Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 8. kola Corgoň ligy - sobota (1.9.)

sobota, 1. september 2012 12:17 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 8. kola Corgoň ligy - sobota (1.9.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 8. kola Corgoň ligy - sobota (1.9.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Posledné kolo pred reprezentačnou prestávkou a zároveň posledné kolo počas letných prázdnin. V dnešnom programe sa odohrá päť zápasov v troch rôznych časoch. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 8. kola Corgoň ligy.



Spartak Myjava - Prešov

Sobota 1. septembra o 15:30 h, rozhodujú P. Hrčka - Bóllo, Poláček

Myjava v minulom kole dosiahla historické víťazstvo, ale dobrý pocit z víťazstva zakrýva zranenie brankárskej jednotky Petra Solničku, ktorý podstúpi operáciu kolena, a tak domáci narýchlo angažovali z neďalekej Senice brankára našej dvadsaťjednotky Michala Šullu. Ďalší člen tejto reprezentácie prešovský útočník Dávid Guba sa naopak zranil. V Slovnaft Cup-e na pôde Kalinova exceloval, keď strelil prvé dva góly a vybojoval pokutový kop, ale práve tento zákrok mu vystavil stopku minimálne na dva mesiace. Stáť bude tiež defenzívny stredopoliar Peter Lipták, ale pre trest za žlté karty. Na domácej strane bude chýbať Štrba a otázny je štart v prípade Petra Majerníka.

Predpokladané zostavy
Myjava: Šulla – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Marček – J. Petráš, Kuračka, Dian, Kukoľ – Sládek
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Adámik, Krajník, Boljevič – P. Petráš – Papaj, Poliaček, Adam, Pribula – Katona, Kostadinov

Ako tipovať
Prešov hrá betón a nič iné sa nedá od neho čakať ani v Myjave. Domáci majú momentálne problém so strieľaním gólov. To dáva predpoklad na maximálne 2 góly v zápase. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,59.



Slovan Bratislava - Ružomberok

Sobota 1. septembra o 17:30 h, rozhodujú Jaška - Kubačka, Žákech

Pred začiatkom súťaže by snáď nikto nepovažoval tento zápas za šláger kola. Skôr sa čakalo, že bude hrať prvý s posledným. Lenže líder tabuľky dnes hostí tretie mužstvo súťaže. Ružomberok je zatiaľ najväčším prekvapením súťaže, keď jeho mladí hráči majú dostatočnú motiváciu sa ukázať. Dnes ich navyše čaká výzva najväčšia, pretože zápasy so Slovanom sú najviac sledované. Slovan si cez týždeň s chuti zastrieľať v Senci a teraz niečo podobné od neho fanúšikovia čakajú aj dnes, pretože zatiaľ je doma síce takmer stopercentný, ale jeho víťazstvá boli vždy iba o gól. Do zostavy sa môže vrátiť Kladrubský a k dispozícií je aj nová posila do obrany Kopic. Naopak opätovne pre zranenie vypadol kapitán Žofčák.

Predpokladané zostavy
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Kopúnek – Peltier, Milinkovič, Halenár, Hlohovský – Šebo
Ružomberok: Zich – Ondrek, Práznovský, Greššák, Nosek – Nagy – Lupták, Serečin, Ďubek, Jurkemik – Pekár

Ako tipovať
Ružomberok bude hrať to isté, čo mu vyšlo pred dvoma týždňami v Žiline. Teda sa zakope na vlastnej polovici a bude čakať na protiútoky. Lenže opakovaný vtip už nie vtip a Ružomberok už toľko šťastia mať nebude. Slovan rozhodne o svojom víťazstve už v prvom polčase. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,82.




MŠK Žilina - FC Nitra

Sobota 1. septembra o 17:30 h, rozhodujú Trutz - T. Somoláni, E. Weiss


Žilina nevyhrala v lige posledné tri zápasy a naposledy utrpela aj prvú ligovú prehru v sezóne. V Zlatých Moravciach jej zlé výkony kulminovali a vlastný odchovanec Škvarka ju poslal do kolien. Naopak Nitru neposlalo do kolien ani skoré vylúčenie kapitána Šimončiča a Košice išli domov so štvorgólovou nádielkou. Žiline sa už uzdravili dvaja maródi, keď Bello a Nunes už hrali v pohárovom zápase. Väčšie problémy so zraneniami prenasledujú od začiatku sezóny Nitru, ktorá sa ich stále nemôže zbaviť, keď takmer v každom zápase sa jej niekto zraní. Lenže aj napriek tomu odštartovala súťaž dobre, keď za svojím dnešným súperom zaostáva iba o bod. Nitra je známa tým, že sa jej hrá lepšie na ihriskách súperov, čo sľubuje zaujímavé divadlo.

