Main Content

MS 2010: Evra priznal nepohodu vo francúzskom tíme, v zázrak neverí

piatok, 18. jún 2010 13:10 | Autor: TASR

Francúzsko sa zaradilo medzi malé futbalové národy, zhrnul úprimne to, čo sa stalo vo štvrtok večer v zápase s Mexikom, kapitán Les Bleus Patrice Evra. Prehra 0:2, prvá v histórii s mexickou reprezentáciou, znamená, že Francúzsko je na pokraji vyradenia.

Aj keby v utorok v Bloemfonteine vyhralo nad domácou Juhoafrickou republikou, jeho osud závisí od výsledku zápasu Uruguaj - Mexiko. Obom tímom z amerického kontinentu stačí na postup do osemfinále remíza.

"Po zlom výkone a remíze 0:0 s Uruguajom a ešte horšom v súboji s Mexikom sa môžeme hnevať len a len na seba," vyhlásil sebakriticky Evra. "Teraz sa cítime ako futbalový trpaslík a to bolí. Nedá sa povedať nič iné, iba to, že je to katastrofa."

Ak by Francúzi v utorok svoje účinkovanie na MS 2010 definitívne skončili, bolo by to už ich druhé predčasné vyradenie na vrcholnom podujatí. V roku 2008 totiž nepostúpili zo základnej skupiny na majstrovstvách Európy.

"Veril som, že sme sa z lekcie, ktorú sme dostali pred dvoma rokmi, poučili. Netušil som, že také niečo prichádza znovu. Som na dne," skonštatoval kapitán.

Patrice Evra iba deň pred nešťastným duelom s Mexikom tvrdil, že francúzsky tím je jednotný a má miesto na tomto šampionáte. "Na trávniku však v žiadnom prípade nepôsobíme ako veľké mužstvo," priznal a dodal, že ani atmosféra v tíme nebola taká dobrá, ako tvrdili hráči v posledných týždňoch: "Nepoviem vám, čo bolo podľa mňa zlé. Najprv to poviem tomu, koho sa to týka."

Nervozita v obrane, minimum myšlienok v strede poľa a vpredu úplne neškodná - taká bola francúzska reprezentácia v doterajších dvoch stretnutiach. Kouč Raymond Domenech, ktorý už niekoľko rokov čelí tvrdej kritike fanúšikov a médií a po MS ho na lavičke nahradí Laurent Blanc, nenachádzal vysvetlenie, prečo hrali jeho zverenci tak zle.

"Momentálne cítime obrovskú nespokojnosť a smútok," skonštatoval. "Ostala nám ešte slabučká nádej, ale aj tak musíme ukázať, že dokážeme pozitívne zareagovať aj na takúto nepriaznivú situáciu."

Podľa kapitána Patricea Evru sa musí Francúzsko v poslednom zápase pokúsiť vylepšiť si svoju pošramotenú povesť a snažiť sa vyhrať aspoň jeden duel na MS 2010. "Musíme vyhrať nad Južnou Afrikou. Keď už pre nič iné, tak pre našu česť. Pokiaľ ide o zázraky, ja osobne v ne príliš veľmi neverím...," vyhlásil Evra.