Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.8.)

nedeľa, 19. august 2012 17:21 | Autor: Ladislav Both

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.8.) | zdroj: Ladislav Both pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

BARCELONA: Kamerunčan Alex Song sa stal definitívne hráčom Barcelony. Z Arsenalu prestúpil za 19 miliónov eur a zmluvu podpísal na 5 rokov. 24-ročný záložník prišiel ako náhrada za Keitu a súperiť o miesto v základnej jedenástke Tita Vilanovu bude so Španielom Busquetsom.

BARCELONA: K partií záujemcov o služby holandského reprezentanta v drese Barcelony Ibrahima Afellaya sa pridal Zenit Petrohrad. Svojimi slovami to potvrdil taliansky tréner ruského mužstva. O 26- ročného ofenzívneho hráča sa zaujímajú aj Juventus či Lazio.

BARCELONA: Pomôcť Barcelone v dnešnom zápase stále nemôže stredopoliar Thiago, ktorý musel kvôli zraneniu holennej kosti vynechať aj londýnsku olympiádu.

MALAGA: Kamerunský mladík v službách Malagy Fabrice Olinga jediným gólom včera rozhodol o výhre svojho mužstva proti Celte Vigo a vo veku 16 rokov sa stal najmladším strelcom gólu v histórií španielskej La Ligy.

ATLETICO MADRID:
27- ročný brazílsky obranca Filipe bude chýbať Atleticu v zápase proti Levante, na ktorý vôbec neodcestoval.

ATHLETIC BILBAO: V nominácií tohto klubu na dnešný zápas proti Betisu nefigurujú Javi Martinez a Fernando Llorente. Prvý menovaný je už jednou nohou v mníchovskom Bayerne a útočník Llorente tiež rieši svoju budúcnosť, ktorá sa spája najmä Juventusom Turín.

BETIS
: Sevillský klub zrejme príde o záložníka Etxebarriu. Za 10 miliónov eur by mal tento Španiel presunúť do Wolfsburgu.

BETIS: V hľadáčiku andalúzskeho celku sa ocitol 28- ročný znaturalizovaný obranca poľskej reprezentácie a francúzskeho klubu Sochaux Damien Perquis.

INÉ: Dnes o 19:00 začne novú sezónu majster z minulej sezóny Real Madrid, ktorý hostí Valenciu. Vicemajster z Barcelony odohrá stretnutie proti Sociedadu o 21:00.  Pre oko diváka bude zaujímavá aj konfrontácia Levante s madridským Atleticom. Toto stretnutie je naplánované na 23:00, takže nás čaká večer plný atraktívneho futbalu.