Main Content

Lukaku ide na hosťovanie. West Bromwich si od neho veľa sľubuje

sobota, 11. august 2012 20:18 | Autor: Robert Ďurkáč

Lukaku ide na hosťovanie. West Bromwich si od neho veľa sľubuje
Lukaku ide na hosťovanie. West Bromwich si od neho veľa sľubuje | zdroj: Róbert Ďurkáč pre Sport7.sk

Zástupcovia „The Blues“ dnes skompletizovali hosťovanie Lukaku vo West Bromwich Albion. „The Baggies“ vyhrali bitku o služby 19–ročnej hviezdy, o ktorú mali záujem početné kluby, pričom azda najväčší interes mal londýnsky Fulham.

Lukaku, ktorý posilnil Chelsea minulé leto za 18 miliónov libier, bude vo W.B.A. pôsobiť pod taktovkou bývalého asistenta v Chelsea – Stevea Clarkea.

Mladučký Belgičan už od svojho príchodu do Londýna zápasil s tým, aby sa prebil do základnej zostavy „modrých“. Preto chcel čo najviac hrať a odísť na hosťovanie do Anderlechtu. Tomu však zabránili pravidlá FIFA.

Tieto peripetie však boli toto leto zrušené, čomu sa belgický útočník náramne potešil.

 „Som veľmi šťastný. Na novú sezónu som pripravený a nemôžem sa dočkať štartu za WBA,“ povedal pre Chelsea TV. ,,Je to veľmi zaujímavé, pretože ako Chelsea, tak aj West Bromwich hrá v Premier League. Bude to pre mňa dobrá škola ako sa naučiť lepšie spolupracovať s hráčmi okolo mňa.“

Lukaku sa vyjadril aj na adresu svojho nového trénera. „Počul som veľa pozitív o Steveovi Clarkeovi. Bude to pre mňa nesmierne zaujímavé učiť sa od neho. Predvádza pekný futbal.“

„Som potešený z toho, že môžem privítať Romela v našom tíme,“ povedal Clarke, ktorý bol počas tohto leta vôbec po prvýkrát vymenovaný za hlavného trénera.

„Je to silný, silový a mladý stredný útočník plný entuziazmu a horlivosti do  ďalšieho učenia,“
chválil Clarke novú posilu.

„Pri takých útočných kalibroch aké má Chelsea, by však mal nesmierne zložité presadiť sa do základnej zostavy,“ uvažoval Clarke nad tým, prečo Lukaku uprednostnil hosťovanie pred zotrvaním na Stramford Bridge.

„Počas celej sezóny bol členom jedného z top tímov anglickej ligy, avšak teraz potrebuje viac času na ihrisku.“ A ten mu Clarke určite venuje ...

„Sme viac ako šťastní, že Romelov vývin bude spojený s naším tímom. Som si istý, že bude pre nás obrovským prínosom počas celej sezóny,“ dodal Clarke.