Main Content

Aká je situácia v Barcelone pred začiatkom novej sezóny?

utorok, 14. august 2012 13:09 | Autor: Jakub Vaverka

Úradujúci španielsky vicemajster FC Barcelona má za sebou sériu prípravných zápasov s kvalitnými európskymi súpermi. Pod vedením nového trénera Tita Vilanovu sa Katalánci pripravujú na ostrý ligový štart, ktorý ich čaká už túto nedeľu o 21:00 na Camp Nou. Blaugranas hostia Real Sociedad.

Rovnako ako viaceré európske popredné mužstvá aj Barca sa musí vyrovnať s reprezentačnou prestávkou, po ktorej prídu hráči späť do metropoly Katalánska až vo štvrtok. Gro tímu tak bude Vilanovovi k dispozícii až na piatkovom tréningu.

Tito Vilanova bude môcť vo štvrtok rátať len s jedenástimi  hráčmi z prvého tímu a to s Puyolom, Xavim, Villom, Pintom, Jordim Albom, Adrianom, Dos Santosom, Montoyom, Fontásom, Bartrom a Tellom.  Výbornou správou pre barcelonský tábor je hlavne uzdravenie Davida Villu. Čo sa týka Jordiho Albu, ten by vo výbere Španielska istotne nechýbal, no po skončenej Olympiáde v Londýne dostal priestor na oddych.

Po príchode Jordiho Albu z Valencie zatiaľ na Camp Nou neprišla žiadna „veľká ryba“, no tou by podľa posledných informácii mohol byť Alex Song z Arsenalu, o prestupe ktorého Katalánci rokujú s Kanoniermi.  Avšak celá situácia je zatiaľ nejasná.

Program FC Barcelona na tento týždeň :

Pondelok
Voľno

Utorok
9.00 Tréningová jednotka

Streda
9.00 Tréningová jednotka

Štvrtok
19.00 Tréningová jednotka 

Piatok
9.00 Tréningová jednotka

Sobota
9.00 Tréningová jednotka 

Nedeľa
21.00 Prvý zápas sezóny  2012/13 proti Realu Sociedad