Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.8.)

pondelok, 20. august 2012 15:42 | Autor: Ladislav Both

Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (20.8.) | zdroj: Ladislav Both pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Krídelník Realu Cristiano Ronaldo podľa jeho slov ešte nedosiahol špičkovú formu a v zápase proti Valencií (1:1) nepodal zďaleka dobrý výkon. Odčiniť to bude chcieť už vo štvrtok v 1. zápase španielskeho Superpohára proti Barcelone.

REAL MADRID: Nástupcom Alexa Songa v zostave Arsenalu sa podľa všetkého stane 23- ročný stredopoliar Realu Nuri Şahin. Tento Turek by mal na Emirates Stadium ísť na hosťovanie s ročnou opciou na trvalý prestup. Okrem Arsenalu sa s menom tohto hráča skloňoval aj anglický Liverpool.

REAL MADRID:
Portugalský stopér Pepe sa vo včerajšom zápase pri inkasovanom góle na konci 1. polčasu tvrdo zrazil s brankárom Casillasom a skončil v nemocnici na pozorovaní. Španielskemu brankárovi sa nič vážne nestalo a v zápase pokračoval.

BARCELONA: Potleskom postojačky privítali Davida Villu fanúšikovia Barcelony, keď vo včerajšom zápase proti Sociedadu nastúpil ako striedajúci hráč. Španielsky útočník, ktorý absentoval dlhých 8 mesiacov, krátko po príchode na ihrisko aj skóroval a zvýšil na konečných 5:1 pre Barcu.

BARCELONA: Dnes poobede sa definitívne dotiahne prestup Alexa Songa z Arsenalu na Nou Camp. Hráč podpíše zmluvu na 5 rokov s výkupnou klauzulou až na 80 miliónov eur. Defenzívne ladený stredopoliar si premiérovo oblečie barcelonský dres už dnes v prípravnom stretnutí proti Sampdorií.

MALAGA: Brankár Malagy Willy Caballero sa vyjadril, že stredajší súboj kvalifikácie o Ligu Majstrov proti gréckemu Panathinaikosu bude historický pre tento celok z La Rosaledy. Dúfa, že štadión bude vypredaný a fanúšikovia vytvoria dobrú atmosféru.

RAYO VALLECANO: Madridský klub ešte nemôže počítať so svojou novou posilou z Valencie Alejandrom Domínguezom v dnešnom zápase proti Osasune.

INÉ: Až 3 zápasy 1. kola La Ligy sú na dnešnom programe. Po Celte Vigo sa predstavia aj ďalší dvaja nováčikovia – Valladolid a Deportivo.