Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (30.8.)

štvrtok, 30. august 2012 17:43 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (30.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (30.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Teemu Selänne v prípade výluky takmer s určitosťou do fínskych Helsínk
Fínsky hokejista Teemu Selänne sa pre média vyjadril, že by v prípade výluky v zámorí s veľkou pravdepodobnosťou hájil farby fínskeho klubu Jokerit Helsinki. Dôvodom výberu tohto klubu je aj fakt, že generálny manažér Jokeritu Jarmo Kekelainen je veľmi dobrým kamarátom 42-ročného krídelníka prezývaného „fínsky blesk.“

František Kaberle zavesil korčule na klinec
Český hokejový obranca František Kaberle ukončil svoju hokejovú kariéru. 38-ročný český bek naposledy pôsobil v českej Plzni. Kaberle počas svojej kariéry získal v roku 2006 s Carolinou Huricanes Stanley Cup a s českou reprezentáciou pozbieral päť majstrovských titulov z MS 1996, 1999, 2000, 2001 a 2005.

Slovan Bratislava bude za svojimi súpermi lietať Airbusom
Hokejisti nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy Slovan Bratislava budú za svojimi vzdialenými súpermi v rámci spomínanej nadnárodnej hokejovej súťaže lietať z medzinárodného letiska Milana Rastislava Štefánika, lietadlom typu Airbus A320-200 s kapacitou 180 miest.

Linus Omark opúšťa zámorie
Včera sme Vás informovali o tom, že Edmonton Oilers bude musieť vyriešiť pretlak na poste útočníkov. V správne sa spomínalo aj meno švédskeho talentovaného útočníka Linusa Omarka. 25-ročné krídlo opúšťa zámorie a podpísal ročnú zmluvu so švajčiarskym Zugom. Vzhľadom na to, že Linus Omark je talentovaný hráč s potenciálom stať sa raz veľkou hviezdou NHL, usudzuje sa, že si je Omark istý blížiacou sa výlukou a európsky angažmán si zabezpečil v predstihu. Hokejista so skúsenosťami z KHL v podobe šesťdesiatich zápasov v drese Dinama Moskva je dostatočne mladý na to, aby sa do zámorskej profiligy ešte dokázal prebojovať, potenciál na to má.

Kyle Turris v Ottawe do sezóny 2017/2018

Kanadský hokejový útočník Kyle Turris sa so svojím súčasným klubom z Ottawy Senators dohodol na predĺžení spolupráce do sezóny 2017/2018, keď so „senátormi“ podpísal päťročný kontrakt v celkovej hodnote 17,5 milióna dolárov. Ročne tak bude Turris poberať 3,5 milióna dolárov.

Rene Bourque bude musieť nútene pauzovať
Útočník Montrealu Canadiens Rene Bourque podstúpil operáciu brušného svalstva. 30-ročný krídelník si bude musieť od hokeja odpočinúť minimálne tri mesiace. Bourque sa stal začiatkom roka posilou Montrealu, keď do kanadského celku zavítal z Calgary Flames.

Rokovania o novej kolektívnej zmluve budú pokračovať
S veľkou pravdepodobnosťou predstavitelia NHLPA odmietnu návrh NHL a ešte tento týždeň predloží Donald Fehr v mene NHLPA protinávrh zmluvy. Naďalej tak najprestížnejšej hokejovej lige sveta hrozí výluka.

Bern sa v prípade výluky chce posilniť
Švajčiarsky tím Bern by sa v prípade výluky chcel posilniť o kvarteto hráčov z NHL. V hľadáčiku účastníka najvyššej švajčiarskej súťaže sú hráči Mark Streit (New York Islanders), Roman Josi (Nashville Predators), Yannick Weber (Montreal Canadiens) a Daniel Briere (Philadelphia Flyers).

European Trophy: V českom meraní síl úspešný Chomutov
Vo včerajšom zápase European Trophy sa stretli dva české celky, keď Chomutov hostil na svojom ľade Spartu Praha. Domáci „piráti“ si poľahky poradili s pražskou Spartou a zvíťazili 7:0. V domácom drese sa presadili aj dvaja Slováci, keď Miroslav Zálešák si pripísal bod za asistenciu a Patrik Lušňák zaznamenal jeden gól.

Radulay sa v Kazachstane neuchytil
24-ročný slovenský útočník Tibor Radulay nepresvedčil svojimi výkonmi kazašský klub Arystan Temirtau a účastník najvyššej domácej ligy sa so slovenským forwardom rozlúčil. Radulay je tak momentálne bez zmluvy a bude si musieť hľadať angažmán niekde inde.

Prípravné zápasy extraligistov:

Trenčín – Dunaújváros 12:1
Góly Trenčína: Pardavý 2, Adamec 2, Gašparovič, Tybor, Rusnák, Mikula, Sojčík, Habšuda, Bagin, Filo