Main Content

Analýzy MS 2010 (11.): Portugal. - KĽDR, Švajčiar. - Čile, Španielsko - Honduras

pondelok, 21. jún 2010 06:01 | Autor: Tipovanie Sport7

Analýzy MS 2010 (11.): Portugal. - KĽDR, Švajčiar. - Čile, Španielsko - Honduras
Analýzy MS 2010 (11.): Portugal. - KĽDR, Švajčiar. - Čile, Španielsko - Honduras | zdroj: SITA

Žreb pripravil na 11. hrací deň Majstrovstiev Sveta vo futbale skutočne zaujímavý program. Do hry zasiahne veľký favorit šampionátu Španielsko, ktorý bude musieť po zakopnutí so Švajčiarskom dnes proti Hondurasu jednoznačne bodovať naplno. Predstaví sa aj veľmi pekne hrajúce Čile, ktoré si zmeria sily so Švajčiarmi. V úvodnom zápase dňa uvidíme Rolandové Portugalsko proti KĽDR. Prečítajte si naše predzápasové analýzy.


Portugalsko - KĽDR, 21. júna od 13:30

Portugalsko dnes môže spraviť v prípade víťazstva dôležitý krok k účasti medzi top 16. Kórejčania však potrápili v úvodnom zápase Brazíliu a tak nie je ani dnes vylúčené, že opäť potrápia veľkého favorita.

Tréner Portugalcov Queiroz si je určite vedomý toho, že v prípade neúspechu s Kóreu by jeho zverenci museli poraziť v nasledujúcom súboji Brazíliu a ani to by im nemuselo na postup stačiť. Preto fanúšikom prisľúbil útočný futbal. Svojim zverencom odkázal, aby si dnes každý jeden z nich zobral na svoje plecia viac zodpovednosti. Tiež dodal, že bude ťažké hrať proti tímu, ktorý vyčkáva v defenzíve a vie potrestať každú súperovu chybu.

Prekonať defenzívu Kórejčanov bude pre Portugalsko o to ťažšie, že pre zranenie nenastúpi stredopoliar a tvorca hry Deco. Ten si poranil bedrá a vynechal už aj predzápasový tréning. Na jeho miesto by tak mohol nastúpiť Tiago a zodpovednosť za podporu útoku by tak prevzala najväčšia hviezdu mužstva Cristiano Ronaldo z Realu Madrid. V zostave Portugalska sa neočakával veľa zmien. Na lavičku sa vracajú brankári Eduardo a Daniel Fernandes.

Severná Kórea sa zbavila po úvodnom zápase s Brazíliou nálepky outsidera skupiny. Kanárikom trvalo viac než hodinu kým prelomili defenzívu súpera a počas celého zápasu si museli dávať veľký pozor na ich rýchle kontry.

Ji Yun-Nam sa strelecky presadil proti Brazílii, no aj výkon Jong Tae-Sea určite zanechal dobrý dojem. Tae-Se novinárom povedal, že v dnešnom zápase chce byť ešte lepší než v predošlom a veľmi rád by sa zapísal na listinu strelcov. Tiež dodal, že Portugalci sú top tím ako Brazília, ale ak sa budú snažiť, môžu uhrať dobrý výsledok.

Portugalsku by na postup zo skupiny nemusela stačiť jednogólová výhra nad KĽDR. Keďže pri rovnosti bodov rozhoduje skóre a Pobrežie Slonoviny, ktoré ma rovnaký počet bodov ako Portugalsko zápas s KĽDR ešte len čaká určite sú si vedomí toho, že by mali vyhrať viacgólovým rozdielom. To môže hrať do karát KĽDR. Kurz na výhru Portugalska je dosť nízky, pokiaľ si trúfate riskovať skúste tip na remízu so skvelým kurzom 4,20 na bwin.com.

Naše tipy:
víťazstvo Portugalska
(kurz 1,35 na bwin.com) alebo prekvapujúci, no riskantný tip na remízu (kurz 4,20 na bwin.com)



Čile - Švajčiarsko, 21. júna od 16:00

Švajčiari dúfajú v ďalší prekvapujúci výsledok na úkor Čile, ktorý by ich posunul na prvé miesto v skupine H. Čile má však rovnaký počet bodov a o to väčší hlad po úspechu. Zápas sa odohrá na štadióne Nelson Mandela Bay.

