkon. Aleksander Radosavljevič a Andrej Komač by v prípade, že by dnes dostali žltú kartu nenastúpili na posledný skupinový zápas s Anglickom. Musia si dať teda pozor.

Brankár USA Tim Howard, ktorý proti Angličanom predviedol množstvo výboorných zákrokov  je pripravený nastúpiť napriek drobnému zraneniu zo súboja s Emilom Haskeym. V zostave Američanov sa tiež neočakávajú žiadne výrazné zmeny.

Náš tip:remíza (kurz 3,20 na bwin.com)



 


Anglicko - Alžírsko, 18. júna od 20:30

Angličania sa budú snažiť odčiniť svoj otvárací zápas, v ktorom smolne remizovali s USA 1-1. Dnešná prípadná výhra nad Alžírskom im teda nedá definitívu postupu do osemfinále, no výrazne by ich k tomuto základnému cieľu priblížila.

Stretnutie s USA dalo trénerovi Capellovi možno viac otázok ako odpovedí. Strata dvoch veľmi cenných bodov však nebola len chyba brankára Greena, ktorý pustil lacný gól. Dá sa pripísať celému tímu, ktorý v poslednej časti zápasu len bezradne nakopával lopty na Petra Croucha a neukázal nič zo svojho umenia. Tento nevýrazný začiatok šampionátu z pohľadu Anglicka by mohol mať za následok niekoľko zmien v základnej zostave. Capello však už tradične o týchto veciach mlčí.

Alžírsko taktiež nemá dôvod na moc radosti po tom, čo v úvodnom zápase podľahlo Slovinsku 1-0. Afričania sa rovnako nemohli spoľahnúť na svojho brankára, ktorý sa nevyhol lacnému gólu a tak sa ani u nich nevylučuje zmena na tomto dôležitom poste. Tím z Afriky navyše potrebuje zlepšiť celkový herný prejav, ak pomýšľa na body v zápase s Anglickom. Ďalšia prehra by pre nich znamenala lístok na prvé lietadlo domov.

Ako sme už spomenuli, Capello rieši pred dnešným stretnutím viacero otázok. Všetko ale vyzerá tak, že Green by mal dostať v bránke ešte jednu šancu. O svoje miesto medzi troma tyčami sa už ale hlásia aj náhradníci David James či Joe Hart.

V obrannej línii bude Angličanom určite chýbať Ledley King pre problémy so slabinami. Jamie Carrahger, Michael Dawson a Matthew Upson si tak zmerajú sily o post stredového obrancu po boku Johna Terryho.

James Milner a Shaun Wright-Phillips by po slabých výkonoch mohli ostať iba na lavičke náhradníkov. Do stredu poľa sa po zranení vráti Gareth Barry, čo znamená, že Steven Gerrard sa buď presunie naľavo, alebo do útoku.

V útoku sa dá očakávať dvojica Emile Heskey a Wayne Rooney, i keď sa v posledných dňoch šírili pochybnosti o správnosti zvolenia tejto útočnej dvojice. Rooney je jasný, no pochybnosti su u Heskeyho. Prichádza teda do úvahy aj varianta Rooneyho ako osamoteného útočníka, prípadne striedanie Heskeyho za iného hráča z útoku.

Alžírsko sa na brankárskom poste pravdepodobne znova spoľahne na Faouziho Chaochiho a to napriek jeho spomínanej hrubej chybe zo zápasu so Slovincami. Afričania totiž na brankárskom poste nemajú moc z čoho vyberať.

Najväčšou výzvou pre trénera Rabaha Saadaneho bude namotivovať jeho mladých a talentovaných útočníkov, aby obrane favorita spôsobili oveľa viac problémov než v zápase so Slovincami. Obrana Angličanov sa zdá byť príliš strnulá a pomalá, čo naznačuje priestor pre hviezdu Karima Zianiho z Wolfsburgu.

Abdelkader Ghezzal dnes nenastúpi pre červenú kartu. V úvodnom zápase mu po príchode na ihrisko v druhom polčase stačilo iba 15 minút na to, aby videl dve žlté a následne červenú kartu.

Naše tipy:
víťazstvo Anglicka
(kurz 1,25 na bet365.com)
Wayne Rooney strelí gól (kurz okolo 1,80 na bet365.com)