Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.8.)

štvrtok, 9. august 2012 12:38 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.8.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Madridský celok včera v prípravnom dueli na štadióne New Yorku Yankees zdolal AC Miláno vysoko 5:1. Jedným z najlepších hráčov na ihrisku bol Kaká, ktorý prihral na 3 z 5 gólov Pusiniek. Zaujímavosťou je, že práve AC Miláno má o Brazílčana najväčší záujem. Po zápase však Mourinho prehlásil, že ak bude chcieť Kaká odísť, brániť mu v tom nebude, no za “diamant“, ako Kaká nazval, je treba poriadne zaplatiť.

BARCELONA: Po včerajšom priateľskom zápase medzi Barcelonou a Manchestrom United, ktorý skončil výhrou Barcelony po penaltách, prezradil záložník Barcelony, Andrés Iniesta, že zisk titulu v tejto sezóne je ich hlavným cieľom.

ATHLETIC BILBAO: Baskický klub by mohol toto leto prísť o svoje dve najväčšie posily. Ako sme vás včera informovali podľa médií je na odchode útočník Fernando Llorente, na ktorého si brúsi zuby Juventus. Dnes na povrch vyplávali aj špekulácie o odchode defenzívneho záložníka, Javiho Martinéza, keď Martinézov agent, Ersin Akan, prezradil pre Sport1, že jeho klient by si rád zahral za Bayern Mníchov. Problémom tohto prestupu je však cena, keďže Athletic za Martinéza požaduje - okolo 40 miliónov eur.

VALENCIA: Sergio Canales bude aj naďalej pôsobiť vo Valencii. Už nie však len formou hosťovania, ale ako kmeňový hráč klubu. Real Madrid a Valencia sa dnes dohodli na prestupe Canalesa na Mestallu. Canales, Bielemu baletu zarobil 7,5 milióna eur. V zmluve však stojí aj dvojročné výkupné právo pre Real Madrid. 21-ročný hráč podpísal s Valenciou zmluvu až do roku 2017.

ATLÉTICO MADRID:
Podľa španielskeho plátku AS je Atlético Madrid blízko k dohode so Zenitom Petrohrad ohľadne hosťovania Bruna Alvesa na štadióne Vincenteho Calderóna. Podľa slov Alvesovho otca by si Bruno rád zahral v Primera Division všetko však necháva na vzájomnej dohode klubov.

MALAGA: Podľa najnovších informácii má Deportivo La Coruna záujem o krídelníka Malagy Diega Bounanotteho. Ako tvrdí tréner Deportiva, Jose Luis Oltra, 24 ročný Bounanotte by dokonale zapadol do systému La Corune a zvýšil by tempo ich útoku.

MALAGA:
Podľa všetkého 20-ročný záložník, Isco, toto leto neprestúpi do Manchestru United, ktorý mal o neho eminentný záujem. Vedenie klubu totižto prezradilo, že Isco nie je na predaj. Z Malagy tak toto leto zatiaľ odišli len traja hráči.

GETAFE: Zdroj blízky klubu prezradil, že Getafe začalo jednať s Atléticom Madrid ohľadne prestupu Diega Costy na Coliseu. Naopak budúcnosť Daniho Guizu v menej populárnom Madridskom klube je neistá. Tréner Luiz Garcia vraj Guizovi prezradil, že do novej sezóny s ním nepočíta a oznámil mu nech si začne hľadať nový angažmán.

CELTA VIGO: Augusto Fernandéz sa stal ďalšou letnou posilou pre Celta Vigo. 26- ročný založník naposledy pôsobil v argentínskom klube Vélezu Sarsfield.