Main Content

Del Bosque získal prestížne talianske ocenenie

utorok, 21. august 2012 10:56 | Autor: Ladislav Both

Del Bosque získal prestížne talianske ocenenie
Del Bosque získal prestížne talianske ocenenie | zdroj: Ladislav Both pre Sport7.sk

Po víťazstve Španielska na Eure 2012 bol tréner víťazného mužstva Vicente Del Bosque ocenený cenou Nilsa Liedholma, čo je uznanie za jeho trénerské úspechy a športové správanie.

Po úspechu La Roja na letnom Eure 2012, kde vo finále porazili Taliansko 4:0, je Del Bosque pripravený zdvihnúť cenu Nilsa Liedholma, ktorá je obvykle udeľovaná jeho talianskym náprotivkom.

Bývalý hráč a tréner Realu Madrid Del Bosque doviedol Španielsko k úspechom v posledných rokoch. Vyhral titul svetového šampióna na juhoafrickom Mundiale, a toto leto obhájil európsky titul z roku 2008 na šampionáte v Poľsku a na Ukrajine.

Trofej Nilsa Liedholma, ktorú minulý rok získal Carlo Ancellotti, je čestne pomenovaná po švédskom futbalistovi, ktorý je v Taliansku známy ako „The Baron“, teda barón.

Liedholm reprezentoval svoju krajinu najmä na Majstrovstvách sveta 1958, teda na domácom šampionáte, kde Švédi prehrali vo finále proti Brazílii. Liedholm strelil na tomto turnaji 2 góly, jeden z nich „Kanárikom” vo finále. Dlhé roky obliekal dres AC Miláno a potom čo zavesil kopačky na klinec, pokračoval v tomto klube ako tréner. Okrem titulov v talianskej lige získal aj zlatú medailu z olympiády 1948.

Okrem tohto úspechu je Del Bosque favoritom na zisk ocenenia UEFA a FIFA - Tréner roka.