Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (31.8.)

piatok, 31. august 2012 17:01 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (31.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (31.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.



Budúcnosť Janusa má v rukách brankár Curtis Sanford
Kanadský brankár Curtis Sanford, ktorý pôsobí v Lokomotive Jaroslavľ, sa zranil a v zámorí sa podrobí kompletným vyšetreniam. Ak potvrdia obavy, že Sanford bude musieť pauzovať dlhšiu dobu, Lokomotiv Jaroslavľ pravdepodobne Janusa „stiahne“ späť zo Slovana a slovenský gólman sa bude musieť pridať k ich mužstvu. Ak by však Sanfordove zranenie nebolo vážne a jeho rekonvalescencia mala trvať len pár týždňov, Janus by mohol dostať povolenie od mužstva, ktoré vlastní jeho práva na podpis zmluvy so Slovanom Bratislava.

Jordan Eberle zmluvne napodobnil Taylora Halla
Generálny manažér Edmontonu Oilers Steve Tambellini podpísal dlhodobý kontrakt s ďalšou hviezdou tímu. Po tom, čo Taylor Hall podpísal sedemročný kontrakt v hodnote 42 miliónov dolárov s ročným príjmom 6 000 000 USD sa k tomuto kanadskému talentu pridala ďalšia mladá hviezda „olejárov.“ Jordan Eberle bude poberať  rovnako ako Hall 6 miliónov ročne, keď podpísal šesťročný kontrakt v hodnote 36 miliónov dolárov.

Zach Bogosian dnes pod skalpel
Obranca Winnipegu Jets Zach Bogosian sa dnes podrobí operácii zraneného pravého zápästia, ktoré ho brzdilo pri príprave na novú sezónu. Z operácie sa bude 22-ročný Američan, ktorý má na svojom konte 264 zápasov v NHL, zotavovať približne tri mesiace.

Malkin so Žerdevom ocenení
Prezident Ruskej hokejovej federácie Vladislav Treťjak ocenil dvojicu ruských hráčov, ktorí sa pričinili o titul majstrov sveta z roku 2012. Tandem Malkin-Žerdev zinkasovali od Treťjaka prstene za víťazstvo na MS. Treťjak sa pri tejto príležitosti vyjadril, že očakáva a verí v úspech na čoraz blížiacej sa zimnej olympiáde 2014, ktorá sa uskutoční v Soči.

Tomáš Marcinko na mesiac do HC Modo
24-ročný slovenský útočník Tomáš Marcinko skúsi šťastie vo švédskom prvoligovom klube HC MODO. Do mužstva z Örnsköldsviku prichádza na mesačnú skúšku, keď sa rozhodol opustiť zámorie a odmietol kvalifikačný kontrakt od New Yorku Islanders. „Ostrovania“ si košického rodáka vybrali v drafte 2006 z celkového 115. miesta v 4. kole draftu.

Zajtra v Topoľčanoch sa uskutoční exhibícia
1. septembra o 17.00h sa na ľade v Topoľčanoch si svoje sily zmerajú súčasní hráči Topoľčian so slávnymi odchovancami topoľčianskeho hokeja. Topoľčianske hviezdy bude trénovať reprezentačný tréner Vladimír Vujtek, pod jeho taktovkou nastúpia aj hráči ako Miroslav Šatan, Jozef Stűmpel, Ľubomír Višňovský, Žigmund Pálffy či Zdeno Chára.

V European Trophy sa darilo Českým Budějoviciam
V zápase European Trophy sa včera predstavili České Budějovice, ktoré porazili na hosťujúcom ľade Red Bull Salzburg 0:3 aj vďaka Slovákom Petrovi Frűhaufovi a Petrovi Mikušovi, ktorí si v zápase pripísali po jednej asistencii.

Vstupenky na prvé tri domáce zápasy Slovana v predaji
Od dnes si môžu fanúšikovia Slovana Bratislava zakúpiť vstupenky na prvé tri domáce zápasy bratislavského Slovana, ktoré nováčik KHL odohrá s Donbassom Doneck (6.9), Dinamom Riga (8.9.) a Spartakom Moskva (10.9.).

Peter Barinka najbližšie týždne bez hokeja
Slovenský útočník Peter Barinka, ktorý minulú sezónu dohral v rumunskom tíme Corona Brašov sa chce so svojím klubom súdiť. Dôvodom je náhle rozviazanie spolupráce po tom, čo do rumunského tímu prišiel nový švédsky tréner. Barinka tak ostal „na ocot“ a je bez akéhokoľvek angažmánu.

Poprad skúša fínskeho brankára
Hokejový klub Poprad chce vyriešiť svoju brankársku otázku angažovaním 35-ročného skúseného fínskeho brankára Tommiho Nikkiläho, ktorý naposledy pôsobil vo fínskom Jukurite a dánskom Esbjergu. Bývalý brankár JYP Juväskylä, Tapparu Tampere a Lahti Pelicans je v Poprade na dvojtýždňovej skúške. Po dvoch týždňoch sa vedenie „kamzíkov“ rozhodne či dôjde k predĺžení spolupráce.

Trenčiansky ľad pripravený na sezónu
Včera sa oficiálne sprístupnila aréna hokejového klubu z Trenčína, keď sa dokončili všetky potrebné opravy za vyše 55 000 eur. Na novú sezónu je pripravená nielen aréne, ale taktiež ľad, na ktorý včera vykorčuľovali hokejové triedy v rámci prípravy na novú sezónu.

Domovským stánkom HK Orange 20 Ružinov
Slovenská „dvadsiatka,“ ktorá bude v nasledujúcej sezóne účinkovať aj v slovenskej Tipsport extralige odohrá všetky svoje domáce zápasy v Ružinove na štadióne Vladimíra Dzurillu.

Prípravné zápasy extraligistov:

Zlín – Zvolen 5:2
Góly Zvolena: Chovan, Zuzin

Skalica – Szekesfehérvár 5:1
Góly Skalice: Pálffy 2, Stieler, Klejna, Trška

Trenčín – Martin 8:1
Góly Trenčína: Rusnák, Jakúbek, Imrich, Ďurkech, Pardavý, Mikula, Lelkeš, Tybor
Gól Martina: Horský