Main Content

MS 2010: Paraguaj očakáva útočenie Slovákov, chce do štvrťfinále

sobota, 19. jún 2010 22:36 | Autor: TASR

Futbalisti Paraguaja sa na svetovom šampionáte predstavili ôsmykrát, sedem doterajších účastí dokázali pretaviť do troch postupov do osemfinále.

Medzi najlepších osem mužstiev sa "La Albirroja" nikdy prebojovali a túto bilanciu chcú napraviť na prebiehajúcich majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike. Najbližšou prekážkou zverencov trénera Gerarda Martina v ceste za účasťou minimálne vo štvrťfinále budú v nedeľu 20. júna v Bloemfonteine futbalisti Slovenska. Obaja súperi majú po prvom kole súbojov v tabuľke základnej F-skupiny zhodne po jednom bode a rovnako sú na tom aj ďalší dvaja účastníci Taliansko a Nový Zéland. Slováci na úvod nešťastne remizovali s oceánskym zástupcom 1:1 a zhodný výsledok sa zrodil aj v dueli dvoch najväčších favoritov na postup z tejto skupiny Paraguaja a Talianska.

Paraguaj sa v nedeľu na štadióne Free State pokúsi nadviazať na skvelú bilanciu juhoamerických tímov počas doterajšieho priebehu MS 2010. Zo siedmich duelov zatiaľ mužstvá z tohto kontinentu päť vyhrali a v dvoch remizovali. "Na tomto šampionáte sa chceme dostať minimálne do štvrťfinále, pretože to sa nám v doterajšej histórii nikdy nepodarilo," odhodlane vyhlásil útočník Manchestru City Roque Santa Cruz. Ten sa na začiatku prestížneho turnaja trápil so zdravotnými problémami a proti Talianom vybehol na ihrisko len na posledných 22 minút.

V dueli proti Slovensku plánuje Gerardo Martino hrať systémom 4-3-3, pričom ofenzívny trojlístok by mali vytvoriť okrem Santa Cruz aj dvaja legionári z nemeckej Borussie Dortmund Nelson Valdez a Lucas Barrios, ktorí zaujali svojim výkonom proti "squadre-azzurre". "Verím, že proti Slovensku budem môcť nastúpiť. Počas niekoľkých minút v zápase s Talianskom som sa cítil v pohode a veril som si aj na dlhší čas," dodal 28-ročný Santa Cruz. Prípadný triumf Paraguaja nad SR by Juhoameričanov pred ich posledným vystúpením prakticky už posunul do ďalšej fázy, zatiaľ čo Slováci, ktorých ešte čakajú úradujúci majstri sveta Taliani, by už boli z hry takmer definitívne von. "Všetko máme vo svojich rukách, a to je skvelé. Myslím si, že Slovensko bude hrať uvoľnenejšie a odvážnejšie smerom dopredu, pretože remíza pre nich nie je dobrým výsledkom, čo pre nás nie je príliš dobré," povedal stredopoliar Cristian Riveros.