Main Content

Elitná zostava 7. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 27. august 2012 13:59 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 7. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 7. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou 7. ligové kolo, po ktorom sa situácia v tabuľke veľmi nezmenila. Na čele je stále Slovan a posledná je Trnava. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Peter Solnička (Myjava) – Myjava čakala nielen na prvé víťazstvo v najvyššej súťaži, ale aj na prvé čisté konto. A oboje dosiahla v Senici za výraznej pomoci svojho brankára. Ten vychytal dvakrát zoči-voči Blackburna, poradil si aj zo zakončením Kalabišku a tiež s poslednou nebezpečnou strelou Diviša. 

Obrancovia


Peter Kleščík (Trenčín) – Aj proti Slovanu kapitán Trenčína potvrdil, že má dobrú výkonnosť. Navyše mužstvo ním vedené ukázalo skvelý morálny výkon, keď sa nepoddalo ani polčasovej presile súpera a hralo naďalej svoj futbal. Síce Kleščík vyrobil priamy kop, po ktorom hostia strelili druhý gól, ale zasiahol najprv loptu a pískať sa nemalo.

Martin Černáček (Myjava)
– Myjavský kapitán od začiatku súťaže podáva kvalitné výkony. V minulom zápase proti Banskej Bystrici mal na hlave gól, ktorým mohla Myjava oslavovať, ale brankár súpera mu pokazil radosť. Lenže teraz on priniesol radosť celej Myjave, keď ako správny kapitán rozhodol o historickom víťazstve, a to hneď v derby.

Michal Krajník (Prešov)
– Hra Prešova v posledných zápasoch pripomenula jeho minulosť. Prešovský betón je oprášený, ale radosť prináša iba jeho hráčom z bodov. V Banskej Bystrici doslova ubránili prvý bod z ihrísk súperov. Keď už bolo pre hostí najhoršie, tak záchrannú brzdu vytiahol Krajník, ktorý zmaril domácim náznaky šancí.

Stredopoliari

Martin Boszorád (Nitra) – Zápas začal na lavičke náhradníkov, ale na ihrisko sa dostal tesne po vylúčení svojho spoluhráča Šimončiča. Vystriedal zraneného Čeryho a mal na zápas veľký vplyv. Na konci prvého polčasu  potiahol akciu a prihrávkou vyzval Soumaha ku gólu. Ale jeho veľká chvíľa prišla v druhom polčase, keď aj so šťastím strelil víťazný gól.

Michal Škvarka (Zlaté Moravce) – Nedávno oslávil dvadsať rokov a sám si dal ten najkrajší darček. Proti svojmu materskému klubu hral s veľkou chuťou a navyše strelil víťazný gól zápasu, po ktorom sa tešili Zlaté Moravce z prvého víťazstva nad Žilinou v najvyššej súťaži. Hosťujúceho brankára zamestnal aj jednou krásnou strelou z diaľky.

Marko Milinkovič (Slovan)
– Že má v sebe futbalový dar vie snáď každý. Ale ako typický Srb je nevyspytateľný. Lenže v posledných zápasoch začína prevládať jeho pozitívnejšia stránka. V Trenčíne bol pri všetkom nebezpečnom z pohľadu hostí. Vybojoval pokutový kop a vylúčenie, dal krásny gól a mohol v zápase pridať aj ďalší.

Cléber (Nitra)
– Domáca Nitra hrala väčšinu zápasu v oslabení, ale práve to jej zdá sa pomohlo. Brazílsky ľavák bol pri víťaznom góle, pri ďalšom si skvele vymenil loptu so Soumahom a úspešne zakončil. Tesne pred koncom zápasu bol navyše faulovaný, sily sa vyrovnali a on ešte z pokutového kopu upravil skóre, po ktorom sa v Nitre jasalo.

Adam Žilák (Zlaté Moravce) – Žilina už asi oľutovala, že si nedala podmienku, aby proti nej nehrali jej kmeňoví hráči. Pretože aj Žilák mal veľkú chuť sa ukázať proti svojím ešte nedávno spoluhráčom. Nešetril pohybom, ale v zakončení nebol dôrazný. Mal prvú veľkú šancu zápasu, ale bránu po peknej akcií domácich netrafil.

Seydouba Soumah (Nitra) – Opäť v zápase zaujal tento guinejský futbalista, ale jeho výkony môžu byť aj lepšie. Že loptu ovláda dokonale už vedia aj košickí obrancovia, z ktorých si spravil tréningové kužele a otvoril skóre. V druhom polčase bol pri treťom góle domácich, keď sa hosťom zamotala hlava po výmene lopty medzi ním a skórujúcom Cléberom.

Útočník

David Depetris (Trenčín) – Aj teraz ukázal, že momentálne mu ide karta. Jeho veľkou prednosťou je, že si dokáže nájsť miesto v pokutovom území na zakončenie. Po Holúbkovej prihrávke nemal problém otvoriť skóre a v jeho momentálnej forme s prehľadom premenil aj pokutový kop, ale ten nemal byť nariadený, lebo kontakt nebol v šestnástke.

V diskusií
vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.