Main Content

Analýzy MS 2010 (10.): Taliansko - Nový Zéland, Brazília - Pobrežie Slonoviny

nedeľa, 20. jún 2010 12:01 | Autor: Tipovanie Sport7

Po tom ako sa v úvodnom zápase dňa predstaví slovenská reprezentácia vo veľmi dôležitom zápase s Paraguajom bude pokračovať program MS aj ďalšími dvoma zápasmi.

Podvečer nastúpia v našej skupine F Taliani proti outsiderovi skupiny z Nového Zélandu a večer si zmeria sily v atraktívnom súboji Brazília s Pobrežím Slonoviny. Prečítajte si naše predzápasové analýzy.
 
 


Taliansko - Nový Zéland, 20. júna od 16:30

Obhajca majstrovského titulu dnes nastúpi proti outsiderovi našej skupiny Novému Zélandu. Výkon Talianov v úvodnom zápase nebol nijak oslnivý, keď museli vyrovnávať proti Paraguaju na 1-1, aby si odniesli aspoň bod.

Mnoho favoritov však v prvom zápase šampionátu zaostalo za očakávaniami a tak by bolo hlúpe odposovať “Azzurri“ hneď na úvod. Tréner Marcello Lippi je skúsený kormidelník a určite vie, ako svojich zverencov namotivovať k výkonom, ktoré ich bezpečne dostanú medzi najlepších 16 tímov.

Nový Zéland môže dnes len prekvapiť, no po všetkých výsledkoch, ktoré sme na MS už videli by to zas takým prekvapením ani nebolo. “The All Whites“ musia aj v tomto zápase dokázať, že medzi svetovou elitou nie sú len náhodou.

Taliansky brankár Gigi Buffon dnes nenastúpi  pre zranenie chrbta, čo znemaná, že do brány sa postaví málo skúsený Federico Marchetti.  Najväčšou silou Nového Zélandu je hra vo vzduchu a ak v zápase strelia gól sme presvedčený, že to bude práve touto cestou. Taliani opäť nastúpia bez Andreu Pirla, ktorý by do bojov mohol zasiahnuť najskôr, možno už v zápase proti našim reprezentantom.

Nový Zéland by mal nastúpiť v rovnakom zložení ako v zápase proti Slovensku. Ťahúňom mužstva bude znova Chris Killen, ktorý má o motiváciu postarané dvojnásobne, keďže s Middlesbrough jedná o predĺžení zmluvy. Na Talianov majú Zélanďania sčasti pekné spomienky, keď skórovali vo vzájomnom zápase na Confederations Cup v roku 2009 až trikrát. Taliani vtedy vyhrali 4-3, no nebolo vôbec ďaleko od veľkého prekvapenia, keďže “Azzurri“ otáčali stav dvoma gólmi až v závere zápasu.

Remíza by hrala do karát nielen Novému Zélandu, ale aj slovenskej reprezentácií bez ohľadu na náš výsledok s Paraguajom. Ak by sme s Paraguajom zremizovali, alebo dokonca vyhrali bola by pomoc od Nového Zélandu fantastická. Na to sa však spoliehať nemôžeme. Taliani sú veľkým favoritom zápasu a sme presvedčený, že v zápase zvíťazia.

Náš tip: víťazstvo Talianska (kurz 1,20 na bwin.com)



Brazília - Pobrežie Slonoviny, 20. júna od 20:30

Hráči Brazílie vstupujú do tohto zápasu s vedomím, že prípadná výhra by im zaručila už predčasne postup do osemfinále. Päťnásobní majstri však v úvodnom zápase s KĽDR (2-1) veľa futbalovej krásy neukázali a ich tesná výhra sa nedá nazvať inak než vybojovanou. Hviezdny stredopoliar Kaká taktiež zaostal za očakávaniami fanúšikov.

Pobrežie slonoviny je lačné po bodoch, keďže na konte má zatiaľ len jeden za remízu s Portugalskom. Dnes ich však nečaká proti Brazílií nič jednoduché a každý bod z tohto zápasu by mal pre Africký tím cenu zlata. V poslednom zápase totiž čaká „Slonov” KĽDR a tam počítajú s víťazstvom.

"Sloni", ktorí sú vedení známym švédskym trénerom Svenom-Goranom Erikssonom sa na základe zvučných mien v zostave dajú považovať za najlepší tím spomedzi všetkých afrických na tomto šampionáte. Najväčšiou hviezdou mužstva je útočník Didier Drogba z FC Chelsea, ktorý je v pozícií akéhosi faktoru X. Jeho góly rozhodnú o úspechu, či neúspechu Pobrežia Slonoviny na tomto turnaji.  Útočníka Chelsea však stále trápi zlomená ruka. V dôsledku tohto zranenia do prvého zápasu zasiahol len z lavičky. Do jeho príchodu na trávnik sa “Sloni“ v ofenzíve proti Portugalsku veľmi trápili a často im chýbala finálna myšlienka. Po jeho príchode sa to zlepšilo a v závere zápasu mali navrch. Dnes by mal Drogba nastúpiť od už od začiatku zápasu, no na ruke bude mať ochrannú pomôcku, ktorú schválila FIFA.

Tréner Brazílie Dunga postaví rovnakú jedenástku ako proti Kórejčanom, čo znemaná, že aj slabšie hrajúci Kaka či Luis Fabiano si svoje miesta udržia.

Náš tip: remíza (kurz 3,40 na bet365.com)