Main Content

Analýzy MS 2010 (9.): Holandsko - Japonsko, Ghana - Austrália, Kamerún - Dánsko

sobota, 19. jún 2010 08:01 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (9.): Holandsko - Japonsko, Ghana - Austrália, Kamerún - Dánsko
Analýzy MS 2010 (9.): Holandsko - Japonsko, Ghana - Austrália, Kamerún - Dánsko

Sobotňajší program MS prináša súboje v skupinách D a E. Holanďania budú mať v úvodnom zápase dňa proti Japonsku možnosť potvrdiť úlohu favorita skupiny.

Prípadne víťazstvo by pre nich znamenalo takmer istý postup do osemfinále už po dvoch úvodných zápasoch. V podobnej situácií sú však aj Japonci, ktorí po bezchybnom defenzívnom výkone zdolali v úvodonom zápase favorizovaný Kamerún. V druhom zápase dňa sa od 16.00 predstaví Ghana proti Austrálií. Ghana je doposiaľ jediný africký výber, ktorí sa tešil na "domácich majstrovstvách" z víťazstva. V dnešnom zápase s Austráliou sú Ghaňania jasnými favoritmi, kedže Protinožci vo svojom prvom dueli prehrali s Nemeckom potupne 0-4. Vo večernom zápase sa predstavia reprezentácie Kamerúnu a Dánska. Ide o celky, ktoré ťahali v úvodných zápasoch za kratší koniec a tak hrajú v podstate o všetko. Akákoľvek strata bodov by totiž znamenala pre jeden, či druhý tím takmer istý koniec postupovým nádejam.


Holandsko - Japonsko, 19. júna od 13:30

Holandsko si v skupine E zmeria sily s Japoncami. Oba tímy svoje úvodné stretnutia vyhrali a prípadná dnešná výhra by ich posunula oveľa bližšie k účasti medzi najlepšou šestnástkou. Holanďania si po počiatočných problémoch v úvode zápasu nakoniec poradili s Dánmi celkom presvedčivo 2-0, kým Japonsko šokujúco zdolalo Kemrún. Je však potrebné dodať, že to bola výhra  veľmi šťastná.

Druhé miesto v tejto skupine môže byť zradné, keďže najpravdepodobnejším súperom v osemfinále by bolo Taliansko. Za istých okolností to však môže byť Paraguaj, dokonca i Slovensko, či Nový Zéland.  V poslednom vzájomnom zápase Japoncov s Holanďanmi v Enschede v septembri minulého roku vyhrali Holanďania 3-0, no Japonci až do 70. minúty držali nerozhodný stav.

Hviezdný Arjen Robben pravdepodobne ešte do bojov nezasiahne, keďže ho stále trápi zranenie z prípravného zápasu s Maďarskom. V poslednom skupinovom zápase Holandska proti Kamerunu je jeho štart oveľa reálnejší. Proti Japoncom sa na neho miesto postaví opäť Rafael van der Vaart.

Očakáva sa, že tréner Japonska Takeshi Okada dnes zvolí rovnakú základnú zostavu ako v zápase s Kamerunom, vrátane obávaného strelca Malorky Yoshita Okubu a stredopoliara z Grenoble DaisukeMatsuima.

Náš tip:víťazstvo Holandska(kurz 1,44 na bet365.com)



Ghana - Austrália, 19. júna od 16:00

Ghana vstupuje do zápasu s Austráliou ako jediný Africký tím, ktorý na týchto MS vyhral aspoň jeden zápas. The Black Start tak ostávajú verní prezývke čierny kôň MS a po výhre 1-0 nad Srbskom z nedele tak dnes môžu byť zas o krok bližšie k vytúženej vyraďovacej fáze.

Austrália dostala hneď v prvom zápase budíček od favorizovaných Nemcov, ktorí ju bez väčších problémov doslova sfúkli z ihriska 4-0. Ak ani dnes Austrálčania neuspejú, môžu si začať baliť kufre domov.

Na súťažnej úrovni ide o prvé stretnutie týchto dvoch súperov. Odohrali však už šesť vzájomných prípravných zápasov, v ktorých trochu prekvapujúco až štyrikrát triumfovala Austrália. Austrália na MS vyhrala len jeden z ôsmych zápasov. Túto nelichotivú štatistiku dokresľuje fakt, že až v šiestich z týchto ôsmych zápasov sa im nepodarilo skórovať a len jedenkrát si udržali čisté konto.

