Main Content

Elitná zostava 6. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

utorok, 21. august 2012 11:42 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 6. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 6. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou 6. ligové kolo, po ktorom je situácia v tabuľke veľmi zaujímavá. Na čelo sa dostal Slovan a posledná je Trnava. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Peter Boroš (Banská Bystrica) – Tento skúsený brankár bol základom banskobystrického víťazstva v Myjave. Hlavne v prvom polčase predviedol bravúrne zákroky, keď najprv vyrazil strelu Marčeka, potom mu po priamom kope Kuračku pomohla aj žrď a následne pravou rukou vyrazil hlavičku Černáčka, keď Myjavčania už zdvíhali ruky nad hlavu.

Obrancovia

Miroslav Viazanko (Košice) – Tento pôvodom stredopoliar začal hrávať v poslednom čase na pravej strane obrany. Zlatomoravčania ho nezamestnali, a tak sa po hodine hry vysunul o formáciu vyššie. A hneď z prvej akcie pripravil gól Škutkovi. Do streleckej listiny sa mohol zapísať aj sám, ale svoje šance pred koncom zápasu nevyužil.

Kristián Kolčák (Slovan)
– Na poste stopéra dostal šancu hneď v 1. kole, ale vtedy si strelil vlastný gól, a tak musel čakať na ďalšiu šancu. Nový tréner Slovák ho zaradil na toto miesto opäť a Kolčák sa mu odvďačil víťazným gólom do siete Senice, ktorý bol jeho premiérový v najvyššej súťaži. Zažil tak úspešný týždeň, keď „21“ pomohol k turnajovému víťazstvu.

Lukáš Greššák (Ružomberok) – Sezónu začal na pozícií defenzívneho stredopoliara, ale v posledných zápasoch hrá na pozícií stopéra. V Žiline sa Ružomberok zameral na defenzívu, čo mu nakoniec vyšlo, lebo ružomberská obranná hra nepriniesla vážnu chybu. Greššák dobre dostupoval kombinujúcich domácich a nebezpečné prihrávky vedel zastaviť aj sklzom. 

Stredopoliari

Jakub Holúbek (Trenčín) – Zápas začal na svojej typickej ľavej strane, ale ako náhle sa presunul na pravú stranu, tak začal páliť ostrými. Krásnou strelou otvoril skóre stretnutia a z diaľky to skúšal aj neskôr a domáci brankár si iba vydýchol, že zasahovať nemusel. Taktiež ponúkol zopár prihrávok svojim spoluhráčom, lebo Trenčín v poli dominoval.

Aldo Baéz (Trenčín) – Hlavnú zásluhu na trenčianskej futbalovej dominancií v Trnave má práve tento nízky Argentínčan. Vyhrával súboje v strede poľa ako na bežiacom páse a presnými prihrávkami rozbiehal útočné akcie. Pred tretím gólom loptu sám vyviezol kolmo k bráne. Ale aj v tejto sezóne je najusilovnejší v zbieraní žltých kariet a už má štvrtú.

Viktor Pečovský (Žilina)
– Svoju reprezentačnú formu potvrdil aj proti Ružomberku. Na ihrisku opäť dominoval a hlavne vďaka nemu mala Žilina veľkú územnú prevahu. A bolo jedno, či hral v strede poľa, alebo zaskakoval na pozícií stopéra. Možno keby išiel do útoku, tak domáci by ten vytúžený gól aj dali.

Norbert Gyömbér (Banská Bystrica) – Banská Bystrica nepodala v Myjave dobrý výkon, ale okrem brankára Boroša vynikol aj Gyömbér, ktorý si často nemal s kým nahrať. Jeho vysunutie na pozíciu defenzívneho stredopoliara sa zatiaľ ukazuje ako dobré riešenie, keď ešte viac vynikajú jeho schopnosti v rozohrávke.

Filip Hlohovský (Slovan) – Bol najlepším hráčom na ihrisku a takmer každá nebezpečná akcia Slovana išla cez neho. V zápase sa pokúšal o streľbu, rozdával veľmi dobré prihrávky do šancí a skvele rozohrával štandardné situácie. Po jeho rohu padol jediný gól stretnutia a spoluhráčom svojimi centrami pripravil aj ďalšie veľmi dobré príležitosti.

Útočníci


David Depetris (Trenčín) – Bol síce jediným vysunutým útočníkom Trenčína, ale aj tak robil trnavským obrancom neriešiteľné problémy. Bol pri všetkých troch góloch hostí. Pred prvým vyhral hlavičku, po ktorej sa dostal Holúbek k lopte, na druhý priamo asistoval Štefánikovi a tretí už dal sám, keď si umne nabehol na prihrávku Čögleya.

Dávid Škutka (Košice) – Proti Zlatým Moravciam dal už piaty gól v sezóne, ale mohol ich pridať oveľa viac. Hlavne v prvom polčase spálil viac šancí. Najprv opečiatkoval pravú tyč, neskôr dvakrát neúspešne zakončil okolo ľavej tyče, ale v druhom polčase aj s pomocou brvna dostal loptu do brány. Navyše vyhrával veľa dôležitých osobných súbojov.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.