Main Content

Nečakaná herná kríza Realu Madrid

pondelok, 27. august 2012 13:04 | Autor: Erik Tejedi

Nečakaná herná kríza Realu Madrid
Nečakaná herná kríza Realu Madrid | zdroj: Erik Tejedi pre Sport7.sk

Zverenci portugalského trénerského mága Josého Mourinha nevstúpili do novej sezóny práve najlepšie a po dvoch kolách majú na svojom konte jeden jediný bod. Jedná sa pritom o úradujúceho majstra Španielska a tak remízu s Valenciou a prehru s Getafe pravdepodobne neočakával ani jeden fanúšik Pusiniek.

Tím Josého Mourinha, kráľovský Real Madrid, sa už od úvodu sezóny trápi. Z troch súťažných zápasov nového ročníka nevyhral ani jeden. Takýto zlý štart do sezóny vo svojej 12-ročnej trénerskej kariére ešte nezažil a päť bodová strata na úhlavného konkurenta, katalánsku Barcelonu, tímu "Bieleho baletu" nedodáva príliš veľký optimizmus do ďalších bojov.

Zverenci portugalského kouča majú za sebou tri zápasy, s Valenciou, Barcelonou a Getafe. Ich najlepším výsledkom je remíza s Valenciou 1-1. Zápas s Barcelonou prehral Real na Nou Campe 3-2 a s Getafe sa vytrápil na štadióne Alfonsa Péreza, keď po chabom výkone si odniesol i druhú prehru v novom ročníku.

"The Special One" nezačal tretiu sezónu na lavičke "Bieleho baletu" práve najlepšie a ak sa jeho tím nevyhrabe z problémov, do ktorých sa dostal, je celkom možné, že sa pod ním začne o pár kôl triasť stolička. I keď to na prvý pohľad nemusí vyzerať veľmi vážne situácia v klube z Bernábeu je takmer kritická.

Strelecká forma hviezdneho Cristiana Ronalda na tom nie je o nič lepšie. Veď v troch uplynulých zápasoch sa presadil len raz (proti Barcelone na 0-1) a na svojho hlavného konkurenta v boji o Zlatú kopačku Lea Messiho stráca už štyri góly.

I keď sme z minulosti od kontroverzného Mourinha zvyknutí na provokatívne reči, v nedeľu po zápase s pokorou a úctou prehlásil, že "Tím hral veľmi zle, a že viac než výhra Getafe, bola zaslúžená porážka Realu Madrid".

Už od úvodného výkopu zápasu Getafe - Real Madrid bolo vidieť na madridských hráčoch absolútnu bezmocnosť. V dvadsiatej siedmej minúte to však s bielymi začalo vyzerať ružovejšie, pretože do brány inak bezchybného Moyu sa trafil argentínsky kanonier Gonzalo Higuaín, ktorý sa presadil aj v úvodnom kole proti Valencii. Úsmev z tvárí však  zmizol v päťdesiatej tretej minúte, keď madridského kapitána Ikera Casillas prekonal Valera. Pravé šialenstvo začalo až v 75. minúte, keď sa presadil Abdelaziz Barrada, čím pochoval nádeje Realu Madrid na plný bodový zisk.

Naposledy sa Pusinkám v La lige podarilo prehrať pred 24 zápasmi, keď ich na domácom Santiago Bernábeu zdolala katalánska Barcelona (1-3). Od toho zápasu sa tímu Josého Mourinha darilo a jediné kluby, s ktorými sa im podarilo formou remízy v tomto období zaváhať, boli "Žltá ponorka" z Villarealu, Malága a dvakrát Valencia. Tá robila Realu problémy aj minulý rok.

Zverencov Josého Mourinha čaká najbližší zápas v stredu, keď na domácej pôde privítajú odvekého rivala z Barcelony a zahrajú si sním odvetu španielskeho superpoháru. Prvý zápas na Nou Campe skončil 3-2 v prospech zverencov Tita Vilanovu. Mnoho fanúšikov sa teraz pýta, či dokáže Biely Balet prerušiť negatívnu sériu práve v zápase s odvekým rivalom. Iba prvá výhra v novej sezóne ho totiž drží v hre o Španielsky superpohár.

Napriek včerajšej prehre s Getafe v Madride dnes oslavujú. Vedeniu klubu sa totiž konečne podarilo uzavrieť prestup Luku Modrića z Totenhamu Hotspur. Potvridli to už aj oficiálne stránky anglického tímu z White Hart Lane.

Napíšte do diskusie
váš názor, či sa podarí Realu Madrid vyhrabať z hernej krízy už v stredu v odvete španielskeho superpohára proti FC Barcelona.