Main Content

El Clásico: Porovnanie Barcelony a Realu Madrid pred dnešným zápasom

štvrtok, 23. august 2012 12:48 | Autor: Jakub Vaverka

El Clásico: Porovnanie Barcelony a Realu Madrid pred dnešným zápasom
El Clásico: Porovnanie Barcelony a Realu Madrid pred dnešným zápasom | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

V Španielsku sa dnes o 22:30 opäť nachvíľu, obrazne povedané, zastaví čas. Problémy a povinnosti ľudí pôjdu na dve hodiny bokom, všetci a všetko upriami totiž svoj zrak na barcelonský Nou Camp, kde Katalánci vyzvú v prvom zápase o Španielsky superpohár svojho večného rivala z Madridu.


Zápas bude mať pod taktovkou skúsený Clos Goméz. My sme si pre vás pred zápasom s veľkým „Z“ pripravili porovnanie oboch tímov. Stupnica hodnotenia bola od 0 do 10, pričom platilo, že čím vyššie, tým lepšie.

BRANKÁRI

FC Barcelona - 8

Brankárskou jednotkou FC Barcelona je už dlhé roky španielsky gólman Victor Valdés. To, že patrí medzi najlepších brankárov na svete nespochybňuje nik, no v porovnaní s reprezentačným kolegom Casillasom ťahá jednoznačne za kratší koniec. Valdés vie mužstvo podržať vo vypätých situáciách, no aj napriek svojim skúsenostiam niekedy pustí gól, nad ktorým fanúšikom zastáva rozum. Preto jeho hodnotenie v našom rebríčku o dosť menšie ako Casillasove.

Real Madrid - 10

Iker Casillas je najlepším brankárom v Španielsku, ak nie aj celkovo na svete, čo potvrdil aj na nedávno skončenom Euro 2012, kde s kapitánskou páskou na rukáve doviedol La Furia Roja k titulu. V bráne Madridčanov je Casillas jednoducho povedané istota a ak mu vyjde zápas, tak je takmer nepriestrelný. Samozrejme, aj brankár Casillasových kvalít má svoje slabiny, no je ich veľmi málo a Barca bude mať čo robiť, aby ich dnes večer našla.

OBRANA

FC Barcelona - 9

Obranca katalánskeho giganta je takmer bezchybná, aj keď individuálnym chybám sa niekedy nevyhne, čo bolo vidieť aj v nedeľu večer, počas zápasu Barcy s Realom Sociedad. Krajní obrancovia Dani Alves a Jordi Alba si plnia svoje úlohy na výbornú a stopérsku dvojicu Puyol - Piqué bližšie predstavovať ani nemusíme. Defenzívna rozhodne nepatrí medzi slabiny Kataláncov.

Real Madrid - 8

V nedeľnom zápase Realu Madrid s Valenciou sa po zrážke s Casillasom nepríjemne zranil stopér Pepe, ktorý bude svojmu tímu chýbať aj dnes večer v Barcelone. Nahradiť by ho mal urastený Raúl Albiol, no rozhodne nemá toľko skúseností, ako jeho portugalský kolega. Preto aj defenzívna známka Los Blancos pred dnešným zápasom o niečo nižšia, ako tá barcelonská.

ZÁLOHA

FC Barcelona - 10

S dávkou nadsázky by sa dalo povedať, že záloha Barcelony je dokonalá. Xavi, Iniesta, Busquets a po novom aj Song značia, že Real dnes bude mať veľké problémy cez stredovú radu Blaugranas prejsť. Bude zaujímavé sledovať, či pošle Tito Vilanova na ihrisko od začiatku novica Songa, ktorý má z anglickej Premier League nálepku „čističa“.

Real Madrid - 9

Aj záloha tímu z hlavného mesta je vysoko kvalitná, no chýba jej pomyselný krôčik k tomu, aby sa vyrovnala tej barcelonskej. V ligovej ouvertúre dostal šancu v základe Lassana Diarra, no neočakáva sa, že by tento Francúz hral od začiatku aj dnes. Veľa bude záležať aj od výkonu Mesuta Ozila, ktorý je tak povediac madridským mozgom.

ÚTOK

FC Barcelona - 9

Keď si niekto myslí, že útok Barcelony je Lionel Messi, tak sa veľmi mýli. Argentínsky loptový mág je síce hnacím motorom ofenzívy vicemajstra, no výborne ho dopĺňajú jeho spoluhráči. V zápase proti Realu Sociedad sa vo výbornom svetle ukázal odchovanec Cristian Tello, ktorý by mal nastúpiť aj dnes a ofenzívny trojlístok pravdepodobne doplní jeden z dvojice Villa- Pedro. Uzdravený Villa ukázal obrovský hlad po futbale, Pedro trénerovi výkonom odkázal, že s ním treba rátať.

Real Madrid - 9

Čo sa týka útoku Realu Madrid,ten sa bude vo veľkej miere spoliehať na Cristiana Ronalda a dá sa povedať, že od výkonu tohto Portugalca sa bude odvíjať aj výkon jeho spoluhráčov. Ronaldovi však v útoku Pusiniek výborne sekunduje Benzema s Higuaínom, no pravdepodobne z tejto dvojice nastúpi dnes večer iba jeden. My sa prikláňame na stranu Francúza, ktorý sa v dueli proti Valencii ukázal na trávniku až v druhom polčase, ale predviedol viacero výborných momentov. 

CELKOVO
FC Barcelona- 36/40
Real Madrid- 36/40


Do diskusie napíšte váš názor, kto bude úspešnejší v dnešnom El Clásicu.