Tréner Ghany Milovan Rajevac mal pre týmto duelom menej času na prípadné natrénovanie taktiky, keďže ihrisko v Rustenburgu bolo zmrznuté a celková doba na trénovanie sa im tak skrátila o dve hodiny. To by však nemal byť pre Ghanu veľký problém. Očakáva sa, že nastúpi v rovnakej víťaznej zostave ako proti Srbom. Do tejto zostavy patrí aj Asamoah Gyan, ktorý sa zapísal na listinu strelcov vo všetkých štyroch otváracích zápasoch svojho tímu.

Najväčšia hviezda Austrálie Tim Cahill si dnes ešte nezahrá, no na posledný súboj so Srbmi už bude pripravený. FIFA jeho červenú kartu ocenila jednozápasovým dištancom. Ďalší stredopoliar VinceGrella bude chýbať pre zranenie kolena. Dobrou správou pre Austráliu je, že Harry Kewell by dnes mal nastúpiť po tom, čo vynechal pre zranenie prvý zápas s Nemeckom.

Náš tip:víťazstvo Ghany (kurz 1,95 na bwin.com)



Kamerún - Dánsko, 19. júna od 20:30

Dva posledné tímy skupiny D sa stretnú v mimoriadne dôležitom súboji, ktorý rozhodne o ich bytí či nebytí na MS. Obe strany svoje úvodné zápasy prehrali a len výhra ich tak vráti späť do boja o účasť medzi najlepšou šestnástkou.

Kamerún má čo zlepšovať po tom, čo predviedol zatiaľ jeden z najhorších výkonov na tohtoročných MS proti Japonsku, ktorému podľahol 0-1. Tréner Paul Le Guen čelil po zápase kritike najmä za to, že nechal hrať Samuela Eto`oa na pravej strane a nie na hrote útoku, ktorý mu oveľa viac vyhovuje. A to nehovoríme o nezaradení talentovaného a vo forme hrajúceho Alexa Songa do základnej zostavy, rovnako tak pochybil aj u Rigoberta Songa a Geremia.
 
Kamerúnčania boli pred MS považovaní za jeden z mála Afrických tímov, ktoré by sa do TOP 16 mohli prebojovať, ale rovnako ako JAR či Nigéria svojimi výkonmi a výsledkami zatiaľ sklamali. Ich dnešný súper z Dánska ukázal proti Holanďanom o niečo lepší herný prejav, a to najmä v prvom polčase. Chýbal im však dôraz pred bránou súpera, ktorý sa vytratil po vynútenom striedaní zraneného Nicklasa Bendtnera z Arsenalu.
 
Aj preto sú dnes Dáni považovaní za mierneho favorita. K tomu je potrebné dodať, že na MS ešte proti tímu z Afriky nikdy neprehrali. Ich slabinou je citeľná závislosť na veteránoch ako sú Martin Jorgensen, Dennis Rommedahl a Jesper Gronkjaer a to najmä čo sa týka slabšieho pohybu na ihrisku.
 
Kamerún je prvým africkým tímom, ktorý sa na MS dostal až do štvrťfinále. V roku 1990 v ňom podľahol Angličanom 3-2. Dáni zažili svoj najúspešnejší šampionát v roku 1998, keď v štvrťfinále podľahli Brazílii taktiež 3-2. V roku 1992 dokonca triumfovali na Majstrovstvách Európy. Vtedy ich dres obliekali skvelí hráči ako Michael a Brian Laudrupovci, či brankár Peter Schmeichel.
 
Po otvorenej kritike stredopoliara Achilleho Emana dnes tréner Kamerúnu Le Guen pravdepodobne postaví Eto`oa na hrot útoku. V zostave možno očakávať aj iné zmeny, keďže Emana apeloval aj na mladých hráčov, ktorí podľa neho nemajú dostatok skúseností na to, aby sa vyrovnali s obrovským tlakom, pod ktorým na MS sú.
 
Tréner Dánov Morten Olsen nebude pravdepodobne robiť v základnej zostave žiadne zmeny. Všetci hráči by mu mali byť k dispozícii, i keď útočníci Jon Dahl Tomasson a Mikkel Beckmann trénovali len individuálne. Bendtner má stále problémy so slabinami, no do zápasu by zasiahnuť mal. Menší otáznik visí len nad štartom obrancu Palerma Simonom Kjaerom a stredopoliarom Daniel Jensenom.

Náš tip:remíza (kurz 3,25 na bet365.com)