Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.8.)

piatok, 24. august 2012 15:22 | Autor: Anton Martinka

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.8.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.8.) | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.



BARCELONA: Po včerajšej výhre Barcelony v prvom El Clásicu tejto sezóny, ktoré skončilo 3:2 pre Kataláncov, sa na pozápasovú tlačovú konferenciu dostavil aj tréner Blaugranas, Tito Vilanova, ktorý pochválil svojich hráčov za predvedený výkon a taktiež sa zastal Victora Valdésea, po ktorého hrubej chybe znižoval na konečných  3:2 Angel Di Maria.

BARCELONA: 5 mesiacov od transplantácie pečene sa dnes ráno obranca Eric Abidal konečne vrátil do tréningového procesu. My mu prajeme nech sa mu darí a nech sa čo najskôr opäť objaví na trávniku v súťažnom zápase.

REAL MADRID: Je už takmer isté, že turecký záložník Nuri Sahin, bude túto sezónu hosťovať v Anglicku. Otázkou však zostáva v akom klube. Podľa najnovších správ ohľadom Sahina sa zdá, že Liverpool získal výhodu v angažovaní bývalého kapitána Borrusie Dortmund pred Arsenalom.

REAL MADRID: Už dlho sa nešpekulovalo o príchode Maicona do Realu Madrid ako doteraz. Maiconov agent, Roberto Calenda, prezradil, že o 31-ročného brazílskeho obrancu sa intenzívne zaujíma Manchester City, Chelsea a Real Madrid. Uvidíme, kde tento technicky vyspelý obranca nakoniec skončí.

VALENCIA: Po dlhých vyjednávaniach sa to konečne podarilo. Valencia včera večer skompletizovala prestup obrancu francúzskeho Lyonu, Alyho Cissokha. Netopieri zaplatili za 24-ročného Francúza 7 miliónov eur, pričom dúfajú, že práve Cissokho sa stane ideálnou náhradou za Jordiho Albu, ktorý toto leto prestúpil do Barcelony.

CELTA VIGO: Celta Vigo je toto prestupové obdobie nečakane aktívna, čo potvrdzuje aj fakt, že začala rokovania z londýnskym Arsenalom, o kórejskom útočníkovi Park Chcu-Youngovi. Young by na Balaídos prišiel formou hosťovania s opciou na trvalý prestup.

ESPANYOL BARCELONA: Espanyol usiloval takmer celé leto o získanie útočníka Lokomotivu Moskva, Felipe Caceida. Ako sa však zdá, tento prestup sa napokon neuskutoční, keďže ako stojí v oficiálnej správe klubu, názory na prestup Caceida sa u oboch klubov diametrálne rozlišujú.

GETAFE:
Mladý útočník Valencie, Paco Alcácera, si po príchode Nelsona Valdéza do Valencie pravdepodobne príliš nezahrá. Túto situáciu by tak mohlo využiť madridské Getafe, ktoré má o mladého útočníka eminentný záujem.

MALAGA: Po tom ako sa správy o odchodoch hráčov z Malagy v posledných dňoch trocha utíšili, dnes portugalské médiá informovali, že o obrancu Malagy, Eliseua, sa intenzívne zaujíma Benfica Lisabon.

OSASUNA
: Osasuna pred pár hodinami potvrdila príchod Anthonya Annana zo Schalke 04. Mladý záložník strávi na štadióne Reyno De Navara jeden rok formou hosťovania.

ATHLETIC BILBAO:
O Javiho Martinéza sa  v posledných dňoch nezaujímal len Bayern Mníchov ale aj Manchester City. Dnes však tréner Manchestru City, Roberto Mancini, vyhlásil, že španielsky defenzívny záložník je pre City moc drahý. Toto vyjadrenie priviedlo veľa ľudí k úsmevu, keďže sa zdalo, že pre City nie je drahý nikto.