Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.8.)

sobota, 18. august 2012 13:13 | Autor: Ladislav Both

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.8.) | zdroj: Ladislav Both pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Podľa slov Daniho Alvesa sa súperi budú v novej sezóne stále snažiť o zosadenie Barcelony, a nie Realu Madrid, ktorý vyhral majstrovský titul.  Podľa neho je katalánsky celok stále najlepším klubom na svete.

BARCELONA: Záložník Arsenalu Alexandre Song by sa mal počas tohto víkendu definitívne stať novou posilou pre Barcu. Nasvedčuje tomu aj fakt, že 24- ročný Kamerunčan, ktorý v minulej sezóne zaznamenal 11 asistencií v Premier League, neodohrá úvodné stretnutie kanonierov proti Sunderlandu.

REAL MADRID: Nekompromisný portugalský stopér Pepe vynechal nedávny prípravný medzištátny zápas proti Paname kvôli poranenému členku a pripravený mal byť už na nedeľňajší úvodný duel proti Valencii, avšak tréneri ho budú pravdepodobne šetriť.

ATLETICO MADRID: Vrásky na tvári trénera madridského klubu Diega Simeonea robí okrem zranenia pravého beka Juanfrana aj to, že 100% zdraví nie sú ani útočník Adrián a brankár Courtois.

SEVILLA:
Spoluuchádzačom o služby mexického útočníka Giovanniho dos Santosa, ktorý je na odchode z londýnskeho Tottenhamu, je Sevilla. Ďalším záujemcom je Inter Miláno.

SEVILLA: Do zostavy Sevilly sa vrátil 27-ročný Hedwiges Maduro, ktorému v júli diagnostikovali srdcovú príhodu. Ako sám Holanďan priznal, na život sa už pozerá úplne inak.

ESPANYOL: Portugalčan Simao Sabrosa sa vracia do španielskej La Ligy, kde bude od novej sezóny hájiť farby katalánskeho Espanyolu. 32- ročný skúsený krídelník prestúpil zadarmo z istanbulského Besiktasu, v ktorom mu vypršala zmluva. Pred pôsobením v Turecku hrával aj za Atletico Madrid, s ktorým vybojoval aj víťazstvo v Európskej lige.

INÉ: Dnes začína svojimi prvými zápasmi nový ročník Primera Division. Najatraktívnejší zápas kola sa však odohrá až v nedeľu v Madride, kde sa proti Realu postaví Valencia. Za sobotňajší „šláger“ nominujeme zápas Sevilla – Getafe, ktorý má začiatok o 21:00.