Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (19.8.)

nedeľa, 19. august 2012 17:49 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (19.8.)
Správy dňa z anglickej Premier League (19.8.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror, Sun, Daily Express, soccerwa

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Vernosť Maria Balotelliho Manchestru City sa snaží vedenie klubu zabezpečiť aj novou ponukou zmluvy, podľa ktorej by mal kontroverzný taliansky útočník zarábať až 200 tisíc libier týždenne. Doteraz poberá Balotelli “len” 110 tisíc.

MANCHESTER CITY
: Daniele De Rossi z AS Rím je údajne veľmi blízko k prestupu do Manchestru City. Taliansky stredopoliar je vraj už dohodnutý s vedením na podmienkach zmluvy. City by zaňho mali zaplatiť až astronomických 30 miliónov.

ARSENAL: Dlhšie avizovaný prestup  Alexa Songa z Arsenalu do Barcelony sa stal dnes skutočnosťou. 24-ročný kamerunský reprezentant odchádza na Nou Camp za 19 miliónov eur s cieľom plnohodnotne nahradiť odchádzajúceho Seydua Keiutu a zabojovať o miesto v základnej zostave Kataláncov s Busquetsom. Zaujímavosťou je, že ak bude chcieť niekto Songa v najbližších 5 rokoch z Barcelony kúpiť bude musieť zaplatiť až astronomických 80 miliónov.

MANCHESTER UNITED: Vyzerá to tak, že zdravotné problémy stopérov Manchestru United sú na bežnom poriadku aj v novej sezóne. Alex Ferguson sa bude musieť najbližšie dva mesiace zaobísť bez služieb Ria Ferdinandfa, ktorý sa zranil na tréningu. Okrem neho chýbajú Fergusonovi aj Evans, Smalling a Jones.

ARSENAL: Alexa Songa by mal v základnej zostave Arsenalu už čoskoro nahradiť Nuri Sahin, ktorý je podľa najnovších špekulácií veľmi blízko k prestupu z Realu Madrid do Arsenalu. Turecký reprezentant by mal prísť na Emirates Stadium na ročného hosťovanie s opciou na trvalý prestup.

CHELSEA:
Kormidelník Chelsea Londýn Roberto Di Matteo vyjadril prianie, aby Frank Lampard predĺžil zmluvu s The Blues a ukončil tak o pár rokov kariéru na Stamford Bridge.
 
CHELSEA & TOTTENHAM: Plánovaný prestup Luku Modrića do Realu Madrid sa na poslednú chvíľu snaží prekaziť  Chelsea, ktorá podobne ako pred rokom ostro vstúpila do boja o tohto chorvátskeho špílmachra.

TOTTENHAM
: Do boja o Moussu Demeblého, ktorého chcel získať Liverpool či Real Madrid, najnovšie vstúpil aj Tottenham na čele s trénerom André Villasom-Boasom.

EVERTON: Zaujímavú posilu sa podarilo uloviť Evertonu, ktorý získal z Olympiakosu Pireus útočníka Miarallasa, o ktorého sa zaujímal aj Arsenal. Belgického útočníka, ktorý bol v minulej sezóne najlepším strelcom gréckej ligy, získali za 6 miliónov libier.

SUNDERLAND:
Vedenie Black Cats prejavilo vážny záujem o hráča Manchestru City Adam Johnsona, ktorý sa dlhšiu dobu nevie výraznejšie presadiť v zostave Citizens.
 
FULHAM & LIVERPOOL: 29-ročná hviezda Fulhamu Clint Dempsey, ktorý je v posledných dňoch často skloňovaný s prestupom do Liverpoolu, dostal pokutu 25-tisíc libier za to, že sa snažil ovplyvniť rokovania o jeho transfere.