Predpokladané zostavy

Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský – Majtán, Barčík, Paur,  Pich – M. Ceesay
Nitra: Kopecký – Harbuľák, Struhár, Kolmokov, Szabó – Šimončič, Gajdoš –  Boszorád, Soumah, Cleber – Šimonek


Ako tipovať

Posledných päť vzájomných zápasov vyhrala Žilina zhodne 2:0. Za posledných jedenásť sa stalo iba raz, že v zápase padli viac ako dva góly a dnes tomu nebude inak. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,71.




MFK Košice - Banská Bystrica

Sobota 1. septembra o 17:30 h, rozhodujú Pavlík - Lieskovský, Mikulaj

Ďalší zápas bodových susedov v tabuľke. Ak Košice vyhrajú, tak sa dostanú pred Stredoslovákov. Cez týždeň obaja síce postúpili v Slovnaft cup-e ďalej, ale rozhodne to nebolo po hladkom priebehu, keď obe mužstvá boli určite radi, že to majú úspešne za sebou. Zaujímavý je pohľad do štatistík domácich zápasov Košíc, keď zverenci Jána Kozáka nestratili ani bod. Lenže Banskej Bystrici sa darí na súperových ihriskách, keď vedie tabuľku zápasov vonku. Oba tieto fakty sľubujú zaujímavé divadlo. Disciplinárka dala podmienku domácemu stopérovi Bašistovi, ale hosťujúci Ferenčík bude stáť, pretože bol v pohárovom zápase vylúčený.

Predpokladané zostavy
Košice: Tofiloski – Viazanko, Chupáč, Bašista, Sekulič – Šinglár – Bukata, K. Kuzma, Karaš, Matič – Škutka
Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Chrappan, Hučko – Hlinka – Brašeň, Považanec, Rejdovian, Pančík – Slančík


Ako tipovať
Bude to vyrovnaný zápas, čo ukazuje aj štatistika vzájomných zápasov. Veď bilancia za posledných dvadsať je vyrovnaná 7 - 6 - 7. Obe mužstvá nie sú úplne v pohode, preto sa hlavne zo začiatku budú hľadať. Kurz na remízu po prvom polčase v našej tipovacej lige je 1,96.




FK Senica - AS Trenčín

Sobota 1. septembra o 19:30 h, rozhodujú Valášek - D. Hrčka, Bobko

Podľa zápasov minulej sezóny by mala byť Senica jasným favoritom zápasu. Nielenže vyhrala všetky tri, ale v oboch domácich naložila Trenčínu 4:0. Lenže strojca dobrých senických výsledkov Stanislav Griga už je preč a pri kormidle hostí je stále Adrián Guľa, ktorý aj v tejto sezóne so svojím mužstvom hrá pekný futbal. Obe mužstvá si v týždni dobre zastrieľali, keď Senica dala doma sedem a Trenčín vonku štyri góly. Domácim sa postupne vyliečili takmer všetci zranení hráči a majú tak z čoho vyberať. Hosťom bude k dispozícií Lobotka, ktorý dostal podmienku. Trenčín sa pokúša získať svojho bývalého útočníka Kubíka, ktorý sa nepresadil ani na Ukrajine.

Predpokladané zostavy
Senica: Švenger – Krajčík, Koutný, Brabec, Wijlaars – Križko – Jar. Diviš, Kóňa, Černý, Kalabiška – Blackburn
Trenčín: Volešák – Godál, Da Silva, Kleščík, Mazáň – Baéz – Mazan, Štefánik, Diaz, Mondek – Depetris


Ako tipovať
Senica chce hrať ofenzívne, Trenčín tak hrá. Obaja sa naladili na gólovú vlnu aj v pohári a góly padali vo vzájomných zápasoch aj minulú sezónu. Preto je tu predpoklad, že aj dnes padnú aspoň tri. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,82.