Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (22.8.)

streda, 22. august 2012 13:42 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (22.8.)
Správy dňa z anglickej Premier League (22.8.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror, Sun, Daily Express, soccerwa

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

TOTTENHAM: Na White Hart Lane si poriadne vydýchli. Po dlhých rokovaniach s Manchestrom City i Emmanuelom Adebayorom sa Spurs konečne podarilo dotiahnuť do zdarného konca Adebayorov prestup do Tottenhamu. Togský útočník, ktorý patril k najväčším hviezdam Spurs v minulej sezóne, keď bol na White Hart Lane na hosťovaní, prestupuje do Tottenhamu za 5 miliónov libier.

TOTTENHAM:
Vedeniu Spurs sa nepodarilo získať z AS Rím Miralema Pjanića, za ktorého ponúkali 15 miliónov eur. Interes Spurs o záložníka Bosny a Hercegoviny potvrdil hráčov agent, ktorý informoval o tom, že transfer stroskotal na nezáujme Pjanića aj vedenia rímskeho klubu.

NORWICH & TOTTENHAM:
Pretlak v zostave Tottenhamu sa podarilo využiť Norwichu, ktorý získal z tímu Spurs obrancu Sébastiana Bassonga, ktorý v minulej sezóne hosťoval vo Wolverhamptone. 26-ročný kamerunsky reprezentant prestupuje do tímu “Kanárikov” za štyri milióny libier.

TOTTENHAM:
Aj štvrtá dnešná správa súvisí s Tottenhamom. Spurs sú údajne veľmi blízko k získaniu Williana zo Šachťaru Donetsk, o ktorého služby intenzívne bojuje aj londýnska Chelsea.

CHELSEA:
Vedenie Chelsea Londýn pripravuje atraktívnu ponuku za útočníka SSC Neapol Edisona Cavaniho. Uruguajského kanoniera chce kúpiť za 35 miliónov libier.

ARSENAL:
15 miliónov libier, ktoré získal Arsenal predajom Alexa Songa do Barcelony, chce Arséne Wenger využiť na získanie záložníka Newcastle United Cheicka Tiotého. 

MANCHESTER UNITED:
Manchester United si dnes definitívne poistil služby mladého anglického útočníka Dannyho Welbecka, s ktorým podpísal novú zmluvu s platnosťou až do konca sezóny 2015/2016.

MANCHESTER UNITED:
Ďalšou letnou posilou Manchestru United sa stáva Alexander Büttner, ktorý prichádza na Old Trafford z Vitesse. Holandský obranca sa dohodol s Red Devils na 5 ročnej zmluve.

MANCHESTER CITY:
Roberto Mancini podľa najnovších špekulácií odobril odchod holandského defenzívneho záložníka Nigela De Jonga do Interu Miláno. Citizens by zaňho mali zinkasovať 9 miliónov libier.

QUEENS PARK RANGERS:
Novými posilami minuloročného nováčika Premier League by sa mali už čoskoro stať Ricardo Carvalho z Realu Madrid a Michael Dawson z Tottenhamu. 34-ročný Carvalho, ktorý má skúsenosti s Premier League, keď v minulosti hral za Chelsea, by mal prísť na ročné hosťovanie. Dawsona kúpi QPR za 7,5 milióna libier.