Čile ako jeden z mála tímov nastúpil hneď v prvom zápase s veľmi ofenzívnou zostavou a proti outsiderovi skupiny nenechali nič na náhodu. Právom sú tak označovaní za čierneho koňa tohto turnaja, čo by sa ale v prípade ich dnešnej prehry mohlo zmeniť.

Útočník Humberto Suazo by mal ešte viac posilniť ofenzívu Čile po tom, čo vynechal prvý zápas. Najlepší strelec kvalifikácie s 10 gólmi chýbal tímu pre zranenie, no v piatok trénoval a dnes by mal byť k dispozícií. Suazo tak pravdepodobne nahradí jedného z dvojice Alexis Sanchez a Jean Beausejour. Do zostavy Čile sa vracia aj tvorca hry Jorge Valdivia.

Tréner Bielsa na tlačovke povedal, že mu je ľúto, že jeho tím uspel proti Hondurasu len o gól. Je si vedomý, že o postupujúcom môže rozhodovať skóre a tak strelenie viac ako jedného gólu proti Švajčiarom bude dnes ich prioritou.

Švajčiarom sa vracajú do zostavy dve veľké opory - Alexander Frei a Valon Bahrami. Obaja by mali nastúpiť po tom, čo vynechali prvý zápas so Španielmi. Frei sa zranil tesne pred odletom do Afriky, kým Behramiho už dlhšie trápilo zranenie stehenného svalu. V nedeľu už trénovali spolu s tímom. Tréner Hitzfeld na margo Freia povedal, že je pripravený na 100%.

Čile predviedlo v úvodnom zápase fantastický útočný futbal. Hoci Švajčiari disponujú skvelou obranou veríme, že Čile minimálne jeden gól strelí. Naopak Švajčiari budú mať v prípade nepriaznivého skóre veľký problém ovládnuť hru, kedže Čile je majstrom v držaní lopty. 

Náš tip: Víťazstvo Čile (kurz 2,30 na bet365.com)



Španielsko - Honduras, 21. júna od 20:30

Európski šampióni dnes musia bezpodmienečne vyhrať, ak chcú pomýšľať na postup zo skupiny. V úvodnom zápase totiž Španieli smolne podľahli Švajčiarom 0-1, kým Čile vyhralo nad Hondurasom 1-0. Ak by teda Čile dnes remizovalo so Švajčiarmi a Honduras získal so Španielmi tri body, horúci kandidát na celkové prvenstvo by si balil kufre domov.

Španieli sú však dnes obrovským favoritom a ich zaváhanie nikto neočakáva. Fernando Torres by sa mal objaviť na trávniku už od prvej minúty po tom, čo v prvom zápase len striedal. „La Fura Roja“ mali proti Švajčiarom loptu na svojich kopačkách počas celého zápasu, no nepodarilo sa im prekonať dôslednú defenzívu outsidera.

Hviezdny David Villa sa tiež nevedel presadiť proti dôsledným Švajčiarom, no dnes by mohol vytvoriť nebezpečnú údernú dvojicu práve so spomínaným Torresom. Po zranení by mal nastúpiť aj SergioRamos. Taktiež sa očakáva návrat Cesca Fabregasa, ktorý by mal v strede poľa operovať s Iniestom, Xavim, Xabi Alonsom a Davidom Silvom, kým Sergio Busquets dnes ostane asi len na lavičke.

David Suazo z Hondurasu posilní útok svojho tímu, kde by po zranení mal nahradiť Edgara Alvareza.

Na víťazstvo Španielska je kurz necelých 1,10 na čo sa neoplatí ani tipovať. Preto skúste tip s hendikepom 0:1 pre Španielsko. Sme presvedčený, že dnes Španielska útočná mašina zapne na plno a Honduras na to jednoducho nebude stačiť.

Náš tip:Hendikep 0:1 Španielsko (kurz 1,44 na bwin.com)