Main Content

AS Rím v príprave deklasoval súpera 13:0 + VIDEO

štvrtok, 9. august 2012 13:13 | Autor: Branislav Lipták

Taliansky veľkoklub AS Rím deklasoval v príprave rakúsky regionálny celok Irdning vysoko 13:0.

Rakúsky tím nepatrí medzi celky, ktoré by mohli konkurovať AS Rím, ale takáto vysoká výhra musela potešiť i prísneho trénera Zdenka  Zemana, ktorý vystriedal pri trénerskom kormidle neúspešného Španiela Luisa Enriqueho.

As Rím v minulej sezóne skončil až na siedmom mieste v Serii A a v Európskej lige UEFA musel prehĺtnúť horkú pilulku, keď slávny rímsky klub vyradil bratislavský Slovan. Tieto udalosti prinútili vedenie klubu k výmene trénera a voľba padla na českého lodivoda, ktorý už v rímskom veľkoklube pôsobil v rokoch 1997 až 1999. Pred terajším príchodom do Ríma trénoval Zdeněk Zeman taliansku Pescaru, ktorú dokoučoval k postupu do Serie A. Klub pod jeho vedením nastrieľal 90 gólov v 42 zápasoch. Na taliansky klub je to úctyhodná bilancia, pretože futbal v Taliansku je známy svojou defenzívnou taktikou a výsledky 0:0 nie sú ničím výnimočným. Aj tento fakt prispel k angažovaniu českého trénera a vedenie si od jeho príchodu sľubuje zlepšenie útočnej hry.



A výsledok prípravného zápasu nasvedčuje, že by to mohol byť správny krok pre nové smerovanie klubu z večného mesta. Hattrickom sa v zápase blysol argentínsky záložník Lamela. Vo výbornej forme sa opäť ukazuje kapitán Francesco Totti, ktorý v zápase zaznamenal jeden gól a niekoľko ďalších famóznych gólových asistencií. Jedným gólom sa prezentovala aj nová posila zadných radov Federico Balzaretti.

Taliansky klub z hlavného mesta mohli slovenskí fanúšikovia vidieť pri už spomínanom senzačnom postupe Slovana Bratislava do hlavnej fázy Európskej ligy. V auguste roku 2009 sa v play-off Európskej ligy predstavili hráči AS v Košiciach, kde domáci hráči pred vypredanými tribúnami uhrali skvelú remízu 3:3, ale v odvete podľahli vysoko 7:1.