Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Tiket na 1. kolo Bundesligy

piatok, 24. august 2012 15:03 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Tiket na 1. kolo Bundesligy
PRE TIPUJÚCICH: Tiket na 1. kolo Bundesligy | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Prvé kolo populárnej nemeckej Bundesligy štartuje už dnes, keď sa v piatkovej predohrávke predstaví úradujúci majster Borussia Dortmund. Prinášame vám dva zaujímavé tipy na 1. kolo bundesligového programu.

Borussia Dortmund - Werder Brémy

piatok 20.30 hod.

Dortmund zažíva naozaj vydarené obdobie. Dva roky po sebe dokázal vyhrať Bundesligu a najmä na tú druhú výhru budú diváci a fanúšikovia spomínať ešte veľmi dlho. Borussia dokázala predbehnúť Bayern o 8 bodov a vyhrala s neuveriteľnými 81 bodmi, čo je najviac v celej histórii Bundesligy. Aby toho nebolo málo zvíťazili „Osy“ aj v Nemeckom pohári a získali tak vytúžené double. Aj nasledujúca sezóna by mohla byť pre Dortmund veľmi úspešná. Z klubu síce odišiel japonský tvorca hry Shinji Kagawa, ale Dortmund si už v predstihu upísal Marca Reusa, ktorý sa stal najlepším hráčom uplynulej sezóny a tiež hráčom roka v Nemecku. Neskôr ešte do klubu prišili Leonardo Bittencourt,  Mustafa Amini, ktorý sa vrátil z hosťovania a Julian Schieber. V príprave musel Dortmund pre reprezentačné povinnosti hráčov viackrát nastúpiť v improvizovanej zostave, no aj napriek tomu treba spomenúť, že obrana nepôsobila tak suverénne ako v minulej sezóne.

V Brémach už dlhšiu dobu prebieha omladzovanie kádru. V uplynulej sezóne to vyzeralo pre Werder nádejne a očakávalo sa, že si po menšej pauze opäť zahrá európske poháre. Zbabraná druhá polovica sezóny však tieto očakávania vyvrátila. Hráči sa museli uspokojiť s 9-tym miestom, čo viedlo k ešte väčšej obmene kádru. Z klubu odišli hráči ako Tim Wiese, Naldo, Marko  Marin, Claudio Pizarro, Boenisch, Borowski a Rosenberg. Aj nové posily Werderu určite stoja za zmienku. Do klubu prišli Theodor Gebre Selassie, Assani Lukimya, Sokratis, Eljero Elia, Kevin de Bruyne, Nils Petersen a Joseph Akpala. Tento klub zo severu Nemecka má za sebou celkom vydarenú prípravu. Okrem dobrých výsledkov v prípravných zápasoch fanúšikov potešil aj triumf v Liga Total, kde dokázal zvíťaziť v konkurencii Dortmundu Bayernu, či Hamburgu.

Dortmund je určite považovaný za jedného z najväčších favoritov na titul. V príprave sa ale nevyhol chybám v defenzíve. Brémy zase v prípraveprekvapili peknou, útočnou hrou. V úvodnom zápase Bundesligy bude na nás čakať pekný ofenzívny futbal.

Tipujeme, že padnú aspoň 3 góly s kurzom 1,55 v našej tipovacej lige.

Hamburger SV - 1. FC Norimberg

sobota 15.30hod.

Výkon Hamburgu v minulej sezóne bol veľkým sklamaním. Klub, od ktorého sa už tradične očakáva, že ovládne popredné priečky, musel bojovať takmer do konca sezóny o záchranu. To spôsobilo, že Hamburg nie je v najlepšej finančnej situácii a v prestupovom období je aktívny oveľa menej, ako by si to prial tréner Thorsten Fink. Najvýraznejšou posilou pre HSV bude zrejme bývalý reprezentačný brankár Nemecka René Adler, ktorý prišiel ako voľný hráč po tom, čo mu skončila zmluva v konkurenčnom Leverkusene. Adler by mal konečne vyriešiť jeden z najväčších problémov Hamburgu a tým sú „lacné“ góly, za ktoré často môžu aj brankári. Naopak z klubu okrem iných odišli tri ofenzívne opory Mladen Petrić, José Paolo Guerrero a talentovaný  Gökhan Töre. Ďalším veľkým problémom v klube sú zranenia. Z tábora HSV neustále počujeme o nových a nových hráčoch, ktorí sú mimo hry. Tento problém začal už v minulej sezóne a ako sme mohli sledovať v príprave stále pretrváva.

Súperom Hamburgu v úvodnom zápase bude Norimberg. V minulej sezóne síce klubu chvíľu hrozil zostup, avšak napokon obsadil Norimberg pekné 10- te miesto. Táto sezóna však bude mať zrejme ťažší priebeh ako minulá. Z klubu totiž odišli Philipp Wollscheid, Daniel Didavi, Maroh, Hegeler, Bunjaku a Eigler. Najvýraznejšou posilou pre túto sezónu by mal byť Timo Gebhart zo Stuttgartu.

Vzájomné zápasy hovoria jasne v prospech HSV a to 12:2. Oba tímy nedávno vypadli z Nemeckého pohára a tak sa budú snažiť v prvom ligovom zápase bodovať. Hamburg má síce výhodu domáceho prostredia, no v príprave sa ofenzíve nedarilo skórovať, čo je zapríčinené už spomínaným odchodom Petrića a Guererra. Aj Norimberg však prišiel o svoje opory Didaviho a Wollscheida za ktoré nepriviedol adekvátnu náhradu. Na úvod sezóny očakávam opatrnejší zápas dvoch rovnocenných súperov.

Tipujeme remízu s kruzom 3,30 v našej tipovacej lige