Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.8.)

štvrtok, 23. august 2012 15:28 | Autor: Anton Martinka

 Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.8.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Včera večer tréner bieleho baletu, José Mourinho, prehlásil, že radšej by vyhral ligu ako superpohár. “Keď stratíme superpohár, bude to pre nás väčšia motivácia na ligu,“ uviedol Mourinho. Podľa slov portugalského stratéga nebude mať dnešná prípadná prehra s Barcelonou žiadny vplyv na sezónu.

REAL MADRID: Posledné dni všetko nasvedčovalo tomu, že turecký záložník, Nuri Sahin, si oblečie na túto sezónu dres Arsenalu. Včera v noci však prišla správa, že Sahin je blízko k dohode s Liverpoolom, a tak celá prestupová sága nabrala nový smer. Agent talentovaného záložníka, Reza Fazeli, podľa médií vraj dnes ráno priletel do Liverpoolu, aby dohodol posledné detaily zmluvy.

BARCELONA:
Podľa najnovších špekulácii je dosť možné, že dnes večer sa proti Realu Madrid medzi tri žrde nepostaví jednotka katalánskeho veľkoklubu, Victor Valdés, ale Jose Manuel Pinto. Tréner Barcelony, Tito Vilanova, sa totižto o Pintovi vyjadril ako o skvelej alternatíve pre dnešný zápas.

ATHLETIC BILBAO: Prestup Javiho Martinéza do Bayernu Mníchov ešte včera vyzeral ako hotová vec. Dnes však prezident Bavorov, Uli Hoeness, prehlásil, že hoci je Bayern pripravený zaplatiť 40 miliónov za mladého defenzívneho záložníka, prestupová klauza obsahuje množstvo fiškálnych a právnych problémov a preto je tento prestup v súčasnosti veľmi nepravdepodobný.

BETIS: Nigeríjčan, Emmanuel Nosa Igiebor, sa stane ďalšou posilou Betisu Sevilla. Mladý Afričan prichádza do španielska z izraelského Hapoelu Tel Aviv a s Betisom by mal v piatok podpísať zmluvu na 4 roky.

LEVANTE: Americký obranca, Oguchi Onyewu, by mal čoskoro prestúpiť zo Sportingu Lisabon do Levante. Toto leto do Sportingu prišli už dvaja noví obrancovia a tak presadiť sa v základnej zostave bude ešte ťažšie.

RAYO VALLECANO: Útočník madridského Rayo Vallecano, Pape Maly Diamanka, túto sezónu nebude pôsobiť v najvyššej španielskej lige. O jeho služby sa totižto zaujíma nórske Valerenze. Kluby sa dohodli na ročnom hosťovaní s opciou na trvalý prestup.

MALLORCA: Brazílsky obranca, Pedro Geromel, sa stal novou posilou Mallorcy. Geromel prichádza do Mallorcy z nemeckého Kolnu a mal by sa stať náhradou za Ivana Ramisa, ktorý len pred pár dňami prestúpil do Wiganu.

MALAGA: Tréner Malagy, Manuel Pellegrini, prezradil, že bol nadšený z včerajšieho vystúpenia jeho tímu v baráži o účasť v Lige Majstrov. Andalúzsky tím včera vyhral nad Panathinaikosom 2:0.