Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.8.)

streda, 15. august 2012 16:50 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (15.8.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.


BARCELONA & REAL MADRID: A je to potvrdené! Hráčom roka bude pochádzať z španielskej Primera Division. UEFA oznámila užšiu nomináciu do ktorej sa zmestili Lionel Messi, Andres Iniesta a Cristiano Ronaldo. Výhercu by sme sa mali dozvedieť 30. augusta.

REAL MADRID: Podľa najnovších informácii by mohla byť kauza Modric vyriešená už zajtra. Chorvátsky špilmacher by mal posilniť Real Madrid za sumu 32 miliónov plus bonusy. Modric však nechcel nič komentovať, keďže sa momentálne pripravuje na dnešný prípravný zápas Chorvátska proti Švajčiarsku.

BARCELONA: Prestup Alexa Songa do Barcelony má byť vraj otázkou niekoľkých hodín. Oba kluby sa na rokovaní v Londýne dohodli, že Song by mal do Barcelony prestúpiť za 16 miliónov eur. Defenzívny záložník by mal podpísať zmluvu na 5 rokov s platom 5 miliónov ročne.

VALENCIA:
Chori Dominguez by mal dnes rozviazať zmluvu s Valenciou. Argentínsky útočník však dlho voľným hráčom nezostane, keďže ako hlavný prestupový cieľ si ho určilo Rayo Vallecano.

VALENCIA:
Pablo Hernandéz nie je vo Valencii stabilným členom základnej zostavy a preto by všetko mohol vyriešiť odchod z Mestally. Najvážnejším záujemcom o Hernandézove služby je podľa médií Swansea, ktorá vraj už prišla aj s konkrétnou ponukou.

VALENCIA:
Valencia má eminentný záujem o Alyho Cissokha z Lyonu a do Francúzka údajne poslala už prvú konkrétnu ponuku. Prezident Lyonu, Aluas, prezradil, že prestupová cena Cissokha je 11 miliónov eur

GETAFE: Dani Guiza nefiguruje v plánoch madridského Getafe. Podľa denníka Marca sa tak Getafe v posledných dňoch snaží silou mocou Guizovi zabezpečiť nové angažmán.

LEVANTE: Anglický Wigan včera vo večerných hodinách dokončil prestup Arouna Koného z Levante. Wigan podpísal s 28-ročným útočníkom 3-ročnú zmluvu.

ATLÉTICO MADRID:
Pedro Geromel podľa najnovších správ zamieri z nemeckého Kolnu do Atlética Madrid. Server express.de informuje, že za Geromela ponúka Atlético 3,5 milióna eur, a v prípade, že by Geromel prestúpil by ho okamžite poslali na hosťovanie do Sevilly. Dnes však Atlético vyvrátilo fámy, a prezradilo, že Geromela sledovali no nemajú o neho záujem.

DEPORTIVO LA CORUNA
: Christian Stuani má síce ešte rok zmluvu v Regine, no podľa španielskych periodík by sa mohol čoskoro sťahovať do Deportiva, ktoré stále hľadá posilu do útoku. V kuloároch sa šepká, že jednania o prestupe sú v pokročilom štádiu.

INÉ: Najvyššia španielska liga odštartuje podľa plánov ,t.j tento víkend. Ako aj minulý rok aj tento rok hrozila stávka ligy, kvôli 13 klubom, ktorým sa nepáčilo prerozdeľovanie peňazí za televízne práva.