Main Content

LIBOR HUDÁČEK: Čechov sme porazili ich zbraňami

utorok, 14. august 2012 12:47 | Autor: MediaProSports

LIBOR HUDÁČEK: Čechov sme porazili ich zbraňami
LIBOR HUDÁČEK: Čechov sme porazili ich zbraňami | zdroj: MediaProSports v spolupráci so Sport7.sk

V uplynulom týždni sa MediaProSports team v spolupráci s redakciou Sport7.sk stretol so zrejme momentálne najpopulárnejším hokejistom brázdiacim tuzemské klziská, Liborom Hudáčkom.

Z pôvodne krátkej debaty sa vykľul príjemný 45 minútový  rozhovor o všetkom možnom. Reč bola o majstrovstvách sveta, takmer majstrovských oslavách a samozrejme o KHL.

Libor, na majstrovstvá sveta ste nešli asi s takými očakávaniami, aké sa nakoniec splnili, priblížte nám tu cestu Helsinkami od začiatku až po koniec. Aké to boli pocity?

(LH): „Ja by som začal ešte skôr -prípravou pred MS, myslím si, že slovenskí diváci neboli vôbec spokojní s tým, čo sme pred majstrovstvami predvádzali. Ja osobne som naskočil do prípravy po finále extraligy a predtým som absolvoval len jeden turnaj a osobne som vôbec nečakal, že čo len pocestujem do Helsínk, alebo tam pôjdem maximálne ako pätnásty útočník. Deň pred prvým zápasom ma tréner Vůjtek postavil do druhej päťky a vtedy som si začal až uvedomovať, že sa pre mňa začínajú majstrovstvá. V tých chvíľach ma upokojil brat, povedal mi, aby som nad tým príliš nerozmýšľal, aby som hral svoju hru, nebál sa a uvidím, či na to budem mať alebo nie. Tréner mi však dal svoju plnú dôveru a ja som rád, že som sa toho chytil a že to skončilo tak, ako sa to skončilo. Na druhej strane si musíme priznať, že zápas s Francúzskom bol existenčný a tým pádom, že sme ho vyhrali ,sme sa kvalifikovali na OH do Soči a postúpili zo skupiny, napätie z nás opadlo a potom sme už len prekvapili.“

Prekvapiť ste rozhodne prekvapili, atmosféra v mužstve musela byť skutočne fantastická, pre vás osobne zápas s Českom bol asi špecifický, máte vôbec nejaké matné spomienky na ten gól, alebo to bola čistá eufória?

LH: „Ja si práveže pamätám všetko od začiatku až do konca. Najprv sme vydreli zápas s Kanadou a potom sme vlastne Čechov porazili ich zbraňami, myslím si, že práve vďaka tomu, že nás viedol pán Vůjtek s takým citom pre hru, aký má a vedel presne, čo môžeme od súpera očakávať. Hrali sme presne to, čo oni, Česi to nevydržali a my sme im dali tri góly z protiútokov, čo väčšinou zvyknú dávať oni. Ten zápas sme zaslúžene vyhrali a ten môj gól už je asi typický pre mňa. Dostal som tam puk z ľavej strany, pokúsil sa potiahnuť ho cez celé bránkovisko a nakoniec sa podarilo mi dať gól a potom už to bola vskutku eufória.“

Tieto momenty boli fantastické pre celé Slovensko a po finále, ktoré síce vyhrali Rusi, ktorí hrali hokej akoby z inej planéty, prišli veľké oslavy. Zábava prebiehala spontánne, alebo ste sa s Tomášom Tatárom nejako špeciálne pripravovali na to, že budete hlavnými zabávačmi v mužstve?

(LH): „Nie, nie, to prišlo všetko spontánne. Aj keď asi všetci v šatni tušili, že my mladí sa ukážeme, lebo oni už niečo podobné zažili. Všetci nám hovorili, že si to máme užiť, lebo to možno bude prvý a posledný krát. My na to určite nikdy nezabudneme, užili sme si to skutočne naplno, aj keď neviem, či bolo dobre alebo zle, že sme boli hlavnými aktérmi práve my. Ale na druhú stranu, aspoň bolo vidno, že človek sa dokáže zabaviť aj bez alkoholu...“

Libor, stojíte so Slovanom úplne pred niečím novým na Slovensku. Aj keď už rok predtým hral HC LEV KHL v Poprade, no nebol to čisto slovenský projekt ako je tento. Predsezónna príprava prebieha tak, že môžete byť skutočne spokojní s tým, aké máte výsledky a najmä s tým, že sa vám darí slušne zaplniť hľadisko. Čakali ste až takýto záujem?

(LH): „Tak ja osobne som aj čakal niečo podobné, pretože už predtým na play-off bývalo u nás na štadióne vypredané a to, že Slovan dal dokopy finančné prostriedky a uspel so žiadosťou vstúpiť do KHL je dobré nielen pre ľudí v Bratislave, ale aj pre ľudí na Slovensku vôbec. U nás hrá kopec chalanov z východu, takže si myslím, že na nás budú chodiť naozaj ľudia z celého Slovenska. Celý tento projekt Slovana v KHL je tým pádom atraktívny nielen pre nás hráčov, ale aj pre ľudí.“

Je fakt, že vás je plná kabína východniarov, máte nejakého špeciálneho parťáka v mužstve?

(LH): „Práveže my sme skvelý kolektív celkovo, sme super partia a je to vidno práve aj v tých zápasoch a myslím si, že aj práve preto vyhrávame v týchto zápasoch. Pretože ak ste dobrá partia, tak sa aj na ľade hrá ľahšie.“

Libor, aké sú ciele pre túto úvodnú sezónu v KHL, pre vás osobne a aj pre Slovan?

(LH): „Ja osobne by som sa chcel presadiť v KHL tak, aby som dokázal, že skutočne mám na to hrať takúto špičkovú súťaž v špičkovom mužstve. Pre Slovan by bolo najkrajšie, keby sme postúpili do play-off a my preto spravíme na ľade naozaj všetko.

Ešte záverečná otázka, Libor máte nejaký obľúbený klub okrem Slovana?

(LH) (zaváhal) : „Asi Kazaň.“

Na dokreslenie toho, že o Libora je vskutku záujem dodávame, že počas našej debaty bez okolkov vybavil žiadosti o autogram a fotografie a jeden z nich dokonca putoval na zápis o stretnutí z Európskej ligy UEFA, keďže bolo treba improvizovať.