Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.8.)

piatok, 10. august 2012 12:04 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.8.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Včera vo večerných hodinách ďalší z hráčov Realu Madrid predĺžil zmluvu. Angel Di Maria podpísal nový kontrakt, ktorý vyprší na konci sezóny 2016/2017.

BARCELONA:
Alberto Botia síce vymenil Sporting za Sevillu a dohoda o jednoročnom hosťovaní bola už aj oficiálne potvrdená, do tohto obchodu však ešte môže vstúpiť Barcelona. Tá má vďaka výkupnej klauzule možnosť kúpiť Botiu do 72 hodín. Tento prestup by však Kataláncov stál 5 miliónov eur.

BARCELONA: José Mourinho konečne po roku priznal, že pichnutie do oka Titovi Vilanovi na minuloročnom superpohári bola chyba. Na tento výrok okamžite zareagoval obranca Dani Alves, ktorý povedal, že mu ospravedlnenie trvalo poriadne dlho.

VALENCIA: Nélson Haedo sa zrejme stane ďalšou posilou Valencie. Pre 29-ročného útočníka, ktorý naposledy pôsobil v tíme Rubin Kazaň, je na Mestalle pripravená 4- ročná zmluva.

ATLETICO MADRID: Atlético Madrid znova nezaplatil splátku za Radamela Falcaa načas a preto mu hrozí žaloba zo strany Porta. Atlético dlží za Kolumbijčana ešte 2,5 milióna eur.

SEVILLA: Jonathan Dos Santos by mohol v najbližších dňoch vymeniť Barcelonu za Sevillu. Andalúzsky klub už údajne jedná o získaní mladého Mexičana na jednoročné hosťovanie.

OSASUNA & ZARAGOZA:
Zápas týchto dvoch tímov neskončil dobrým koncom. Priaznivci oboch tímov sa v závere zápasu pobili, dokonca jeden fanúšik musel byť prevezený do nemocnice a je hospitalizovaný.

MALAGA:
Malaga už pozná užší menoslov tímov, na ktoré môže naraziť v predkole Ligy majstrov. Andalúzania  si zmerajú sily s jedným z pätice Sporting Braga, Dynamo Kyjev, Panathinaikos Atény, FC Kodaň a Spartak Moskva.

 MALAGA:
Mladý talentovaný záložník Isco bol tipovaný ako ďalšia obeť veľkého krachu Malagy. Mladý Španiel však prehlásil, že je v klube spokojný a chce pomôcť Malage ku dobrým výsledkom v novej sezóne.

ATHLETICO BILBAO:
Ako sme vás včera informovali, podľa slov spoločnosti Baha International, ktorá zastupuje Javiho Martinéza, by si Martinéz rád zahral za Bayern Mníchov. Dnes však osobný Martinézov agent, Tomas Sanz, prehlásil, že Martinéz chce zostať a klub ho predá iba ak príde ponuka v hodnote 40 miliónov eur.

ATHLETIC BILBAO:
Špekulácie o odchode Javiho Martinéza poriadne rozhorčili aj trénera Athletica, Marcela Bielsu, ktorý prehlásil, že ak Martinéz odíde, podáva okamžitú rezignáciu.

REAL VALLADOLID:
Real Valladolid získal toto leto ďalšiu posilu. Klub posilní Omar Ramos, ktorý prichádza na ročné hosťovanie z Huescy. Súčasťou dohody je aj opcia na trvalý prestup Ramosa.